Επικαιρότητα

ΥΠΕΞ: Έκτακτα αυστηρά διαβήματα προς την Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο

kontarinis-eurokinissi-n20.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kontarinis-eurokinissi-n20.jpg

 

 

Έκτακτα διαβήματα και αυστηρά μηνύματα προς την Άγκυρα στέλνει η Αθήνα μετά τις αλλεπάλληλες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

 

Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο CNN Greece, “έχει δοθεί εντολή να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την προκλητικότητά της πάνω από το Αιγαίο, η οποία όχι μόνο παραβιάζει τον Εθνικό Εναέριο χώρο αλλά και παράλληλα θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ναυσιπλοΐα και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να προκληθούν αεροπορικά ατυχήματα”.

 

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν επίσης, ότι η «δραστηριότητα» των Τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο υπονομεύει το κλίμα καλής γειτονίας των δύο χωρών.

 

Νωρίτερα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 08:33 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου και πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.

 

Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 09:31 βορείως της Χίου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

 

 

Κάτια Τσιμπλάκη για το cnn.gr

SHARE
RELATED POSTS
Britishairplanes.jpg
Σήμερα η απόφαση του Λονδίνου για τις αεροπορικές επιθέσεις στη Συρία
17-73043NosokomeioMETH-800-454.jpg
Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία
CeIs6LTW4AAdu9H.jpg
Με μπαράζ επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Μετρό, τρομοκράτες αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα του Βελγίου και έδρα της ΕΕ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.