Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ρόδος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021-Συντονιστής η κα Αλίκη Μοσχή

 

Ξεκίνησε η Διαβούλευση με τους φορείς για τη διεκδίκηση του τίτλου: Ρόδος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Συντονιστής η Αλίκη Μοσχή.

 

Συνεχίζεται η διαδικασία διαβούλευσης και η οριστικοποίηση των στόχων και των δράσεων που θα συμπεριληφθούν στην πρόταση της Ρόδου για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021.

 

Στη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (χθες), στο Νεστορίδειο Μέλαθρο με προσκεκλημένους φορείς και συλλόγους του νησιού, ανακοινώθηκε η ανάληψη αρμοδιοτήτων γενικής συντονίστριας της προσπάθειας στην κ. Αλίκη Μοσχή, Προξένου της Γαλλίας στη Ρόδο η οποία διετέλεσε γυναίκα της Ευρώπης.

 

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου υπογράμμισε ότι η εμπειρία της κ. Μοσχή θα συμβάλει θετικά στην επίτευξη των στόχων του νησιού μας. Σύντομα θα ακουλουθήσει και η ανακοίνωση της πλήρους σύνθεσης της ομάδας που θα στελεχώσει το Γραφείο υποψηφιότητας, ενώ την επομένη εβδομάδα θα προκηρυχτεί ο ανοιχτός διαγωνισμός για το λογότυπο “Rhodes 2021”.

 

Παρόντες στη διαβούλευση ήταν επίσης η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιος Αιβάζης, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος κ. Χαρούλα Γιασιράνη, ενώ διεξήχθη διεξοδική συζήτηση με τους εκπροσώπους των φορέων και κεντρική ιδέα το γεγονός ότι “σ΄ αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης της Ρόδου δεν περισσεύει κανείς”.

 

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι των φορέων καλέστηκαν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας μέσα από τις οποίες θα κατατεθούν και θα υποστηριχθούν προτάσεις που θα αφορούν συγκεκριμένα

 το Αστικό Περιβάλλον

 την Εκπαίδευση

 τον Βιώσιμο Τουρισμό

 το Περιβάλλον και την Οικολογία

 τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη

 τις Διεθνείς Σχέσεις, τις Συνεργασίες και τη Δικτύωση

 την Καλλιτεχνική Έκφραση

 τον Διαπολιτισμικό Διάλογο

 

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Χατζηιωάννου αναφερόμενος στους στόχους του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, θα πρέπει όλοι οι πολίτες του νησιού να αγκαλιάσουν και να αναμειχθούν σ΄ αυτή τη διοργάνωση, ώστε η Ρόδος να ξαναγίνει ένας τόπος διεθνών συναντήσεων και να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για τη δημιουργία διεθνών καλλιτεχνικών δρώμενων.

 

Η κ. Αλίκη Μοσχή μιλώντας για τη στόχευση της Ρόδου τόνισε ότι “το πνεύμα της Ευρώπης είναι ζωντανό και είναι εδώ για να γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο για το μέλλον του νησιού του Ήλιου”. Αξίζει να τονιστεί ότι ο φάκελος της υποψηφιότητας της Ρόδου θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβρη.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του νεοσύστατου Συλλόγου Π.Α.Μ.Ε.Α. Κυριακή 16.2 στο Casino
Ταινία μικρού μήκους για τα Ελάφια Dama-Dama από το 3ο Νηπιαγωγείο Καλυθιών Ρόδου-Δείτε το video
12195981_10153037940251266_3854140228030384873_n.jpg
1η Νοέμβρη: ραντεβού στη μεγάλη γιορτή “Η Ρόδος για τη Ζωή” – 10 πμ Δημαρχείο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.