Πόρτα στην Ιστορία

Άλλη μια μέρα της Ακραίας Δεξιάς Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμη ένα δημοκρατικό δικαίωμα αμφισβητείται, του Κώστα Αρβανίτη

Spread the love

Ο Κώστας Αρβανίτης  είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Άλλη μια μέρα της Ακραίας Δεξιάς Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ακόμη ένα δημοκρατικό δικαίωμα αμφισβητείται

Κάθε μέρα που περνά, η ακραία Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που στηρίχθηκε στο ΑΝΤΙ-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με την ψευδεπίγραφη μαρκίζα ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, απομακρύνει την Ελλάδα κι ένα ακόμη βήμα από την Δημοκρατική Ευρώπη.

Κάθε μέρα που περνά, οι Έλληνες βλέπουμε κι ένα ακόμη Δημοκρατικό μας δικαίωμα να αμφισβητείται.

Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι ειρηνικά είναι αποτυπωμένο στα κορυφαία κείμενα του ανθρώπινου πολιτισμού, όχι μόνο στο Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 11) και τα συμβατικά κείμενα της Ενωμένης Ευρώπης (Άρθρο 11 της ΕΣΔΑ, άρθρο12 Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων ΕΕ), αλλά και στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ (άρθρο 20).

Στην ουσία, το νομοθέτημα της σημερινής κυβέρνησης αμφισβητεί μια ιστορική κατάκτηση των λαών της Γης. Τρέπει μια ελευθερία των ανθρώπων, την ελευθερία του συνέρχεσθαι, από κανόνα σε εξαίρεση, προσομοιάζει με ρυθμίσεις που συναντώνται σε περιόδους αυταρχισμού και δικτατοριών.

Στη δυστοπική πραγματικότητα που φέρνει, οι νόμιμες διαμαρτυρίες θα είναι η εξαίρεση, όχι πια ο κανόνας, ενώ οι αυθόρμητες διαμαρτυρίες ουσιαστικά μπαίνουν στον «γύψο». Αυτό δεν μπορεί να λέγεται ελευθερία.

Με αυτές τις ακραίες δεξιές ιδεοληψίες, το μόνο που θα πετύχουν είναι να υποβιβάσουν την Ελλάδα στο επίπεδο χώρας του Βίσεγκραντ, στο επίπεδο Ουγγαρίας ή Πολωνίας, χώρας της οποίας η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα βρίσκεται σε συνεχή αμφισβήτηση.

Με τις αντιδημοκρατικές τους ιδεοληψίες μετατρέπουν την Ελλάδα σε χώρα – παρία της

Ευρώπης.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
71η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. Υπερήφανοι μπρος στην Ιστορία μας, του Δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου
Γοργοπόταμος: η τελευταία πράξη μιας ομοθυμίας;, του Δημήτρη Μπρούχου
Ίντιρα Γκάντι (1917-1984): Κι εσύ τέκνον, Μπέντ;, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.