Υγεία

Τί να τρώω πριν την περίοδο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

Η Δρ. Δέσποινα Κατσώχη είναι ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής, εξειδικευμένη στις νεότερες τεχνικές της ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας και στους συνδυασμούς των θεραπευτικών ογκολογικών σχημάτων.

Φούσκωμα, κράμπες στην κοιλιά, λιγούρες και εναλλαγές στη διάθεση, συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους πριν την έμμηνο ρύση. Με όπλο μας τη διατροφή μπορούμε να κάνουμε ηπιότερα τα συμπτώματα.

Σολομός.  Τα Ω-3 λιπαρά οξέα του κάνουν ηπιότερο τον πόνο κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως.

Μπρόκολο. Πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες Α, C, Β6 και Ε αλλά και κάλιο και μαγνήσιο, συμβάλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Μπανάνα. Εξαιρετική πηγή μαγνησίου,  καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και ενισχύει την καλή διάθεση.

Πορτοκάλι. Καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β και δη θειαμίνης, που ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου.

Κινόα. Φυτική πηγή πρωτεϊνών. Οι σύνθετοι υδατάνθρακές της, αυξάνουν την ενέργειά μας.

Γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών. Ασβέστιο και βιταμίνη D συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Ελάχιστο αλάτι. Προκαλεί κατακράτηση και φούσκωμα.

Λουίζα και χαμομήλι. Εξαιρετικά διουρητικά αφεψήματα.

Κανέλα. Κάνει ηπιότερους τους πόνους της περιόδου ενώ ρυθμίζει και τα επίπεδα του σακχάρου, οπότε μειώνει την επιθυμία για γλυκό.

Εγκράτεια για γλυκό. Αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, ζελέ με στέβια, καραμέλες και τσίχλες, δίνουν γλυκιά γεύση, αλλά λιγότερες θερμίδες.

SHARE
RELATED POSTS
Λεμόνι: ένα διατροφικό υπερόπλο, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Η ακτινοθεραπεία στον καρκίνο του μαστού, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Γιατί να τρώω γιαούρτι; της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.