Αθλητικά/Αθλητισμό Ανοιχτή πόρτα

Κύπελο ανάξιο σεβασμού, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Το καλύτερο (και δικαιότερο) σύστημα στην διοργάνωση του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, το έχει η Αγγλία. Αν κληρωθεί ο «μικρός» ή «μεσαίος» στην έδρα του με κάποιο από τα βαριά πυροβολικά της πρέμιερ λιγκ και νικήσει –προκρίθηκε. Με συνέπεια να βρίσκονται συχνά σε τελικό, ομάδες του βεληνεκούς  της Μίλγουολ, της Πρέστον, της Γουϊμπλεντον, της Ντέρμπι, ακόμη και κλαμπ κατώτερης κατηγορίας. Ολοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Από κοντά το γερμανικό σύστημα, με μονά ματς, παράταση μετά από ισόπαλο αποτέλεσμα  πέναλτι. Έτσι, χθες η «μικρή» Χαϊντενχάιμ απέκλεισε 2-1 την Λεβερκούζεν, ενώ η φορμαρισμένη και πανίσχυρη Μπορούσια, έμεινε στο 3-3 στο Ντόρτμουντ με την Βρέμη, για να αποκλειστεί στα πέναλτι 2-4.

Στην ψωροκώσταινα (γνωστών λοιπών στοιχείων), δυστυχώς, το Κύπελλο έχει σχεδιαστεί με βάση  τις επιθυμίες και τα συμφέροντα  των «μεγάλων», αφού διεξάγεται πρώτα σε ομίλους, και στην συνέχεια σε διπλές αναμετρήσεις. Μιλάμε όχι για αβάντα ή αδικία, αλλά πλήρεις παραστάσεις «τσίρκου», που βέβαια απομακρύνουν το κοινό από τις εξέδρες (και τα γραφεία στοιχημάτων). Αρκεί να υπογραμμίσω ότι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε χθες στα στοιχήματα –λογικά- ως σούπερ φαβορί με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο προπονητής του έβαλε στο γήπεδο κάπου εφτά αναπληρωματικούς και έχασε! Θα υπήρχε, άραγε, αυτή η στρεβλή εικόνα αν ο αγώνας ήταν μονός; Προφανώς όχι. Το ίδιο ισχύει για την μαχητική ομάδα της Λαμίας, η οποία τα έδωσε όλα χθες στο γήπεδό της με τον Ολυμπιακό, έφερε ισοπαλία 3-3, αλλά μόνο με ένα θαύμα (που δεν γίνονται συχνά) θα καταφέρει να περάσει, μια και στο «Καραϊσκάκη» ο «Θρύλος» του Πειραιά θα…σοβαρευτεί και θα παίξει κομπλέ. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην Ιταλία, όπου το Κύπελλο είναι εντελώς αναξιόπιστο (πρόσφατα Φιορεντίνα-Ρόμα 7-0), ενώ και στην Ισπανία οι διπλές αναμετρήσεις ευνοούν σχεδόν πάντα τις κορυφαίες ομάδες σε βάρος των φουκαράδων.

* Άσχετο αλλά δεν μπορώ να μη το  σημειώσω. Αλίευσα στο «τουϊτερ» παρατήρηση του εκλεκτού συναδέλφου Κώστα Μπετινάκη, με αφορμή άποψη που έπεσε  στην αντίληψή του και διατύπωνε ότι «η μεγαλύτερη διάρκεια πολέμου των ΗΠΑ, ήταν αυτή στο Αφγανιστάν». Ασφαλώς και δεν ήταν. Το «διόρθωσε» ο ΚΜ θυμίζοντας  τον πόλεμο του ομοσπονδιακού στρατού των ΗΠΑ την 30ετία 1860 – 1890 που είχε ως αποτέλεσμα την εξολόθρευση των Απάτσι, των Τσεγεν, των Νάβαχο και των Σιου». Έτσι για να γνωρίζουμε ότι η Ιστορία τιμωρεί τους…ανιστόρητους!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Goodwill Hunting”!, by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Τα σπασμένα του καλοκαιριού, του Δρ Θάνου Ασκητή
Ο κατακτητής, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.