Πόρτα στην Πολιτική

Τυχοδιώκτες, Απατεώνες και τα Πεκινουά της δημοσιογραφίας, της Δέσποινας Κοντάκη

Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη

Δέσποινα Κοντάκη - Τσιριγώτη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Δέσποινα Κοντάκη  

 

 

 

 

 

 

kanellopoulos.PNG 

 

 

Είναι σαν να είμαστε σε ένα τραίνο που έχει ακινητοποιηθεί και όλα έξω από αυτό κινούνται. Κι εμείς έχουμε την αυταπάτη ότι αυτό που κινείται είναι το τραίνο και κάποια στιγμή θα φτάσουμε κάπου.

 

Στην Βενεζουέλα οι πολίτες έχουν χάσει κατά μέσο όρο 8 κιλά. Ο Μαδούρο ο σύντροφος του Τσίπρα, κάνει αισχρά αστεία γελώντας στα μούτρα των πολιτών του και μιλάει για δίαιτα Μαδούρο.

 

Εδώ η κυβέρνηση ανακοινώνει δια μέσου κρατικής ΕΡΤ ότι η λιτότητα τελείωσε. Κι εγώ μετράω τα ευρώ μου για να δω αν βγάλω το μήνα. Ο Τσίπρας κάθε φορά που βγαίνει στο γυαλί είναι σαν μου λέει στα μούτρα: Σκάσε και κολύμπα!

Τσιμπιέμαι για να δω αν είμαι ξύπνια.

 

Και μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, την φοροκαταιγίδα και την απάτη που ζούμε από την κυβέρνηση της αριστερής λαίλαπας και από ό,τι έχει διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια εδώ, υπάρχουν και οι πολιτικάντηδες που ψάχνουν μελλοντική στέγη. Δεν έχουν αρχές. Κι αν δεν έχεις αρχές δεν έχεις και ντροπή. Κι αν δεν έχεις ντροπή δεν έχεις και ενδοιασμούς. Κι αν δεν έχεις ενδοιασμούς είσαι αδίστακτος. Έτσι ακριβώς είναι η σειρά. Κατάλαβες;

 

Κι όμως αυτοί οι άνθρωποι μιλούν για ήθος στην πολιτική. Διαβάζω δηλώσεις τους περί προβληματισμού τους για την κατάσταση που βρισκόμαστε και οι άνθρωποι λέμε έχουν χάσει τον ύπνο τους από την πολύ στεναχώρια. Καταστρώνουν λύσεις σωτηρίας. Το έχουν πάρει πολύ ζεστά το θέμα. Μιλάμε για πατριώτες, όχι ό,τι να ‘ναι. Να σου σηκώνεται η τρίχα από την συγκίνηση.

 

Μόνο οι τυχοδιώκτες αλλάζουν τραίνα. Αποχωρούν από το κόμμα που τους έκανε βουλευτές και ενσωματώνονται σε άλλους χώρους γιατί εκεί καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μάσα και μπορεί να βολευτούν στο μέλλον. Σε ποιο μέλλον; Αυτό το ”μια από τα ίδια”.

Και το εξοργιστικό δεν είναι ότι αποχωρούν, αλλά το ότι δεν παραδίδουν την βουλευτική έδρα τους στο κόμμα που τους ανέδειξε και τους έκανε μάγκες.

6-7 χιλιάρικα ευρώ είναι αυτά. Τρελοί είμαστε να τα αφήσουμε στον επόμενο κατά σειρά προτεραιότητας; Ποιος σκάει για αξιοπρέπεια και άλλα τέτοια τσιτάτα;

 

Υπάρχει άνθρωπος που τους πιστεύει αυτούς τους προδότες;

 

Από την άλλη, δεινόσαυροι της πολιτικής σκηνής που έφαγαν στο παρελθόν με χρυσά κουτάλια ή κατασπατάλησαν ό,τι δανεικά κι αγύριστα μέσα από τις πολιτικές τους ως κυβέρνηση, ψάχνουν να οργανώσουν κεντροαριστερό χώρο για να μας σώσουν.

 

Προς θεού! Δεν θέλω άλλο σώσιμο από τους ίδιους επαγγελματίες καρεκλάτους που ψάχνουν να βολευτούν πάλι. Πως αλλιώς να το πω;

Στον αγύριστο. Δεν μου έρχεται κάτι πιο κομψό.

Μόνο που τους βλέπω σε συναθροίσεις και γεύματα μου γυρίζουν τα μέσα έξω.

 

Μπορείς να φτιάξεις καινούριο φόρεμα από ένα παλιό; Μπορείς ναι. Μεταποίηση λέγεται η διαδικασία. (Πάντως μεταρρύθμιση δεν την λες αν έχεις λίγο τσίπα) Του κόβεις τα μανίκια, πετάς τον γιακά, το κοντένεις λίγο, το στενεύεις ή το φαρδένεις και έτοιμο. Ναι. Μόνο που το πολυφορεμένο ύφασμα θα σε αφήσει κάποια στιγμή γυμνό γιατί έχει φθαρεί.

 

Και μετά ξυπνήσαμε.

 

Υγ. Όσο για τους δημοσιογράφους κάποιων μέσων… Αμερόληπτη δημοσιογραφία λέει… Πουλημένοι απλά.

Ο μεγάλος Κούλογλου ευρωβουλευτής τώρα του Σύριζα κάνει ανατριχιαστικές δηλώσεις σαν να λέμε ανακάλυψε ξαφνικά την Αμερική ένα πράμα.

Κι εκεί στην εφημερίδα των συντακτών, να μη στέκεστε πολύ στα δυο πόδια μπροστά στον Τσίπρα σαν πεκινουά. Αυτός και το σινάφι του κυβερνά….αν το θυμάστε….κι όχι άλλοι. Αν έχετε την ψευδαίσθηση ότι τα κάνει καλά …. περαστικά σας.

 

 * Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

  

Το δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών

 

Βρείτε ποιος αρχηγός είνα αυτός. Μπορείτε;

 

Συντάκτης: Δημήτρης Κανελλόπουλος


Θα σας παραθέσω πέντε αποσπάσματα από ένα post πολιτικού αρχηγού στο facebook, από ένα προσωπικό του κείμενο. Είναι πραγματικό. Αυθεντικό. Μπορείτε να βρείτε σε ποιον ανήκει; Προσοχή, δεν είναι πλάκα. Δεν είναι του Μάρκου Σεφερλή όσο κι αν θα το… θέλατε.

 

1) Γεννήθηκα τέτοια μέρα το 1963. Την ίδια χρονιά με τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Ταραντίνο, τον Τσαλουχίδη, τον Κασπάροφ, τον Φασούλα, τον Τζόνι Ντέπ.

 

2) Ο πατέρας μου έκανε μεγάλη χαρά. Του είπαν ότι πρέπει να ασημώσει και εκείνος έριξε στην σκάφη τις λιγοστές οικονομίες του. Δεν του είχαν πει ότι θα τα έπαιρνε όλα η μαμή.

 

3) Σε μια γιορτή στο χωριό, βοηθούσα τις γυναίκες να μαζέψουν το τραπέζι. Ήμασταν στον οντά και είχα φορτωθεί μια στοίβα πιάτα. Όπως απομακρυνόμουν ο παππούς για να με πειράξει, μου φώναξε: «Πού τα πας τα πιάτα;». Θα πρέπει να τον κοίταξα άγρια, οπότε αυτός συνέχισε: «αν είσαι άντρας πέτα τα πιάτα». Και εγώ, αμούστακος ακόμη, πλησίασα στην άκρη της βεράντας και άφησα όλα τα πιάτα να πέσουν στο κενό.

 

4) Η γιαγιά μου κόντεψε να πάθει καρδιακή προσβολή αλλά εγώ είχα υπογράψει πρώιμα την ενηλικίωσή μου. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Δουλειές του ποδαριού, δημοσιογραφία, τηλεόραση, πολιτική.

 

5) Τέτοια σκεφτόμουν καθώς πλησίαζαν τα γενέθλια μου πριν τρία χρόνια. Και εκεί που οι άλλοι στα γενέθλια τους οργανώνουν ένα τραπέζι με φίλους ή ένα γλέντι στο σπίτι ή ένα ταξίδι, εγώ είπα να γίνουμε όλοι ένα τραπέζι , ένα γλέντι, ένα ταξίδι και να αλλάξουμε τη χώρα.

 

Άντε να σας δώσω μία ακόμα φράση για να σας το κάνω πιο εύκολο, ένα 6ο απόσπασμα από το συγκεκριμένο post του συγκεκριμένου πολιτικού αρχηγού.

 

6) Ο αγαπημένος μου χημικός στο γυμνάσιο επέμενε ότι αρκεί μια σταγόνα για να αλλάξει το μείγμα. Πίστεψα λοιπόν ότι το Ποτάμι μπορεί να προσφέρει τις σταγόνες που αλλάζουν την ιστορία. Που αλλάζουν το τέλος της ιστορίας.

 

Το(ν) βρήκατε;

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
28-23164217796135s.jpg
Στ. Κοντονής: Το σκάνδαλο της Novartis μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο από αυτό της Siemens
Το λεωφορείο και η “μπουκάλα”!, του Γιώργου Σαράφογλου (by George Sarafoglou)
8a32d43e3973b6748628d90931156741a549a9042277e01b9d1cccbe099303df.jpg
Επανεκλογή του Θεοδωράκη ως επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με ποσοστό 88.11%

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.