Πόρτα στην Κοινωνία (Ρόδος)

Τα νέα της Ρόδου σε 1.500 λέξεις

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τιμήθηκε χθες και στη Ρόδο η επέτειος της 25ης Μαρτίου, όπου παρά τις κακές καιρικές συνθήκες οι μαθητές του νησιού μας συμμετείχαν στην παρέλαση.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτης Μίχαλος.
Την ίδια ώρα, όμως, δυο οπλισμένα τουρκικά F-16 παρέβησαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τους Κανόνες Εναέριας Κυκλοφορίας χθες το μεσημέρι και μπήκαν στο FIR Αθηνών χωρίς να υποβάλλουν σχέδια Πτήσεων, ενώ στην συνέχεια παραβίασαν και τον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η παραβίαση έγινε ανατολικά του Καστελόριζου και διήρκεσε 3 λεπτά.
Όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
________________________________________Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν απουσίασε από πουθενά. – Δίνει τη μάχη καθημερινά με τους νησιώτες, όχι στα λόγια, ούτε με θεωρίες ανεφάρμοστες, αλλά στην πράξη με έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις.
Ποσό της τάξης των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ έχει «επενδύσει» στον τομέα υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου η Περιφέρεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από το διάστημα 2011 έως 2014.
Τα στοιχεία αυτά, δίνονται στη δημοσιότητα με εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ως απάντηση σε δηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες, «περί απουσίας της Περιφερειακής Αρχής στα κρίσιμα ζητήματα της περιφέρειας που αφορούν τον τομέα υγείας.»

________________________________________Ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Γιάννης Μαχαιρίδης θα παραχωρήσει αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 στις 12.30, συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφέρειας στη Ρόδο.
Κατά την αυριανή συνάντησή του με τα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Μαχαιρίδης θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψήφιων Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών της παράταξης « Νότιο Αιγαίο- Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
________________________________________
Οι βασικές αρχές της παράταξης Ροδίων Οραμα με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στις 8 και μισή το βράδυ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
________________________________________
Χαιρετίζουμε την απόφαση της Άννας Κορρέ, πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Κρητηνίας, να είναι κοντά μας. Η Άννα Κορρέ, είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, αποτελεσματικός, με αισθητική και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και με πλούσιο και σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας της δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, Στράτος Καρίκης
________________________________________
Θετικά ανταποκρίθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, κ. Δένδιας, και ο Αρχηγός της ΕΛΛΑΣ στο αίτημα του βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα αεροδρόμια των νησιών της Δωδεκανήσου.
Άμεσα ενισχύονται με προσωπικό, ενόψει και της θερινής περιόδου, τα αστυνομικά τμήματα στα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Καρπάθου, Λέρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Μεγίστης και Κάσου με μόνιμους αστυνομικούς αλλά και τριτοετείς δόκιμους από τη σχολή.

Συγκεκριμένα:
-Στη Ρόδο: 7 μόνιμους και 15 δόκιμους,
-Στην Κω: 5 μόνιμους και 20 δόκιμους
-Στην Κάρπαθο: 4 μόνιμους και 18 δόκιμους
-Στη Λέρο: 1 μόνιμος και 2 δόκιμους
-Στην Κάλυμνο: 2 μόνιμους και 3 δόκιμους
-Στην Αστυπάλαια: 1 μόνιμο
-Στη Μεγίστη: 4 δόκιμους
-Στην Κάσο: 1 δόκιμος
________________________________________

Δύο επενδυτικοί όμιλοι εξεδήλωσαν μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του γκολφ Αφάντου μετά τη νέα προκήρυξη του διαγωνισμού.
Για τον ένα όμιλο είναι γνωστό ότι βασικός μέτοχος είναι ο τουρκικός Κολοσσός του Dogous, ενός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες στον άλλο όμιλο μετέχουν έλληνες επιχειρηματίες σε συνεργασία με αυστριακό όμιλο που ασχολείται με την εκμετάλλευση γηπέδων γκολφ κυρίως στην Ισπανία.
________________________________________
Αφίχθησαν την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, στο νησί της Ρόδου δημοσιογράφοι του Ρουμάνικου τύπου και του Εθνικού τηλεοπτικού καναλιού της Ρουμανίας TVR, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας. Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, κα. Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία ευχαρίστησε θερμά τον Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας και τους δημοσιογράφους, και τους μίλησε για την ελκυστικότητα των προορισμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για τη «ναυαρχίδα» του Ελληνικού τουρισμού, όπως αποκάλεσε τη Ρόδο.
Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε συνέντευξή της στο ρουμάνικο κανάλι αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτού του δημοσιογραφικού ταξιδιού και δήλωσε πως θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις προκειμένου να αποτελέσουν τα νησιά μας πόλο έλξης και για την Ρουμάνικη αγορά. Βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι η άρτια προβολή του τουριστικού προιόντος των 48 «μαργαριτάριών»-νησιών του Νοτίου Αιγαίου και η ολοκληρωμένη παρουσίασή του με κάθε διαθέσιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής τουριστικής πλατφόρμας της Περιφέρειας. Επιπλέον, η κα. Ελευθερία Φτακλάκη πρόσθεσε πως η Ρουμάνικη αγορά αποτελεί μία πρόκληση για τον Ελληνικό νησιωτικό τουρισμό.
Τα μέλη της αποστολής του δημοσιογραφικού ταξιδιού έχουν ήδη επισκεφθεί την Πάτμο και τη Μύκονο, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων, έχει προγραμματίσει ξενάγηση των ρουμάνων δημοσιογράφων στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, επίσκεψη και περιήγηση στη Λίνδο, παρασκευή παραδοσιακών γευμάτων της τοπικής γαστρονομίας από τους μάγειρες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Άγγελο Κολιγλιάτη και Χρήστο Παπαγιάννη, καθώς και σύντομες επισκέψεις σε χωριά της Ρόδου. Την αποστολή συνοδεύει ελληνίδα ξεναγός και η ξενάγηση είναι μια ευγενική χορηγία του πρακτορείου ΖΕΥΣ TRAVEL.
________________________________________
Από αύριο πιθανότατα θα ξεκινήσει η απεργία των φαρμακοποιών στα Δωδεκάνησα, όπως δήλωσε σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Φουτούλης, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη το Σάββατο από τους εκλέκτορες.
________________________________________
Θέματα της αρμοδιότητάς του θα εξετάσει κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Ρόδο, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα συνοδεύεται από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Υψηλάντη και Μάνο Κόνσολα, τον τέως βουλευτή Γιάννη Παππά ενώ θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τοπικούς φορείς.
________________________________________
Στη Ρόδο θα βρίσκονται την ερχόμενη Παρασκευή ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης και ο υποδιοικητής Βασίλης Αλευράς, οι οποίοι θα εξετάσουν την ετοιμότητα του αεροδρομίου Ρόδου ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
________________________________________
Από πολύ νωρίς θα πιάσουν φέτος δουλειά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την πάταξη της μαύρης εργασίας. Όπως δήλωσε στον ΠΑΛΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Θανάσης Σταμούλης, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν μόλις ανοίξουν τα ξενοδοχεία.
________________________________________
Οδηγίες Αντιμετώπισης για το έντομο Ρυγχίτη δίνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερείας Νοτίου Αιγαίου, καθώς διαπιστώθηκε στα τελευταία χρόνια από τον Απρίλιο μέχρι και τον Μάΐο προσβολή ελαιώνων από το έντομο σε πολλές περιοχές του νομού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας στη Ρόδο στο τηλ 2241364926 και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Π. Ε. Κω τηλ. 2242057946 και Καρπάθου τηλ. 2245022216.
________________________________________
Πολυσέλιδο υπόμνημα εξηγήσεων κατέθεσε ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως των αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας προς την υπηρεσία, ο πρώην δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας.
Ο κ. Στάγκας ελέγχεται ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ στην πολύκροτη υπόθεση της παράνομης απασχόλησης συμβασιούχων της πρώην ΔΕΥΑ Ιαλυσού μετά από επιβαρυντικό πόρισμα του ΑΣΕΠ.
________________________________________
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διεθνής τουριστική έκθεση στο Παρίσι, όπου συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως μοναδικός πρεσβευτής της Ελλάδας λόγω της απουσίας του ΕΟΤ, προβάλλοντας το Αιγαιακό τουριστικό προϊόν στην Γαλλική τουριστική αγορά.
Με δικό τους περίπτερο φιλοξενήθηκαν στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Γαλλίας από τα Δωδεκάνησα η Ρόδος, η Αστυπάλαια, η Κως και η Κάρπαθος.
Κατά την διάρκεια τις έκθεσης τα στελέχη της Περιφέρειας και οι εκπρόσωποι των νησιών διενήργησαν σημαντικές επαφές με τουριστικούς φορείς της Γαλλίας, προκειμένου να ενισχύσουν την απήχηση των νησιών μας και να προβάλλουν την ταυτότητα των προορισμών του Αιγαίου, δίνοντας έμφαση, όπως δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, στις παραδοσιακές αγορές του τουριστικού προϊόντος του Νοτίου Αιγαίου, καθώς τα μηνύματα είναι ήδη θετικά από χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία, αλλά και από τις Σκανδιναβικές χώρες.
________________________________________
Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη για τα προβλήματα στον τομέα της υγείας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Λειψών και της Νότιας Ρόδου.
Η βουλευτής επισημαίνει ότι οι κάτοικοι των Λειψών δεν έχουν γιατρό, παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες τους. Αντίστοιχα είναι και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της υγείας και οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, γεγονός που οδηγεί και αυτούς σε ανάλογες κινητοποιήσεις.
Η κ. Ιατρίδη ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να λάβει μέτρα για τη στελέχωση των νησιών με γιατρούς, διαφορετικά, σημειώνει «με αυτήν την πολιτική δεν χρειαζόμαστε την Τρόικα να ζητά, έστω και ανεπίσημα, την εγκατάλειψη των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων, νησιών από τους κατοίκους τους, για λόγους δημοσιονομικού κόστους».
________________________________________
24 παράνομοι μετανάστες, εντοπίστηκαν από πλωτό περιπολικό προχθές στη νησίδα «Νίμο» Σύμης και διεσώθησαν. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Σύμης όπου και συνελήφθησαν.
________________________________________
Στο πέμπτο Agroquality Festival που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού στην Αθήνα στις 4 Απριλίου θα συμμετέχει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να καταθέσουν σχετική αίτηση μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή στα γραφεία της ΔΕΤΑΠ.
________________________________________
Διημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια οργανώνει στις 27 και 28 του μηνός στο ξενοδοχείο Mediterranean η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με αφορμή τα 10 χρόνια παρουσίασής της στη Ρόδο. Το παρών στην διημερίδα θα δώσει και ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.
________________________________________
Φαρμακευτικό υλικό στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο πρόσφερε η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Στηρίζω της Νέας Δημοκρατίας.
________________________________________
Η ομάδα BABUSHKA επιστρέφει στην σκηνή του Rock n Roll Music Diner με νέο έργο, μόνο στις 26 και 31 Μαρτίου και την πρώτη και 2 Απριλίου στις 9 και τέταρτο το βράδυ. Μια παράσταση βασισμένη σε έργο του Ισπανού Carlos Ferrera και κείμενα της Αναστασίας Κορινθίου.
________________________________________
Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εργασίας: «Αύξηση ασφάλειας γέφυρας Κρεμαστής με χρήση εφαρμογών αυτοματισμού» από μαθητές των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία θα δοθεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί. Η εργασία αυτή είναι εμπνευσμένη από τα πρόσφατα γεγονότα στη γέφυρα της Κρεμαστής και η εφαρμογή της θα έλυνε το πρόβλημα που δημιουργείται στην περίπτωση πλημμύρας του χείμαρρου.
________________________________________
Στη Ρόδο θα βρεθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Θωμά από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου. Η υποδοχή θα γίνει με κάθε επισημότητα στο χώρο προ του Δικαστικού Μεγάρου την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα. Μετά την υποδοχή η πομπή θα καταλήξει στην Ιερά Μητρόπολη όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία και θα ακολουθήσει η Ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών. Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού ως την Δευτέρα 31 Μαρτίου και αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη Μονόλιθο. Ακολούθως θα πραγματοποιεί στάσεις στα γύρω χωριά για προσκύνημα.
________________________________________
Τιμητική διάκριση για τις δράσεις του στον κοινωνικό τομέα απέσπασε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου στο συνέδριο της πανελλήνιας ομοσπονδίας.
Σημειώνεται πως αύριο στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του συλλόγου συνάντηση της επιτροπής νέων για να μεταφερθούν σε όλους τα αποτελέσματα και οι εμπειρίες από αυτό το συνέδριο.
________________________________________
Ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Άης – Γιώργης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου διοργανώνουν το Σάββατο στην Ιερά Μονή Θάρρι εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
________________________________________
Η τρίτη ομιλία του RICHeS – Studium Generale θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με θέμα «Γκράφιτι σε μνημεία» και με ομιλήτρια την Νεκταρία Δασακλή, συντηρήτρια αρχαιοτήτων.
________________________________________
Τους μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2013 – 2014, θα βραβεύσει το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.
________________________________________
O Ρ.Ο.ΤΑ. μέσα από το πρόγραμμά του «Ταξιδεύω και Προσφέρω» ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια που αφορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όλων των παιδιών και ηλικιωμένων της Δωδεκανήσου. Επόμενος σταθμός του προγράμματος, είναι η Σύμη στις 29 και 30 του μηνός.
________________________________________
Ειδήσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του σταθμού, www.palmos-fm.gr.

SHARE
RELATED POSTS
Ομιλία με θέμα νυκτουρία, συχνουρία , υπερτροφία προστάτη, χρόνια προστατίτιδα στο ΕΚΡ
Γιώργος Χατζημάρκος- Χαράλαμπος Κόκκινος συμπορεύονται – μηνύματα για την 25η Μαρτίου
Θα μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ στη Πυλώνα- διαβεβαιώσεις υποδ/κτη ΔΥΠΕ προς Φ. Χατζηδιάκο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.