Ανοιχτή πόρτα

Κι εμείς νομίζαμε πως αστειεύεται ο Πούτιν, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2022, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε ένα διάγγελμα στον ρωσικό λαό, στο οποίο είπε και τα εξής:

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι η χώρα μας διαθέτει διάφορα μέσα καταστροφής… και όταν η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας απειλείται, για να προστατεύσουμε την Ρωσία και τους ανθρώπους μας θα χρησιμοποιήσουμε σίγουρα όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Δεν μπλοφάρω».

Προχθές, ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε ως εξής:

«… Τον Πούτιν τον γνωρίζω αρκετά καλά… δεν αστειεύεται όταν μιλά για την χρήση τακτικών πυρηνικών, βιολογικών ή χημικών όπλων».

Και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε αντιμετωπίσει την πιθανότητα Αρμαγεδδώνα από την εποχή του Κένεντι και την κρίση των πυραύλων στην Κούβα».

Πριν ακριβώς 60 χρόνια, στις 14 Οκτωβρίου του 1962, ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ ανακάλυψε πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.

Η Αμερική και η Σοβιετική Ρωσία έφτασαν στο χείλος της καταστροφής της ζωής στη Γη. Τελικά αυτό αποφεύχθηκε, με αμφότερους συμβιβασμούς.

Ωστόσο, φαίνεται πως δεν μας έκανε πιο σοφούς το πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, 60 χρόνια αργότερα, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει και πάλι την πιθανότητα ολικής καταστροφής.

Δεν φαίνεται όμως η πιθανότητα αυτή να μας απασχολεί ιδιαίτερα. Ακόμα και μετά την δήλωση του Μπάιντεν, ότι ο Πούτιν δεν «αστειεύεται». 

Οτι η πιθανότητα χρήσης πυρηνικών, έστω τακτικών, γίνεται από έναν ηγέτη που η χώρα του διαθέτει μπόλικα από αυτά για να καταστρέψει την Γη εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες φορές, είναι ανατριχιαστικό.

Λέγεται, όμως, σαν να μην είναι δα και τόσο μεγάλη υπόθεση.

Σαν να είναι κάτι… κάπως καταστροφικό. Που μπορεί να περιοριστεί σε μια πόλη, όπως την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι;

Μόνο που η Ιαπωνία τότε δεν διέθετε πυρηνικά. Διαφορετικά, αν διέθετε, σίγουρα θα τα χρησιμοποιούσε.

Οπως θα κάνει σήμερα η Αμερική, πιθανόν διαμέσου του ΝΑΤΟ αν η Ρωσία τα χρησιμοποιήσει.

Κι έτσι σήμερα η ερώτηση είναι, όπως την θέτει σε τίτλο άρθρου της η εφημερίδα «Wall Street Journal»: «Θα διακινδυνεύσουμε την Νέα Υόρκη για να διατηρήσουμε ελεύθερη την Οδησσό;».

Δύσκολο μου φαίνεται να βάλει η Αμερική στην ίδια ζυγαριά την Νέα Υόρκη με την Οδησσό. Μπορούμε, από την άλλη πλευρά, να παραδώσουμε την Οδησσό χωρίς να ανοίξουμε έναν άλλο ασκό του Αιόλου;

Δύσκολα ερωτήματα. Κυρίως για έναν απελπισμένο άνθρωπο, όπως ο Πούτιν.

 

SHARE
RELATED POSTS
Δημήτρης Κατσούλας
Ο τρελός του χωριού, του Δημήτρη Κατσούλα
“Macedoine Salade” Part 4…Γοργόνες και Μάγκες, του Γιώργου Σαράφογλου
“Αγαπημένε μου ασθενή, αποθεραπευμένε μου συνοδοιπόρε…”, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.