Πόρτα στον Κόσμο

Θα γίνει εισβολή στην Ουκρανία ή μήπως ήδη έγινε;, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Τελικά η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία ή όχι; ’Η μήπως ο πόλεμος τελείωσε αφού ο Πούτιν φαίνεται να πέτυχε ό,τι σκόπευε από την αρχή: Την εγκατάλειψη δηλαδή της Ουκρανίας στις ορέξεις του και την ανάδειξή του ως το κέντρο της προσοχής του Κόσμου;

Ενας πρωτότυπος πόλεμος στρατηγικής και προπαγάνδας διεξάγεται μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών. Ο μεν Πούτιν προσποιείται ότι ούτε καν του πέρασε από το μυαλό να εισβάλει στην Ουκρανία, ο δε Μπάιντεν, προς αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης μεταξύ δύο πυρηνικών δυνάμεων, κατέστησε σαφές με δημόσιες δηλώσεις του ότι δεν έχει την πρόθεση να αντιμετωπίσει με στρατιωτικά μέσα μια πιθανή εισβολή.

Εχει ιστορικό ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών:

Την Παρασκευή το απόγευμα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζακ Σάλιβαν (Jack Sullivan) εμφανίστηκε στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου όπου ανακοίνωσε ότι υπάρχει μία πειστική πιθανότητα «για άμεση εισβολή». Αλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έλεγαν στους δημοσιογράφους ότι η ανακοίνωση αυτή έγινε διότι υπάρχουν σοβαρά στοιχεία πως η επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, και περίεργο για τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, ανακοινώθηκε ότι την άλλη μέρα, το Σάββατο, οι δύο Πρόεδροι Αμερικής και Ρωσίας θα είχαν τηλεφωνική συνομιλία. Οντως στη διάρκειας μιας ώρας συζήτησής τους ο Μπάιντεν είπε στον Πούτιν ότι «μία εισβολή θα προκαλούσε μεγάλης εκτάσεως ανθρώπινη καταστροφή».

Και προειδοποίησε, για μία ακόμη φορά, για την επιβολή «αποφασιστικού και άμεσου κόστους στη Ρωσία».

Επιπλέον ενδεικτικό του πόσο σοβαρά η Αμερική αντιμετωπίζει την πιθανότητα ρωσικής εισβολής, είναι το ότι διέταξε την απομάκρυνση του περισσότερου προσωπικού της πρεσβείας της στο Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι (Volodymyr Zelenskyy), του οποίου η χώρα έχει ήδη υποστεί τεράστια ζημιά, με την Οικονομία να καταρρέει και με την φυγή πολλών Ουκρανών από την χώρα, δήλωσε ότι «δεν φοβόμαστε, δεν μας έχει καταλάβει ο πανικός, όλα είναι υπό έλεγχο».

Είναι όντως ένας πρωτότυπος προ-πόλεμος που διεξάγεται, με την Αμερική να ανατρέπει τους όρους και να χρησιμοποιεί ένα κεφάλαιο από το βιβλίο της προπαγάνδας του Πούτιν.

Οπως φαίνονται αυτή τη στιγμή τα πράγματα, για να αποφευχθεί η εισβολή θα πρέπει να μπορεί ο Πούτιν να διεκδικήσει ότι πέτυχε έναν εθνικό θρίαμβο εξασφαλίζοντας για τη χώρα του την ασφάλεια και την ειρήνη.

Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με μία δήλωση, ότι η Αμερική δεν έχει την πρόθεση να επεκτείνει το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία ή και με την εγκατάσταση μιας κυβέρνησης με έναν κοινής αποδοχής πρόεδρο και μερικά μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου να είναι φιλικά προσκείμενα προς τη Ρωσία.

Από τη μεριά του, ο Μπάιντεν θα πρέπει να μπορεί να ισχυριστεί ότι με την ψύχραιμη πολιτική του απέφυγε τον πόλεμο και τις φοβερές του συνέπειες για όλο τον Κόσμο.

Πάντως, αυτός ο πρωτότυπος πόλεμος δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μνήμη της σφαγής του Μπατακλάν, του Νίκου Βασιλειάδη
2cf6603.jpg
ISIS: η χαμένη γενιά, της Μαρίας Καρχιλάκη
Η 82η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία στην Ουάσινγκτον

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.