Ανοιχτή πόρτα

Με άλλων τις πλάτες, κορδώνεται ο δήμαρχος Αθηναίων , του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Α!, όλα κι όλα κύριε δήμαρχε, κύριε Χάρη (Χριστόδουλε) Δούκα, μπορεί μεν να έχεις πάρει αμπάριζα όλες τις Ελληνικές πόλεις ενόψει της υποψηφιότητάς σου ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (με το ένα πόδι πατώντας στη βάρκα της δημαρχίας και με το άλλο σ’ αυτήν της Χαριλάου Τρικούπη ή της Κουμουνδούρου σε περίπτωση μη ευόδωσης της αρχηγίας, περίεργες ισορροπίες αλλά μόνον ένας Δούκας τα επιτυγχάνει αυτά), δεν μπορείς όμως να υπερηφανεύεσαι και για το έργο το οποίο προσέφερες έως σήμερα στον Δήμο Αθηναίων – το ανύπαρκτο – έξι μήνες θρονιασμένος στον δημαρχιακό σου θώκο, όπου  προς αποκατάσταση της αληθείας, εξηγούμαι {Στον πληθυντικό τώρα η απεύθυνση}: Δεν έχετε το δικαίωμα άλλων έργα κύριε δήμαρχε, να τα εμφανίζετε ως δικές σας «επιτυχίες»! Μπορεί ο απελθών δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης να χρέωσε έως τα μπούνια τον δύσμοιρο δημότη του, μπορεί να απέτυχε παταγωδώς με τον «περίφημο» «Μεγάλο Περίπατο» φορτώνοντας υπέρογκα δημοτικά τέλη στους δημότες των 7 Διαμερισμάτων που επόπτευε, μπορεί και πολλά άλλα αρνητικά να του καταλογίζουν οι κάτοικοι της Αθήνας (του), αλλά εδώ πρέπει να ειπωθούν και αλήθειες, αναγνωρίζοντας τα όποια θετικά ως πρώην δήμαρχος Αθηναίων πέτυχε. 

Δεν είναι δικό σας έργο κύριε Δούκα – όπως το εμφανίζετε – ο ηλεκτροφωτισμός με λαμπτήρες led της Πλατείας Αμερικής, ούτε ολόκληρης της πόλεως των Αθηνών, αντικαθιστώντας τους ενεργοβόρους και παλαιάς τεχνολογίας πυρακτώσεως λαμπτήρες με νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα. Απλώς εσείς βρήκατε έτοιμες τις υποδομές και απέμενε το κουμπί να πατηθεί προκειμένου να φωταγωγηθεί η πλατεία. Ηθελημένα κύριε δήμαρχε συγχέετε τις ημερομηνίες, λες και από τον δημότη Αθηναίο πολίτη εκλείπει η μνήμη. Σταδιακά, η τοποθέτηση των led είχε αρχίσει από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Μάρτιο του 2023, χρονιά δηλαδή η οποία έμελλε να «σημαδέψει» τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη με την αποπομπή του από την δημαρχία. Από φιέστες, δεν θέλω να πιστεύω κύριε δήμαρχε ότι έχετε ανάγκη, και τούτο το αναφέρω μετά βεβαιότητος διότι οι πληροφορίες μου για εσάς προέρχονται τόσον από νυν αλλά και πρώην φοιτητών σας οι οποίοι ομιλούν με τα καλύτερα λόγια για εσάς καθώς και το παραγόμενο έως σήμερα έργο σας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 

Διατείνεστε επί πλέον κύριε δήμαρχε ότι οι νέες αναπλάσεις επί της Ηρώδου Αττικού, οι βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων και άλλα τινά ήταν δική σας επινοήσεως και εκτελέσεως, όπως επίσης και το πάρκο Ραγκαβά στην Πλάκα, ενώ αυτό είχε περατωθεί – όπως οι της Πλάκας διαμένοντες επιβεβαιώνουν – από τον Δεκέμβριο του 2023, πάλι επί δημαρχίας Κώστα Μπακογιάννη. Όπως εσείς έχετε δηλώσει: «είναι αναπαυτική η καρέκλα της δημαρχίας», δικαιούμαι, νομίζω, να πω κι εγώ από την θέση μου: Ωραία είναι να τα βρίσκετε έτοιμα , κάνοντας …«μνημόσυνο»  με πληρωμένα «κόλλυβα», καβατζάροντας στην άκρη τα δικά σας, τα ανυπόστατα, για μελλοντική χρήση, κύριε Δούκα. 

Για δεύτερη φορά – μετά την ανάρτηση της κυρίας Έλενας Ακρίτα στα media που σας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις σας που έχουν σχέση με την καθαριότητα στον δήμο του οποίου ηγείστε ότι: «η Αθήνα ζέχνει, λάβετε μέτρα εδώ και τώρα κύριε δήμαρχε» – να σας υπενθυμίσω από πλευράς μου ότι κι εγώ ιδίοις όμμασι, το ίδιο διαπίστωσα επισκεπτόμενος αρχές Ιουλίου το κέντρο της πόλεως των Αθηνών, εξ Ιταλίας προερχόμενος, όσο πρόφθασα την πρώτη ημέρα που παρέμεινα (δυο ήσαν συνολικά οι ημέρες παραμονής μου), διαπιστώνοντας μια τεράστια μουτζούρα να έχει επικαλύψει τα πάντα, από τοίχους, γέφυρες, εξωτερικούς χώρους υπουργείων, ρολά καταστημάτων και οικιών, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», « Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», Τράπεζες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παγκάκια, παρτέρια, αγάλματα, μέχρι και τα σκαλοπάτια του Αρσακείου Αθηνών με ανείπωτα συνθήματα και καρικατούρες «ζωγραφισμένα», και ων ουκ έστιν τέλος.  

Δυο τινά απομένουν κατά την άποψή μου να γίνουν: Επειδή οι βάνδαλοι με τον ίδιο ή και εντονότερο ρυθμό θα συνεχίσουν να ασχημονούν, ανάγκη υπάρχει να νομοθετηθεί ότι όστις συλλαμβάνεται να …εξαντλεί το «ταλέντο» του επί των προαναφερομένων και λοιπών που ο νομοθέτης θα ορίσει, να οδηγείται πάραυτα στο αυτόφωρο και επί τόπου με την σύλληψή του να καταβάλει τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο. Τούτο σας το αναφέρω εκ πείρας όπου πολλές φορές στο παρελθόν έλαχε να συναντήσω …«ζωγράφους» με τα σύνεργα ανά χείρας και το συζήτησα μαζί τους. Σας διαβεβαιώνω ότι κάτι τέτοιο ως το προαναφερθέν, το τρέμουν. Το δε έτερον που έχω να προτείνω είναι το ότι θα πρέπει επιτέλους να ενεργοποιηθούν οι «Φύλακες των γειτονιών» – προεκλογικό πυροτέχνημα όλων των κατερχομένων υποψηφίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση –, μιας και η Πολιτεία, το επίσημο κράτος δηλαδή, η κυβέρνηση, αδυνατούσα έως ανίκανη δια της απουσίας της να εμφανίζεται. Εν εναντία περιπτώσει, και όταν η περιουσία του πολίτη καταστρέφεται, είτε αυτοκίνητο είναι αυτό «λουσμένο» με σπρέι είτε προσφάτως βαμμένη μονοκατοικία ή πολυκατοικία είναι αυτές όπου τις νύχτες αλλάζουν όψη, το να λάβει και ο πολίτης τον νόμο στα χέρια του, να μη φανεί κάτι το πρωτοφανές ή το υπερβολικό. Δυστυχώς, πολύ λυπούμαι που το γράφω, αλλά έφθασε ο πολίτης στα έσχατα των αντοχών και της υπομονής του πλέον. Φαινόμενο, και στην έκταση που λαμβάνει, μόνο στην Αθήνα και στους οδικούς άξονες της χώρας που οδηγούν προς την επαρχία παρατηρείται, με τα λογότυπα των κομμάτων και άλλα αισχρά υπονοούμενα στα στηθαία των δρόμων να φιγουράρουν.

Τέλος, πού ατόνησε αυτή σας η προθυμία κύριε δήμαρχε όταν σε όλους τους τόνους ομιλούσατε για διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του δήμου και σε αυτή την «αμαρτωλή» δημοτική επιχείρηση όσον αφορούσε στην περίοδο που ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν επικεφαλής του δήμου; Τα θυμάστε αυτά ή κόπασε τώρα ο «θόρυβος» και θεωρούνται πλέον «περασμένα ξεχασμένα»; 

Φθάσαμε στο σημείο του: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω», και δυστυχώς δεν το έχουν μερικοί αντιληφθεί ακόμα. Τι κρίμα όμως, στα πέριξ του Ηρωδείου Θεάτρου και της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έξωθεν της οικίας του Μίκη Θεοδωράκη και του Dionysos Zonar’s να αναγράφονται συνθήματα που και ο φακός ακόμα να ντρέπεται να τα αποτυπώσει! 

Αυτή είναι η «Διαμαντόπετρα», η οποία «ταξιδεύει» ανά τα πέρατα της Οικουμένης μέσα από τα τουριστικά ιλουστρασιόν φυλλάδια του υπουργείου Τουρισμού; 

Αγκίστρι Αίγινας, 8 Ιουλίου 2024

        

SHARE
RELATED POSTS
Ο Λουδοβίκος των Συριζαίων!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Μόνο για να κερδηθούν εντυπώσεις, του Δημήτρη Κατσούλα
Αγάλι αγάλι κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μπορείτε να προσέρχεστε, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.