Επικαιρότητα

Τσίπρας: “Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων” -Συνάντηση με Ζάεφ

4351467-1021x576.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4351467-1021x576.jpg

 

 

 «Κατέστησα σαφές ότι πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση διάρκειας περίπου δυόμιση ωρών που είχε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Και οι δυο μας έχουμε την επιθυμία να αντιμετωπίσουμε τις υπαρκτές διαφορές μας με ρεαλισμό αλλά και με υπευθυνότητα» είπε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων τονίζοντας πως πρόθεση τόσο του ιδίου όσο και του ομολόγου του της ΠΓΔΜ είναι «να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές μας με ρεαλισμό και υπευθυνότητα».

 

«Δεν θέλουμε να λύσουμε απλά το θέμα του ονόματος, αλλά θέλουμε να θέσουμε τις σχέσεις των δύο χωρών σε στέρεα θεμέλια», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Στα θεμέλια του αλληλοσεβασμού και της καλής γειτονίας, που σημαίνει ότι πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό σε όλες του τις μορφές και μάλιστα με εγγυήσεις ότι δεν θα αφήσουμε κανένα ανοικτό παράθυρο ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Νωρίτερα: 

 

O Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ αναζητούν μια κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την επίσημη θέση της Ελλάδας για μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, ενιαία για όλες τις χρήσεις.

 

Αύριο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και τον επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της γ’ αξιολόγησης και ενώ η χώρα εισέρχεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο -όπως επισημαίνει η κυβέρνηση- για την εξεύρεση λύσεων αναφορικά με το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
25590196_1731918726833039_1989584820_o_neoo.jpg
Αντιδρά η Άγκυρα για το άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό- Τι λέει η Αθήνα
Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες)
26231484_1752651811426397_2666596933427585021_n.jpg
Δέσμη προτάσεων Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ – Δυσαρέσκεια των Σκοπίων στην συνάντηση στη Ν.Υόρκη για το Σκοπιανό

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.