Εκδηλώσεις

Βραβείο στις κυρίες Κέννεντυ από την κα Βαρδινογιάννη για την προσφορά του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy”

Spread the love

Το Ιδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη είναι δοσμένο στον ιερό σκοπό της διαφύλαξης και προστασίας των παιδιών-θυμάτων των πολέμων. Στο πλαίσιο των δραστηριότητών του την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 βράβευσε τις κυρίες Κέννεντυ, σύζυγο και κόρη του Ρόμπερτ, για την προσφορά τους μέσω του Ιδρύματος Robert F. Kennedy στην προάσπιση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κα Κέρρυ Κέννεντι είναι Προέδρος του Ιδρύματος “Robert F. Kennedy για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”και κόρη του δολοφονημένου Προέδρου Ρόμπερτ Κέννεντυ, τον οποίο δολοφόνησε ο Άραβας Σιρχάν Σιρχάν τον Ιούλιο του 1968 στο Λος Άντζελες. Η κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη πρόεδρος του ομώνυμου Ιδρύματος “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη” απένειμε στην κα Εθελ Κέννεντυ την σύζυγο του δολοφονημένου προέδρου και την Κέρρυ Κέννεντυ τα “Βραβεία 2015” για την προσφορά τους στον διαρκή αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. H εκδήλωση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσία της Εθελ Ρόμπερτ Κέννεντι, και της Κέρρυ. Το ίδρυμα δημιούργησε η μητέρα στην μνήμη του συζύγου της.

Στην ομιλία της η κα Κέρρυ Κέννεντυ μίλησε για τα παιδικά της βιώματα, χαραγμένα απο τις δολοφονίες του θείου της, Προέδρου των ΗΠΑ, και του πατέρα της. Επεσήμανε την γενναία στάση της Ελλάδος απέναντι στους δανειστές. Μεταξύ άλλων τόνισε “Ολος ο κόσμος βρίσκεται σε κρίση. Κι αν δεν σταθούμε δίπλα στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, δεν είμαστε άξιοι των δώρων του πολιτισμού που μας έχει προσφέρει και των αγώνων που έδωσε η χώρα…”.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, ενώ πλήθος προσκεκλημένων ήταν παρόντες, όπως ο κος Σπύρος Μερκούρης, διακριτικά ηχηρή παρουσία, η εκδότρια του οίκου “Καλέντης” κα Κέλλυ Ιωαννίδου-Καλλέντη και η κα Σοφία Τζιτζίκου αντιπρόεδρος της Unicef.

Η Πόρτα παρούσα σας παρουσιάζει φωτογραφικό ρεπορτάζ.

 

Robert_F._Kennedy_1964.jpeg_1.jpeg


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δύο διπλές προσκλήσεις σας περιμένουν στο Θέατρο BADMINTON για τις 10 Ιουλίου – Bell canto
” Ένα τραγούδι αν σωθεί” με την Άννα Μπουρμά – Λεωφόρος Ποσειδώνος
Ο Βασίλης στο colorado

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.