iporta.gr

Συναινετικός συνοδευτικός μεζές, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Το ύπουλο διχαστικό σενάριο που εξυφαίνεται εδώ και χρόνια, υλοποιήθηκε.

Κατάφερε να μας διχάσει σε δύο κυρίαρχα στρατόπεδα.

Τους τσιπουρικούς νταλγκαδοπεριφέροντες και τους ουϊσκικούς trendyσελεμπριτοψωνισμένους.

 

Ιδού λοιπόν ένας έξοχος συνοδευτικός μεζές για όλα τα γούστα, που γκρεμίζει τις κόκκινες γραμμές.

 

1 αβοκάντο μεγάλο μέτρια ώριμο (ούτε ξυλάγγουρο ούτε νιανιά)

150 gr ροκφόρ (προσοχή όχι μπλε τυρί)

μια κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

χυμό από μισό λεμόνι

μια θανατηφόρα τσούσκα πιπεριά για τους τσιπουρο-κ.λ.π. ή

10 σταγόνες ταμπάσκο για τους ουϊσκο-κ.λ.π.

(αν αντέχετε αυξήστε τα καυτερά)

100 gr ψίχα καρύδια

 

Εκτέλεση

 

Πολτοποιούμε καλά (βελουτέ αλοιφή) στο μούλτι όλα μαζί τα υλικά εκτός από τα καρύδια και το μισό λάδι.

Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα καρύδια θριμματισμένα (όχι πολύ, να ”σκαλώνουν στο δόντι”), ανακατεύουμε και ισιώνουμε την επιφάνεια της αλοιφής.

Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι για να διατηρήσει το χρώμα της επειδή μαυρίζει γρήγορα.

 

Χαρακτήρισα τον μεζέ “συναινετικό” και τον ονόμασα γαλλοπρεπώς “γκαβλεράν”, διότι είναι άκρως αφροδισιακός,

ελπίζοντας ότι συμφωνούμε όλοι πως ο έρωτας είναι προτιμότερος από τον πόλεμο.

 

Υ.Γ. Ακολουθεί οσονούπω συνταγή για γιοσταστικό στιφάδο.

 

Αλέξανδρος Μπέμπης