Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ

Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος-Ταξίδι στην Belle Époque στο Ίδρυμα Θεοχαράκη Πέμπτη 11 Οκτ. με Στασινού, Κροντήρη, Μιχαηλίδου, Μηλολιδάκη, Γιάκα

Spread the love

Παρίσι. Βelle Époque. Μικρά μπιστρό και καμπαρέ απ’ όπου ξεκινούν πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες όπως ο συνθέτης Erik Satie…

Ας ταξιδέψουμε με την μουσική στον χαμένο παράδεισο μιας εποχής!

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018      ΣΤΙς 8,30 ΜΜ  Στον  ΚΥΚΛΟ της ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ελένη Στασινού: θεατροποιημένο κείμενο
Γιώργος Κροντήρης: ερμηνεία
Σοφία Μηχαηλίδου: σοπράνο
Μάιρα Μηλολιδάκη: σοπράνο
Δημήτρης Γιάκας: πιάνο

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ:
ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΥ
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έργα της είναι οι ποιητικές συλλογές «Οι οδύνες της μετάλλαξης» και «Πιο πέρα» καθώς και τα μυθιστορήματα «Η κουμπάρα η Μαργαρίτα» «Απόδραση προς το φως» και «Ο Στέφανος του ελαιώνα» «H Aγία πόρνη της καρδιάς του» (best seller ) «H αυτοκρατορία των δήθεν» «Οντισιόν ενώ συμμετέχει στο συλλογικό «Το λιμάνι της ζωής μου». Ακολουθεί το 2008 το μυθιστόρημα της «Νύχτες Υποταγής» Το 2011 εκδίδεται «Η Γυναίκα των Δελφών» έργο το οποίο επιλέγεται και τιμάται ως δείγμα σύγχρονης Ελληνικής γυναικείας γραφής και παρουσιάζεται στην Ιταλία στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του φορέα “Insula Europea” στην Perugia της Ιταλίας.(www.insulaeuropea.eu) μαζί με άλλες 7 συγγραφείς από όλη την Ευρώπη. Το 2014 εκδίδεται το παραμύθι για μεγάλους «Οι Πιρογιέρηδες του Έρωτα». Και το επικό Ιστορικό μυθιστόρημα «Ο Χορός των Κρυστάλλων». To 2016  εκδιδεται το ιστορικό μυθιστόρημα  «Βρωμοθήλυκα της Ιστορίας» από τις ιστορικές εκδόσεις «Γκοβόστη». Από τις ίδιες εκδόσεις ΤΟ 2017 εκδίδεται το μυθιστόρημα «Μαινάδες του Κηφισού» μια Ιστορία από νερό κι αλάτι.. Υπό έκδοση είναι το το νέο μυθιστόρημα της «Οι φύλακες της Λίμνης»
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΟΝΤΗΡΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συνεργάστηκε κυρίως με τον Μάνο Χατζιδάκι (Πορνογραφία),τον Αλέξη Μινωτή (Οιδίπους επι Κολωνώ), τον Δημήτρη Μυράτ (Πλατωνικοί Διάλογοι), τον Daniel Lomel, τον ΘΟΚ, το ΚΘΒΕ, αρκετά χρόνια με το Εθνικό θέατρο, πολλά χρόνια με το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου-Λήδας Τασοπούλου, με το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Βορείου Αιγαίου, το Θέατρο Τόπος Αλλού (Νόρα), το Προσκήνιο (m. Butterfly), την Αναστασία Κουμίδου (Καποδίστριας), το Altera Pars (Himmelweg), το Studio Μαυρομιχάλη (Φρουρά στον Ρήνο, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν).Πρωταγωνίστησε, επίσης, στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Τα δελφινάκια .
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ  ΣΟΦΙΑ
Απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Όπερας στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου με διάκριση και βραβείο (Wyse Bequest Royal Academy Award). Κατέχει τα Διπλώματα “Médaille d’Οr” και “Diploma d’ excellence” από τη σπουδή της με την Elizabeth Vidal στο Παρίσι, καθώς και το Δίπλωμα τραγουδιού από την τάξη μονωδίας της Μarina Krilovici στο Ωδείο Athenaeum στην Αθήνα.
Είναι βραβευμένη από την Dame Anne Evans στον Blyth-Buesst του Λονδίνου, έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Carlos Gomes 2007 στο Τορίνο της Ιταλίας, και στον ΣΗΜΟ 2009 στην Αθήνα, όπου κέρδισε δεύτερο βραβείο και βραβείο σκηνικής παρουσίας.
Ρόλοι της περιλαμβάνουν Pamina στον Μαγικό Αυλό του Mozart, στο Saint-Maurice Ελβετία, στο Φεστιβάλ “Musique au Coeur du Médoc” Γαλλία, και στο Théâtre du Gymnase, Παρίσι 2007. Νinetta από την Gazza ladra του Rossini και Πρώτη κυρία στον Μαγικό Αυλό στην Clonter Opera. Sophie από τον Ιππότη με το Pόδο του Strauss και Ευρυδίκη από τον Ορφέα κι Ευρυδίκη του Haydn στο Spitalfields Festival του Λονδίνου. Susanna Γάμοι του Φίγγαρο σε τουρνέ σε Ιταλία και Γαλλία με τη Southbank Sinfonia Orchestra. Norina, Sophie από τον Βέρθερο του Massenet και Νεράιδα από τη Σταχτοπούτα του Μassenet σε παραγωγή της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου. Στην Εθνική Λυρική Σκηνή έχει τραγουδήσει σε σύγχρονες όπερες του Hindemith και Milhaud και στο Opera Studio σε λυρικά έργα του 20ού αιώνα του Stravinsky και Reimann.
Έχει τραγουδήσει ορατόριο και έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ με την Orchestra di Fiesole στη Φλωρεντία, με την Ambache Chamber Orchestra στο St John’s Smith Square Concert Hall και με την ορχήστρα Kantrovitch Ensemble στον St Martin in the Fields του Λονδίνου. Επίσης, έχει ερμηνεύσει έργα των Ισπανών Rodrigo και Granados στην Εθνική Όπερα Corum στο Montpellier της Γαλλίας με την Συμφωνική ορχήστρα του Montpellier.
ΜΑΙΡΑ ΜΗΛΟΛΙΔΑΚΗ 
Αριστούχος απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών στο κλασικό τραγούδι. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού με τους Φρ. Βουτσίνο, μελοδραματικής με τους Κ. Πασχάλη και Β. Νικολαΐδη, αυτοσχεδιασμού στα εργαστήρια performance των σκηνοθετών J. Szeiler και H. Waldmann και υποκριτικής στη σχολή θεάτρου Εμπρός. Με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μιλάνο με την M. L. Cioni και στη Ρώμη με την Renata Scotto, ως μέλος του Στούντιο Όπερας της Ακαδημίας της Αγίας Καικιλίας, από το οποίο αποφοίτησε το 2008. Συνεχίζει τη μελέτη ρεπερτορίου με τον Άρη Χριστοφέλλη και με τον Neil Semer. Έχει βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς για νέες λυρικές φωνές Enrico Caruso 2003 και Francesco Maria Martini 2003.
 Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, το πρόγραμμα για νέους σολίστ Aegean Opera (μουσική διεύθυνση Sh. Milnes), την Όπερα Δωματίου Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας, τον Μουσικό Φλωρεντινό Μάιο, το Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, σε ρόλους όπως Sängerin (Μπρεχτ, Ο Βίος του Γαλιλαίου), Schleppenträgerin (Strauss, Ηλέκτρα), Serpina (Pergolesi, La Serva Padrona), Lucia (Donizetti, Lucia di Lammermoor), Magda (Puccini, La Rondine), Γυναίκα στην Ανθρώπινη Φωνή του Poulenc, Rosina (Rossini, Ο Κουρέας της Σεβίλλης), Violetta (Verdi, La Traviata), Βασίλισσα της Νύχτας (Mozart, Ο Μαγικός Αυλός), σε σκηνοθεσίες των Στ. Ντουφεξή, M. Hampe, R. Scotto, C. Scarton, A. Bernard, κ.α.
 Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη, το Πειραματικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος (Κλυταιμνήστρα (Αισχύλου Ευμενίδες), το Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ του Ρεθύμνου, κ.ά., ενώ έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (στα πλαίσια του κύκλου Αφιέρωμα στο Ελληνικό Τραγούδι), την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, την Συμφωνική Tito Schipa, την Ορχήστρα I Pomeriggi Musicali, την Academica Athens Orchestra, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Ε.Σ.Σ.Μ., το κουιντέτο Melos Brass, τον οργανίστα J. Geffert (2006, ανοιξιάτικος κύκλος εκκλησιαστικού οργάνου), το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, το μπαρόκ σύνολο Sinfonia, σε ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανάμεσά τους στο Teatro dal Verme του Μιλάνου και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης (Γκαλά όπερας, Νοέμβριος 2007).
Ιδιαίτερη θέση στο ρεπερτόριό της έχει η σύγχρονη μουσική παραγωγή (π.χ. L. Berio, Sequenza III για σόλο φωνή, N. Hakim, Missa Resurrectionis για σόλο σοπράνο, W. Lutoslawski, Chantefleurs et Chantefables, J. Tavener,
Έξι τραγούδια σε ποίηση της Αχμάτοβα για υψίφωνο και βιολοντσέλο σε συνεργασία με την ομάδα ΡΑΦΗ, κ.ά.) καθώς και τα έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών πολλά από τα οποία έχει παρουσιάσει σε πρώτη εκτέλεση.
Μαζί με τον πιανίστα Τίτο Γουβέλη, με τον οποίο συνεργάζεται σταθερά στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου, επιμελήθηκε τον κύκλο συναυλιών Ένα Μουσείο από Μουσική που πραγματοποιήθηκε με χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (2009-2011) και διοργανώνει το φεστιβάλ κλασικής μουσικής Μουσικοί Συντονισμοί στη σκηνή Beton7 στον Κεραμεικό. Από την Acroasis records κυκλοφορεί το cd της «Μια καληνύχτα γλυκιά» με νανουρίσματα από την Ευρώπη. Είναι διδάκτωρ της γαλλικής γλώσσας (Πανεπιστήμιο Σορβόννης)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΚΑΣ
Ο Δημήτρης Γιάκας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Εθνικό Ωδείο (τάξη Μυρτώς Μαυρίκου). Συνέχισε μουσικές σπουδές στην École Normale de Musique του Παρισιού, ειδικότερα στο Πιάνο, τη Μουσική Δωματίου και τη Μουσική Προετοιμασία Όπερας και στη συνέχεια άρχισε να μελετά Συνοδεία Τραγουδιού πλάι στον Dalton Baldwin. Από το 1982 έως το 1991 εργάστηκε ως πιανίστας-μουσικός εκγυμναστής στην Όπερα του Παρισιού καθώς και στην Όπερα της Λυών, κατόπιν προσκλήσεως του Μουσικού Διευθυντή της, Kent Nagano. Παράλληλα εμφανίστηκε συνοδεύοντας στο πιάνο τραγουδιστές στο Παρίσι, καθώς επίσης και σε πολλές πόλεις και φεστιβάλ της Γαλλίας. Από το 1990 εγκαταστάθηκε πάλι στην Αθήνα όπου ξεκίνησε την τακτική συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Συνοδεύει τακτικά Έλληνες και ξένους τραγουδιστές σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
SHARE
RELATED POSTS
Για να μην πάμε και…άψαλτοι, του Δημήτρη Κατσούλα
9789605242077.jpg
Φως, πολύ Φως, παντού! Χρόνια Πολλά!
Θα την «πληρώσουν την νύφη» τελικά οι …κεκέδες , του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.