Η απόλαυση που θα γίνει συνήθεια φέτος το χειμώνα στον υπέροχο χώρο του Andromeda lounge, παρέα με τις μελωδίες του πιανίστα του Casino Rodos Θαλή Τριανταφύλλου (πλην Δευτέρας)!
Τιμή 10 € / άτομο, με απεριόριστη κατανάλωση από μεγάλη γκάμα τσαγιών και ροφημάτων από την Ελλάδα και τον κόσμο, και ποικιλία γλυκών και αλμυρών συνοδευτικών: παραδοσιακά Αγγλικά, μίνι σαντουιτσάκια, ταρτάκια και κρουασανάκια με σπιτικές μαρμελάδες. Απόλαυσή που δεν μπορεί να περιμένει!
The warmest indu
lgence of the winter awaits you in the cozy ambience of the Andromeda lounge every day from 6-8 pm! Price 10 € / person, with limitless consumption of a variety of teas and infusions from Greece and abroad, and an assortment of sweet and savoury accompaniments: traditional English scones and muffins, mini sandwiches, mini tarts and croissants with home-made jams. Live music from our pianist Thalis Triantafyllou (except Mondays). Don’t miss it!
Πληροφορίες / information: 22410 97400
Τι είναι το High Tea; Η ιστορία του
Ήταν η συνήθεια κατ’αρχάς της ανώτερης τάξης, ως ενδιάμεσο μικρό και σύντομο γεύμα πριν από το δείπνο. Το τσάι αρχικά ήταν είδος πολυτελείας και δεν μπορούσαν να καταναλώσουν οι εργατικές τάξεις, ενώ στη συνέχεια δεν τους επιτρεπόταν να διακόψουν την εργασία τοςυ για την πολυτελή συνήθεια των αστών. Η διαφορά μεταξύ απογευματινού τσαγιού και του High tea κατά την εκδοχή πολλών έγκειται στο ότι το απογευματινό τσάι σερβιρόταν στο σαλόνι ή σε καθιστικό με χαμηλές, άνετες καρέκλες συνοδεία βουτημάτων, ενώ το High Tea σερβιρόταν ως κανονικό γευμα σε τραπέζι με τη συνοδεία τυριών, αλλαντικών, πιττών, μπισκότων, κρουασάν, λαχανικών και περιστασιακά και κρέατων [μοσχαριού, περιστεριών και σολομού].
Σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο το High Teaσερβίρεται σε αρκετά ξενοδοχεία ακολουθώντας την ερμήνεια που έδωσε η Υψηλή κοινωνία, ενώ σε πολλά μέρη του κόσμου ακολουθείται η πολυτελής συνήθεια των αστών του Λονδίνου.
What is High Tea?
The drinking of tea not only became a social event for the upper classes, it altered the time and manner in which they took tea. Afternoon Tea became the bridge between meals because many wouldn’t eat their evening meal until maybe 8pm. As such, Afternoon Tea became a ‘mini meal’ in itself.
This was all well and good for the upper classes, but the working classes ran to a different schedule and a different budget. Tea was still quite expensive at the time and the working classes could not afford to waste it on anything other than necessities.
English High Tea usually involved a mug of tea, bread, vegetables, cheese and occasionally meat. Variations on high tea could include the addition of pies, potatoes and crackers.
So while Afternoon Tea was largely a social event for their upper class counterparts, high tea was a necessary meal in the eighteenth and nineteenth centuries. This traditional high tea still exists for some parts of the North and Scotland.
A possible explanation why this type of meal was called high tea is the fact that it was eaten at a table. In comparison, Afternoon Tea was taken whilst seating in low, comfortable chairs or sofas. Of course, soon after, the upper classes developed their own variation and also called it ‘high tea’. It was a meal that could be eaten when their servants were away or not available, as it was so easy to prepare. The upper class ‘high tea’ involved the amalgamation of Afternoon Tea and high tea, with the addition of pigeon, veal, salmon and fruit.
Ακολουθεί έκθεση εικόνων: