Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Αλέξης και Γιάνης για ένα μετεκλογικό πενθήμερο στα Μέθανα, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Εάν έχεις το ‘μικρόβιο’ του ψάχνειν, και μια Μάριον από δίπλα σου να σκηνοθετεί μετά μανίας, με μια πρωινή βόλτα στο Λεμονοδάσος της  Τροιζηνίας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πόρου, αρκετά σημαντικά πράγματα μπορείς να πληροφορηθείς. Πέρα από το ότι σ’ αυτόν τον επίγειο παράδεισο αρκετές ελληνικές ταινίες έχουν κάνει χρήση του υπέροχου τοπίου – να μη μας διαφεύγει η ομότιτλος τηλεοπτική σειρά ‘Το Λεμονοδάσος’ η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ το 1978 – σήμερα κατά την εδώ επίσκεψή μας μάθαμε ότι μετεκλογικά (κατωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα),όχι απλώς είναι στις σκέψεις τόσον του Αλέξη Τσίπρα όσον και του Γιάνη Βαρουφάκη να επισκεφθούν την περιοχή, αλλά και να παραμείνουν εδώ κάνοντας από κοινού τα μπάνια τους στα ιαματικά νερά των πηγών αλλά και των υδροθεραπευτηρίων των Μεθάνων, επανερχόμενοι από Σεπτέμβριον με πλήρεις τις μπαταρίες τους φορτωμένες.  

Επί τη ευκαιρία των κοινών τους λουτρών, στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται και η επίσκεψή  τους στην ήδη λειτουργούσα από το 2015 εταιρία ‘LEMONODASOS’ η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή φυσικών χυμών με πρώτον να κατέχει τα σκήπτρα αυτόν τον περιέχοντα πέραν του λεμονιού και αγγούρι, και η οποία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις ακόμη εάν είναι χορηγός ή όχι λόγω του κρισίμου έτους ιδρύσεώς της 2015. Πάντως, εάν ζητείτε την προσωπική μας άποψη – σχετικώς με τις γεύσεις που προσφέρονται από την εν λόγω εταιρία – σας λέμε ότι δοκιμάσαμε αυτήν με το αγγούρι την οποία συνιστούμε, βρίσκοντάς την δροσιστικότατη.Το πρόγραμμα το οποίο θα ξεδιπλωθεί από την Δευτέρα 26 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου, πέραν των λαϊκών τοπικών χορών με ενδυμασίες της περιοχής, θα περιλαμβάνει και μουσικές από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αρχίζοντας με ποντιακά την πρώτη ημέρα από την περιοχή της Ροδόπης και θα καταλήξει την Παρασκευή με Κρητική λύρα από τον μοναδικό στο είδος του Αντώνη Ξυλούρη ή Ψαραντώνη.

Αναλυτικά 26/6: Χαιρετισμός και ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με το «Υπέδαφος του χωριού ‘Καμένη Χώρα’ Τροιζηνίας και τρόποι εξόρυξής του προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν παρενέργειες που παρατηρούνται τόσον στην παγκόσμιο αυτοκινητοβιομηχανία λόγω ελλείψεων γραφίτη όσον και στα τηλεκοντρόλ των τηλεοράσεων». 

27/6: Παρέμβαση του Γιάνη Βαρουφάκη σχετικώς με την «Καθιέρωση μιας παραστάσεως και επί των δύο πλευρών στα ήδη κυκλοφορούντα μεταλλικά κέρματα ευρώ προς διευκόλυνση του καταναλωτικού κοινού, υπό τον διαφαινόμενο κίνδυνο στο άμεσο μέλλον να μη κυκλοφορούν χαρτονομίσματα, λόγω ελλείψεων υδατογραφημένου χάρτου, ασφαλούς για την εκτύπωσή τους». 

28/6: Συναυλία με την Γωγώ Τσαμπά.

Από ρεπορτάζ διεξαχθέν στην παραλία όπου ως την ώρα δεν έχει διαψευσθεί ούτε λέξη, λέει ότι θα χορέψει ο Γιάνης την αξεπέραστη επιτυχία της ‘Τα καγκέλια’, και μάλιστα σόλο.

29/6: Θαλάσσιοι αγώνες διεξαχθέντες εντός της θερμαινόμενης πισίνας ‘Methana Relaxion Spa’ με συμμετοχή των Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη καθώς και των κοινοβουλευτικών τους αντιπροσώπων, με επιβλέποντες και με τα χρονόμετρα στα χέρια τους Νίκο Βούτση και Μιχάλη Κριθαρίδη.

30/6: Το πρωινό ελεύθερο, το απόγευμα προβλέπεται περίπατος των δυο ανδρών προς το γειτονικό χωριό Πλέπι προκειμένου να γευτούν την ξακουστή αστακομακαρονάδα στην ταβέρνα ‘Return2015’.

Υγ: Ποτέ δεν περίμενα πως η Μάριον μέσα από το βαθύσκιωτο Λεμονοδάσος θα με ανάγκαζε να έγραφα ένα τέτοιο κείμενο, καθότι οι δικές της δουλειές τρέχουν – κι εγώ να τρέχω ξωπίσω της γράφοντας τα κείμενα – κι άντε τώρα να την κυνηγώ να την βρω σ’ εκείνη την κουφάλα της βελανιδιάς που την έχει αράξει, περιμένοντας τι; 

Μα, το πάκο με τις σημειώσεις μου περιμένει, κι έναν κουβά νερό κατακέφαλα, μέρα που είναι…

SHARE
RELATED POSTS
Μόνο ο εκφοβισμός είναι bullying;, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Όλα θα πάνε καλά… ε… σχεδόν όλα, της Ματίνας Ράπτη-Μιληλή
Η Κανέλα και οι σκατόψυχοι, του Σταύρου Θεοδωράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.