iporta.gr

Αυγό μάτι ή μάτι αυγό, του Βαγγέλη Παυλίδη

 

 

 

 

 

 

 

 

 Βαγγέλης Παυλίδης

 


 


Τούτη εδώ δεν είναι συνταγή, είναι πρόταση. Τα μυρωδικά και οι ποσότητες εξαρτώνται απο σας. Πειραματιστείτε και ανακατέψτε κατα βούληση.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και σπάμε μέσα το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε. Τηγανίζουμε το αυγό όπως μας αρέσει.

Ενώ το αυγό τηγανίζεται ψιλοκόβουμε φρέσκο κρεμμυδάκι, θυμάρι, δεντρολίβανο. ακόμα και λίγο σκόρδο. Τα προσθέτουμε σ’ ένα μικρό μπωλ με λάδι και τα ανακατέβουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το μίγμα μια φέτα χωριάτικο ψωμί που έχουμε ψήσει στην σχάρα.
Τοποθετούμε το τηγανισμένο αυγό πάνω στο ψωμί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα μυρωδικών με λάδι.

Τρώμε.

Ποίηση, εικονογράφηση, συνταγή: Ευάγγελος ο Θα