Ανοιχτή πόρτα

Ακατανόητη εποχή: τα Τέμπη, η Σοφία το ρομπότ, η ευτυχία των ταξιδιών, τα νυχτολούλουδα, της Ωραιοζήλης-Τζίνας Δαβιλά

Spread the love

Η Ωραιοζήλη Τζίνα Δαβιλά είναι Θεολόγος (Msc “Η Θεολογία στον Σύγχρονο Κόσμο”), αρθρογράφος/ραδιοφωνική παραγωγός/εκδότρια του iPorta.gr.

Η κ.Καρυστιανού, παιδίατρος στο επάγγελμα και μητέρα θύματος του εγκλήματος των Τέμπη, ζητεί την δικαίωση της μνήμης των 57 (;) της θυμάτων φτάνοντας στην Ευρωβουλή, δεδομένου ότι στην Ελλάδα όλα κάπου κολλάνε. Νέο ρεπορταζ του documento μιλά για DNA 85 ατόμων, άρα ήταν περισσότερα τα πτώματα; Δεν περιμένουμε από την ελληνική πολιτεία να μας πει την αλήθεια, από την στιγμή που για να αρθεί το άσυλο των βουλευτών θα πρέπει το θέμα να έρθει προς ψήφιση και να ψηφίσουν υπέρ τουλάχιστον οι 151 βουλευτές. Εκτίμησή μου δεν θα γίνει ποτέ, διότι αν καθίσουν στο εδώλιο κάποιοι για το έγκλημα των Τεμπών, θα αναμένονται όχι μόνο οι παρόντες, μα και οι προηγούμενοι για ένα σωρό άλλα εγκλήματα πολιτειακής φύσεως που έχουν διαπραχθεί μετα την χούντα. και επειδή το θέμα των Τεμπών η κυρία Καρυστιανού το κρατά ζεστό- ευτυχώς λένε οι πολίτες που το πήγε στην Ευρωβουλή και έλαβε μεγάλη έκθεση και δεν μπορεί εύκολα να αποσιωπηθεί πια, στην Ελλάδα της ψευδοδημοκρατίας θα θαβόταν με όποιον τρόπο. Πατέρα  θύματος μού είπε τις προάλλες ότι ο λόγος που αλλάχθηκε η πορεία του INTERCITY ώστε να γίνει χρήση της διαδρομής της καθόδου της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη, που οδήγησε στην σύγκρουση – εκτροχιασμό των τρένων διότι η συνεννόηση δεν έγινε ποτέ όπως έπρεπε, ήταν ο εξής γελοίος μα και πολύ σοβαρός: σε κάποιο τμήμα μετά το Λειανοκλάδι οι τσιγγάνοι είχαν αφαιρέσει τα καλώδια ηλεκτροφωτισμού με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η μετάβαση, αφού τα πάντα κινούνται με ρεύμα. Προσέξτε: οι τσιγγάνοι! Η διαρκής, ανίκητη πληγή της κοινωνίας. Γνωστή η δράση τους σε κάθε σημείο της Ελλάδας. Και ερχόμαστε στην δεκαετία του 1980, επί Ανδρέα Παπανδρέου, όπου εγκρίθηκαν προγράμματα επιμόρφωσης των Ρομά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντί να εφαρμοστούν απαρέγκλιτα, οι τότε υπεύθυνοι και αργότερα οι επόμενοι και οι επόμενοι και οι επόμενοι τα έκαναν πλατείες, πάρκα και φιέστες για να κερδίσουν ψήφους για τις επόμενες εκλογές. Φαντάζεστε πόσοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το ζήτημα μόνο Τεμπών; Δεν θα χωρούν στην Ευελπίδων. Κι όμως, αντί να συσπειρωθεί ο ελληνικός λαός ξεπουλιέται με φιέστες, γλείφοντας τις καρικατούρες των πολιτικών. Ακατανόητο πρώτο.


Στο φβ κυκλοφορεί το παρακάτω κείμενο:

Ο Noam Chomsky στα 95 του είναι ο νεότερος εγκέφαλος στον κόσμο… λέει αυτό για την τεχνητή νοημοσύνη:

“Το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι, όπως το ChatGPT και τα όμοιά του, μια στατιστική μηχανή και άπληστος εκατοντάδων terabytes δεδομένων για να λάβει την πιο αληθοφανή απάντηση σε μια συζήτηση ή την πιο πιθανή σε μια επιστημονική ερώτηση. “

Αντιθέτως… “το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό και κομψό σύστημα που λειτουργεί με πεπερασμένο αριθμό πληροφοριών. Δεν προσπαθεί να βλάψει συσχετισμούς από τα δεδομένα, αλλά προσπαθεί να δημιουργήσει εξηγήσεις.

Ας σταματήσουμε να την αποκαλούμε “Τεχνητή Νοημοσύνη” λοιπόν και να την αποκαλούμε όπως είναι και φτιάχνει “λογισμικό λογοκλοπής” γιατί “Δεν δημιουργεί τίποτα, αλλά αντιγράφει υπάρχοντα έργα, υπαρχόντων καλλιτεχνών, τροποποιώντας τα αρκετά ώστε να ξεφύγουν από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας που έχει καταγραφεί ποτέ από την άφιξη Ευρωπαίων άποικων σε εδάφη των ιθαγενών Αμερικανών “

Τον Μάρτιο του 2024 ο ρομπότ Σοφία, ήρθε σε επαφή με παιδιά του Δημοτικού και στο πλαίσιο των ερωτήσεων ακούστηκε και το παρακάτω ηχητικό: “Σοφία, πώς μπορείς να αμυνθείς;”. Αφού αρχικά η Σοφία άλλα άκουσε, άλλα απάντησε όταν κατανόησε το ακουστικό μηχάνημά της την ερώτηση απάντησε ως διπλωμάτης πολιτικός: “Θα τους κάνω να καταλάβουν την δύναμή μου και θα τους προσφέρω ρομποτικό τσάι”. Ακούστε, αξίζει τον κόπο. Το επίμαχο βίντεο δεν θα το δημοσιεύσω σεβόμενη τα παιδιά που εμφανίζονται εντός. Πάντως το συνολάκι της Σοφίας ήταν ζηλευτό! Τα υποδήματα με χάλασαν. Ρόδες. Ακατανόητο δεύτερο.


Πανελλαδικές εξετάσεις έκθεσης. Θέμα αρθρογραφίας αγνώστου αρθρογράφου; Τα ταξίδια δίνουν ευτυχία! Τα βιβλία; η Φιλία; η Αγάπη; η στοργικότητα; η Αλληλεγγύη; η δοτικότητα; η συντροφικότητα; η απλότητα; οι Αξίες; η Παιδεία; η Δημοκρατία; η Ανθρωπιά; ο Αυτοσεβασμός; η γαλήνη; η Ειρήνη; η συνδημιουργία; η φιλοζωΐα; η φιλευσπλαχνία; Αυτά είναι δεδομένα και θέλουμε να δούμε πιο βαθιά την πρόοδο και τον πολιτισμό μας, ε; Ας είναι… Τα ταξίδια, επομένως, μας κάνουν ευτυχισμένους! Αλλοίμονο στους αταξίδευτους; Κατά την επιτροπή επιλογής θεμάτων ναι. Ακατανόητο τρίτο.


Ας το κλείσω με ένα σύντομο τέταρτο ακατανόητο μένοντας στο ίδιο κλίμα. Μα για ποια Ιστορία μιλάμε; Την κακογραμμένη και ασαφή των σχολικών εγχειριδίων την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να παπαγαλίσουν ;  Αυτήν που κάποιοι σοβαροί διορθωτές ιστορίας τραβούν τα μαλλιά τους από την ντροπή όσων διαβάζουν  και όσων δεν λέγονται;


Να ψηφίσετε την Κυριακή. με το χέρι στην καρδιά και όχι στην τσέπη ή την θέση. Γιατί όποιος είναι πουλημένο τομάρι, εύκολα θα πουλήσει κι εσένα ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει φασίστας. Διότι ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία.


Ευτυχώς που ακόμη μοσχοβολούν οι νύχτες νυχτολούλουδα. Για όσο η Γη γυρίζει αυτά θα επιμένουν στην ομορφιά του κόσμου, ελεύθερα, ανθεκτικά και ανυπότακτα.

Ωραιοζήλη-Τζίνα Δαβιλά

7 Ιουνίου 2024

SHARE
RELATED POSTS
Η μεγάλη υπεξαίρεση, του Ηλία Καραβόλια 
Σκίτσα εξ Αμερικής 11ο, του Γιώργου Σαράφογλου
Header_GR_b.jpg
Το θέμα της Έκθεσης στις πανελλαδικές 2015 – Με το βλέμμα στο “Διάζωμα”!

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.