Επικαιρότητα

Βασανιστήριο της σταγόνας: Άνοιξαν τα σύνορα οι Σκοπιανοί για λίγους

skopia_synora.jpg
Spread the love

 

 

 

 

skopia_synora.jpg

 

 

Ασταμάτητη είναι η οδύσσεια των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα με στόχο να έρθουν πιο κοντά στο όνειρο της Ευρώπης καθώς περίπου 6.000 βρίσκονταν σήμερα εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό της Ειδομένης, περιμένοντας να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

Μόνο αργά το απόγευμα, η αστυνομία της ΠΓΔΜ επέτρεψε το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα περάσουν σήμερα μόνο 300 άτομα, ενώ παραμένει άγνωστο το εάν αυτό θα ισχύσει μόνο σήμερα ή και για τις επόμενες μέρες.

Από το πρωί δεκάδες πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στον φράχτη των συνόρων διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι οι Σκοπιανοί είχαν κλειστή τη διέλευση. Σήκωσαν μάλιστα και ένα παιδάκι με αναπηρικό καροτσάκι φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Καταγράφονται στον προσφυγικό καταυλισμό σημαντικές ελλείψεις τόσο σε δυνατοτητα στέγασης των ανθρώπων αυτών όσο και σίτισής τους.
Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA οι Σκοπιανοί όχι μόνο δεν δέχονταν πρόσφυγες στο έδαφός τους αλλά έστελναν πίσω όσους διαπιστωνόταν ότι δεν έχουν τα κατάλληλα έγγραφα.

Την ίδια ώρα, δραματική είναι η κατάσταση και στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο και βρίσκονται από το πρωί 2.000 πρόσφυγες καθώς άλλοι 450 έφθασαν σήμερα από τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Το θετικό είναι ότι τη σίτισή τους έχουν αναλάβει εθελοντικές οργανώσεις, ωστόσο αναμενόταν να καταπλεύσουν στον Πειραιά εντός της ημέρας άλλα τρία πλοία με άγνωστο συνολικά αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

Ένα από αυτά είναι το επιβατηγό οχηματαγωγό Διαγόρας που σύμφωνα με το ΑΠΕ μεταφέρει 279 μετανάστες και πρόσφυγες από Κω και Κάλυμνο.
Οι μετανάστες αναμένεται να παραμείνουν προσωρινά στους επιβατικούς σταθμούς στο λιμάνι του Πειραιά.

 

cnn.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
26034478_1736792189679026_1511717917_n.jpg
Ιστορικό Ρεκόρ της AEGEAN και της Olympic Air με 13,2 εκ. επιβάτες για το 2017
Brexit: Τα σενάρια για τις ελληνικές επιχειρήσεις
Από 11-24 Σεπτεμβρίου νέα δυνατότητα συμμετοχής σε 3.500 νήπια για ένταξή τους σε προσχολική εκπαίδευση-Σε ποιους δήμους αφορά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.