Ανοιχτή πόρτα

Ανάχωμα στα σχέδια του Τιμονιέρη Κυριάκου Μητσοτάκη η «Φωνή Λογικής»; Βεβαίως!, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Κι ενώ εκεί στον ΟΗΕ ο Θεόπεμπτος Κυριάκος μας δίνει τις «μάχες» του για την προώθηση των Ελληνικών θέσεων προσπαθώντας να πείσει ταυτοχρόνως και τον Σουλτάνο Ερντογάν ο οποίος «αφήνιασε» και ρούπι δεν κάνει πίσω από την διαγεγραμμένη στο μυαλό του «Γαλάζια Πατρίδα» (μέχρι και την Μαρέβα απέστειλε να παραστεί στην έκθεση που διοργάνωσε η Εμινέ Ερντογάν με Τουρκικούς φερετζέδες, πολύχρωμα φουλάρια και την «Προίκα της νύφης της Ανατολίας», με την ελπίδα ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα «λείαινε» τις διεκδικήσεις του Τούρκου Προέδρου), κι ενώ για μια ακόμη φορά δεν καταδίκασε ευθέως τις Ισραηλινές θηριωδίες στην Γάζα κι ολόκληρο τον Λίβανο με τους πεντακοσίους περίπου νεκρούς την ημέρα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποστήριξή του στον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι και στην «Αμυντική του πολιτική» που ακολουθεί, στην Αθήνα τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν νέα ροπή, κι αυτή δεν είναι άλλη από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, κάτι το οποίο εντόνως συζητήθηκε κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η οποία έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο της Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου προχθές, παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της παρατάξεως της ΝΔ αλλά και πολλών υπουργών, βουλευτών – μηδέ εξαιρουμένων των δημοσιογράφων, φίλα διακείμενοι στην Κυβέρνησή του –προκειμένου να μιλήσουν για την νέα  συγγραφική του εργασία. Το βιβλίο με τίτλο  «Καραμανλής. Η πολιτική ως δημιουργία», αναφέρεται στον πρώην Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και στην ομαλή αποκατάσταση της  Δημοκρατίας το 1974 καθώς και στις προσπάθειές του περί εντάξεως της χώρας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήσαν ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τασούλας (ο οποίος και προλόγισε το βιβλίο), ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Μάκης Βορίδης, ο  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η κ. Νίκη Κεραμέως, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής, ο τέως βουλευτής και σήμερα απασχολούμενος με την ναυτιλία Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο κ. Κώστας Τσιάρας, η κ. Αγαπηδάκη και πλήθος άλλοι. Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι συντονιστής της παρουσιάσεως του βιβλίου είχε επιλεγεί ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Αλέξης Παπαχελάς.

Επόμενο ήταν τόσο πριν από την παρουσίαση του βιβλίου όσον και μετά το πέρας αυτής να σχηματισθούν «πηγαδάκια» με θέμα την επιλογή του προσώπου εκείνου το οποίο θα καταλάβει το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις τόσον του κ. Αντώνη Σαμαρά όσον και του κ. Κώστα Καραμανλή (διατηρούν οι δυο τους άριστες σχέσεις), οι οποίες αντίκεινται σε πολλές εφαρμοζόμενες πολιτικές (είναι γνωστές αυτές) από εκείνες που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήρθε τώρα να προστεθεί και αυτή της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προτεινόμενος από τον κ. Αντώνη Σαμαρά και την κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου με το κόμμα «Φωνή Λογικής», η οποία κ. Αφροδίτη Λατινοπούλου διατηρεί συχνές τηλεφωνικές επαφές και με τους δυο πρώην Πρωθυπουργούς, υποδεχόμενη στο κόμμα της  προ ημερών τον τέως δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο ο ποίος με δήλωσή του απεκόπη από τις τάξεις της ΝΔ αλλά και τον σημερινό  προσχωρούντα σε αυτό  τον κ. Νικόλαο Αμοργιανό, τέως αντιδήμαρχο  Πειραιώς ο οποίος είχε παύσει να στηρίζει την ΝΔ από τον Φεβρουάριο μήνα του 2024.

Όπως πάντως προδιαγράφεται η επικρατούσα κατάσταση στο κόμμα της κ. Αφροδίτης Λατινοπούλου, αυτό «…χαίρει άκρας υγείας» και καθόλου αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να εκληφθεί, εάν λάβουμε υπόψη ότι και τινές των «Σπαρτιατών» βουλευτές με «γλυκό μάτι» κάθονται απέναντι και το θωρούν. Αποτέλεσμα όλων αυτών των κινήσεων είναι, τόσον η κεφαλή του Κυριάκου Μητσοτάκη να βρίσκεται εν «τρικυμία» διότι του κατακρημνίζουν το όνειρο περί επιλογής της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου στο ανώτατο αξίωμα, όσον και από την άλλη «δεμένους» δεν μπορεί να κρατεί κάνα δυο ακόμη από τους βουλευτές του οι οποίοι ευρίσκονται μεταξύ δυο επιλογών: Βελόπουλος ή Λατινοπούλου;

Όταν οι «μηχανές» του Μαξίμου πάρουν «εμπρός» –  διότι «αναβράζουσες» μεν, «αργοκίνητες» δε είναι στην «έκρηξη»–, εδώ θα είμαστε να το ξανά συζητήσουμε. Προς το παρόν σας αποχαιρετώ, με την προτροπή να κρατείτε την ψυχραιμία σας:

     

   

SHARE
RELATED POSTS
Χρηματιστήριο: Bull Stop!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Αριθμολαγνεία, του Ευάγγελου Μπιτσαξή
Το Αυτί του Τραμπ! – “Got his Ear”!*, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.