Πόρτα στις Εκλογές (Ρόδος)

«Ρόδος, Δύναμη Πολιτών» από τον υποψήφιο δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο

Χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου παρουσίασε την παράταξη του «Ρόδος, Δύναμη Πολιτών». Στην πρώτη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της παράταξής του που δικεδικεί τον δημαρχιακό θώκο στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κώστας Σαρρής και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχιαρίδης, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαν. Γλυνός, ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Φώτης Κωστόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Τσιγάρος, εν ενεργεία δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί άλλοι επώνυμοι, αλλά και πολίτες που παραβρέθηκαν για να ακούσουν τις προγραμματικές δηλώσεις του Φ. Χατζηδιάκου.

Για μια παράταξη πολυδιάστατη, ως αποτέλεσμα συσπείρωσης αυτοδιοικητικών και κοινωνικών δυνάμεων έκανε λόγο ο κ Χατζηδιάκος που αποτελεί σύνθεση παλιών, άφθαρτων στελεχών, με περισσότερους νέους υποψηφίους με διαφορετικές πολιτικές καταβολές και ιδεολογικές αφετηρίες. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην σημειολογική ίδρυση της αυτοδιοικητικής παράταξής στις 7 Μαρτίου 2014, την ημέρα του εορτασμού της ενσωμάτωσης, συμβολίζει τη συσπείρωση όλων των πολιτών μας, τους οποίους ενώνει το όραμα μιας συμμετοχικής, δημιουργικής και πολυσυλλεκτικής τοπικής κοινωνίας.

Σημειώσε πως δεν αναζητήθηκε το χρίσμα ή η στήριξη κανενός πολιτικού και κομματικού χώρου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον σπουδαίο Καζαντζάκης και στην ρήση του: «Nα αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου, έχω χρέος να σώσω τον τόπο μου. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω». Στο <<μέτρον άριστον>> του σοφού Κλεόβουλου, που επιβάλλει «να αναστοχαστούμε την ιστορική της αξία και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ευχαρίστησε φανεράς συγκινημένος για την προσέλευση του κόσμου ζητώντας οι ρόδιοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

SHARE
RELATED POSTS
Σε Σύρο και Νάξο ο Μπενέτος Σπύρου
Το έκτρωμα και οι υποψήφιοι, του Νικήτα Οικονόμου
Η φωτογραφία του «δεν έχω ανάγκη», του Νικήτα Οικονόμου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.