iporta.gr

Τι αποκαλύπτουν οι διαταραχές στον έμμηνο κύκλο;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Η διαταραχή του έμμηνου κύκλου προειδοποιεί τη γυναίκα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον οργανισμό της. Παραθέτω ορισμένες αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυτές τις διαταραχές.

 Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

 Αναιμία. Εκδηλώνεται με αυξημένη ροή αίματος κατά την περίοδο. Συνοδεύεται από αίσθημα αδυναμίας, πονοκεφάλους και ζαλάδες

 Καρκίνος στη μήτρα. Τα συμπτώματα που πρέπει να μας θέσουν σε εγρήγορση είναι η αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση ενώ μπορεί να συνοδεύεται και από πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

 Διαταραχές του θυρεοειδούς. Κι αυτό γιατί ο έμμηνος κύκλος καθορίζεται από την ορμονική λειτουργία. Αυξημένη ή η μειωμένη ροή αίματος ίσως αποτελούν ένδειξη για δυσλειτουργία του θυρεοειδούς.

 Διατροφικές διαταραχές. Διαταραχές στην έμμηνο ρύση προκαλούν η ξαφνική απώλεια βάρους ή η απώλεια πολλών κιλών, ενώ η αμηνόρροια μπορεί να υποδεικνύει ανορεξία ή βουλιμία.

 Κάθε χρόνια νόσος που παραμένει αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία προκαλεί στρες στον οργανισμό και μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές του έμμηνου κύκλου.

 Πρόωρη εμμηνόπαυση. Προκαλείται από ορμονικά προβλήματα, ενώ οι γυναίκες ταλαιπωρούνται παράλληλα από εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και κολπική ξηρότητα.