Υγεία

Τροφές για δροσερή αναπνοή, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι Ογκολόγος – Ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων. Είναι Πρόεδρος και ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» Το φωτογραφικό λεύκωμα “ΑνθίΖΩ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη.

Γύρος με  κρεμμύδι, σκορδαλιά και τόσα άλλα εδέσματα που αγαπάμε αλλά απειλούν τη δροσερή αναπνοή μας. Μπορούμε να την ανακτήσουμε με φυσικό τρόπο.

Μήλο: Οι πολυφαινόλες του διασπούν τις έντονες μυρωδιές.

Τσάι. Μαύρο ή πράσινο, περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τα βακτηρίδια που είναι υπαίτια για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Μαϊντανός. Το έντονο άρωμά του εξαφανίζει όλες τις υπόλοιπες οσμές του στόματος. Επιπρόσθετα, η χλωροφύλλη του είναι αντιβακτηριδιακή και διασπά τα ένζυμα που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.

Γάλα. Τα λιπαρά του εξαφανίζουν τις δυσάρεστες οσμές. Μετά το γύρο με το κρεμμύδι, μάλλον όμως δύσκολα θα πιούμε οπότε το επιλέγουμε σε άλλες περιπτώσεις…

Ξηροί καρποί. Οι φυτικές ίνες τους, απομακρύνουν τα υπολείμματα των τροφών που τις περισσότερες φορές ευθύνονται για τη δυσάρεστη αναπνοή.

Γιαούρτι. Μειώνει το υδροθείο της στοματικής κοιλότητας το οποίο είναι υποπροϊόν των αναερόβιων βακτηρίων.

Κανέλα. Περιέχει έλαιο, το οποίο εξοντώνει τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος.

Τσίχλα. Αφαιρεί τα υπολείμματα των τροφών από τα δόντια. Διαλέξτε τσίχλες χωρίς ζάχαρη.

SHARE
RELATED POSTS
Ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί, μπορεί να νικηθεί, της Δρ Φλώρας Σταυρίδη
Πώς να προφυλαχθώ από την οστεοπόρωση;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Ψυχιατρική: “Εγκλήματα” σε καιρό ειρήνης, του Δρ Αναστάσιου Πλατή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.