Υλικά
640 γραμμάρια αλεύρι δυνατό
640 γραμμ. νερό χλιαρό
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
18 γραμμ. μαγιά νωπή
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη λεία, χωρίς σβόλους. Ξύνουμε το σκεύος γύρω γύρω και σκεπάζουμε με μια πετσέτα, αποθηκεύουμε σε ζεστό μέρος έως 40 βαθμούς έως ότου διπλασιαστεί το μείγμα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό λάδι, όταν το λάδι έρθει σε θερμοκρασία περίπου στους 180 βαθμούς. Κόβουμε μικρά μπαλάκια βουτώντας το χέρι μας σε λίγο κρύο λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα αφαιρούμε, στραγγίζουμε, βουτάμε σε σιρόπι με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια.
Καλή επιτυχία!
Τη συνταγή προσφέρει το Ζαχαροπλαστείο “Μίλτος”.
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 12.30 στο Ζαχαροπλαστείο Μίλτος ,ο Γιώργος Δασκαλάκης θα είναι εκεί και θα προσφέρει σε όλους εντελώς δωρεάν λαχταριστούς λουκουμάδες, γιατί και αυτή τη χρονιά οι λουκουμάδες θα είναι ΜΙΛΤΟΣ!
Ζαχαροπλαστείο ΜΙΛΤΟΣ,, Καναδά 107 στη Ρόδο
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από τις 10 έως τις 12.30 στο Ζαχαροπλαστείο Μίλτος ,ο Γιώργος Δασκαλάκης θα είναι εκεί και θα προσφέρει σε όλους εντελώς δωρεάν λαχταριστούς λουκουμάδες, γιατί και αυτή τη χρονιά οι λουκουμάδες θα είναι ΜΙΛΤΟΣ!
Ζαχαροπλαστείο ΜΙΛΤΟΣ,, Καναδά 107 στη Ρόδο