iporta.gr

Η Ιστορική Συμφωνία της Τριπλής Διήθησης, του Κωστή Α. Μακρή

Κωστής Α.Μακρής: Είναι ζωγράφος-γραφίστας και συγγραφέας και ασχολείται με το έντυπο, το κείμενο, τη διαφήμιση και την οπτική και λεκτική επικοινωνία.

Κωστής Μακρής

Υπεγράφη σήμερα η Ιστορική 

«Συμφωνία της Τριπλής Διήθησης»

Μεταξύ των αρχηγών 

ΌΛΩΝ των Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Αποκλειστικά στην iporta.gr

Είχαμε από μέρες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές αλλά είναι πλέον γεγονός.  

Έπειτα από μυστική ηλεκτρονική σύσκεψη όλων των Αρχηγών όλων των Ελληνικών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ―η οποία προετοιμάστηκε με απόλυτη μυστικότητα πριν από μερικές μέρες, ενόψει και των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023―, συμφωνήθηκε η από κοινού αποδοχή της θρυλικής «Τριπλής Διήθησης των Δηλώσεων». Η «Τριπλή Διήθηση» (τριπλό φιλτράρισμα), η οποία ―ψευδώς ενδεχομένως― αποδίδεται στον μεγάλο Αθηναίο στοχαστή και διανοητή Σωκράτη είναι ένα εργαλείο ελέγχου της Αλήθειας, της Αγαθότητας και της Χρησιμότητας των λεγομένων κάποιου/κάποιας. 

Προς τιμήν του Σωκράτη, αυτού του παγκοσμίως γνωστού και σεβαστού Αθηναίου Σοφού, ο οποίος ως γνωστόν μιλούσε την ελληνική γλώσσα, οι αρχηγοί όλων των ελληνικών κομμάτων αποφάσισαν να αποφεύγουν δηλώσεις και να μην διακινούν κείμενα τα οποία δεν αντέχουν στην δοκιμασία της Τριπλής Διήθησης.

Με την συμφωνία αυτή, οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων δεσμεύονται  να αποφεύγουν εντελώς δηλώσεις, πληροφορίες, συνθήματα και κείμενα τα οποία: 

1ον: Δεν είναι απολύτως εξακριβωμένη η αλήθεια τους.

2ον: Δεν έχουν στοιχεία καλοσύνης.

3ον: Δεν είναι χρήσιμα. 

Η Ιστορική αυτή «Συμφωνία της Τριπλής Διήθησης», η οποία, από τις πρώτες πρωινές ώρες της 1ης Απριλίου 2023, δημοσιεύεται διεθνώς από όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αποτελεί μια παγκόσμια καινοτομία και μια πρωτοφανή πολιτική πράξη υψηλότατου συμβολισμού αλλά και ήθους. 

Η Ελληνική «Συμφωνία της Τριπλής Διήθησης», αποδεικνύει ότι στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία, την Φιλοσοφία, την Λογική και πολλά άλλα αγαθά του Πολιτισμού και που ακόμα οι πολίτες (όλων των φύλων) είναι, στην συντριπτική τους πλειονότητα, υπέρμαχοι της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Στοχασμού και της Δικαιοσύνης, υπάρχει ακόμα ζωντανό και θαλερό το πνεύμα εκείνο που επηρέασε και δίδαξε, από τα αρχαιότατα χρόνια, όλον τον Πολιτισμένο Κόσμο. 

Με την Συμφωνία αυτή, η Ελλάδα δείχνει στον Κόσμο ότι το Αληθινό, το Καλό και το Χρήσιμο δεν χαρίζονται αλλά κατακτώνται. 

Ήδη φτάνουν στην χώρα μας συγχαρητήρια μηνύματα από ηγέτες, διανοούμενους και καλλιτέχνες ξένων χωρών που με ενθουσιασμό δηλώνουν ότι για ακόμα μια φορά η Ελλάδα δείχνει στην Ανθρωπότητα τον δρόμο προς ένα πιο Φωτεινό Μέλλον.

Κωστής Α. Μακρής

01 Απριλίου 2023

Η «ιστορία» (ή μύθος) για τον Σωκράτη και την Τριπλή Διήθηση

Μια μέρα, εκεί που ο Σωκράτης έκανε τον περίπατό του γύρω από την Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πάρα πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του… 

Ο Σωκράτης τότε του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει εκείνος τι έχει ακούσει, να τον περάσει από την δοκιμασία της «τριπλής διηθήσεως». 

―«Τριπλής διηθήσεως;» ρώτησε με απορία ο άλλος. 

―«Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες να λέγεται για τον μαθητή μου θα ήθελα να αφιερώσουμε τρία λεπτά για να φιλτράρουμε αυτό που άκουσες και θέλεις «εμπιστευτικά» να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;».

―«Ε… όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και…».

―«Μάλιστα! Άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα, το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;» 

―«Καλό; Όχι, το αντίθετο μάλλον…» 

―«Άρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια»! Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.  

―«Παρ’ όλα αυτά», συνέχισε ο Σωκράτης, «μπορείς ακόμα να περάσεις την δοκιμασία διότι υπάρχει και το τρίτο φίλτρο: Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο;». 

―«Όχι, δεν νομίζω…» 

―«Άρα, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αληθινό, ούτε καλό, ούτε χρήσιμο, τότε γιατί θα πρέπει να το ακούσω;» 

ΤΙ ΜΕΝΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΤΡΙΠΛΗΣ ΔΙΗΘΗΣΕΩΣ»;

Ο ΚΕΝΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΗΣ “ΛΟΓΟΣ”!

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ!

Πηγή:
https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/04/29/socrates-triple-filter/