Σταύρος Θεοδωράκης: «Να μην γίνει ο Παππάς ο νέος μεγάλος καναλάρχης»
«Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια. Και υπάρχει ένα ερώτημα: πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους από το περιστύλιο της Βουλής με αφορμή το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που κατατέθηκε στη Βουλή.
Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε την ευθύνη για τις τηλεοπτικές άδειες να την έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση»
Ολόκληρη η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:
Η χώρα πρέπει να πάψει να πηγαίνει από διαπλοκή σε διαπλοκή. Το Ποτάμι καταγγέλλει ότι με το νέο νόμο που ετοίμασε ο κ. Παππάς χρίζεται ο ίδιος ως ο μέγας καναλάρχης της χώρας. Αυτός θα αποφασίζει τον αριθμό των αδειών, αυτός θα αποφασίζει τα κριτήρια. Και υπάρχει ένα ερώτημα: πώς θα αποφασίζει; Θα παζαρεύει δηλαδή ο καθένας από τους καναλάρχες με τον υπουργό Επικρατείας αν θα πάρει ή δε θα πάρει άδεια;
Το Ποτάμι λέει ότι πρέπει να σεβαστούμε το Σύνταγμα και το Σύνταγμα λέει ότι υπάρχει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Καλούμε λοιπόν τα άλλα κόμματα, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ αλλά και βέβαια τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν ένα φραγμό σε αυτή την αυθαίρετη ενέργεια. Να χρίσουμε ως υπέρτατο όργανο αυτό που και το Σύνταγμα ορίζει, το ΕΣΡ. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην επιτρέψει να περάσουμε από τη διαπλοκή των 25 χρόνων σε μια καινούρια διαπλοκή όπου ένα πρόσωπο θα αποφασίζει ποιος θα παίρνει τις άδειες στην τηλεόραση. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μια σκληρή μάχη και νομίζω ότι έχουμε μαζί μας όλο τον ελληνικό λαό που θέλει επιτέλους διαφάνεια στα τηλεοπτικά πράγματα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να διακοπεί αυτή η άρρωστη τριγωνική σχέση πολιτικής- τραπεζών και media. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι πρέπει να δοθεί τέλος σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας 25 ετών. Δεν θα τελειώσουμε όμως αν δώσουμε σε ένα πρόσωπο το δικαίωμα να αποφασίζει ποια κανάλια θα εκπέμπουν.