Επικαιρότητα

Πουλήθηκε το χειρόγραφο του Χίτλερ «ο Αγών Μου»

MEINKAMPF.jpg
Spread the love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEINKAMPF.jpg

 

 

Πουλήθηκε το χειρόγραφο βιβλίο του Χίτλερ, «ο Αγών Μου», σε δημοπρασία που έγινε στο Μέριλαντ, για το ποσό των 20.655 δολαρίων.

Το βιβλίο το εντόπισε ένας αμερικανός αξιωματικός, του τάγματος του πυροβολικού της 45ης Μεραρχίας Πεζικού στο Μόναχο μετά το θάνατό του, τον Απρίλιο του 1945. Και μέχρι πέρυσι το είχε η κόρη του.

Ένας από τους αξιωματικούς έγραψε στην πρώτη σελίδα του βιβλίου «Από τον Αδόλφο Χίτλερ, διαμέρισμα του Μοναχό, 2 Μάιου το 1945».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά γινόταν εκτίμηση πώλησης του χειρόγραφου, για 15.000 δολάρια. Ωστόσο, και το 2014 δύο ακόμα σπάνια αντίγραφα του «Αγών μου», είχαν πωληθεί στο Λος Άντζελες για την τιμή των 65.850 δολαρίων.

 

Ο Αγών μου επανακυκλοφόρησε και εξαντλήθηκε

 

Δεν συμβαίνει κάθε μέρα, ένα αντι-εβραϊκό μανιφέστο 100 ετών να γίνεται ένα μοντέρνο best-seller. Αφού είχε αποσυρθεί από τα γερμανικά βιβλιοπωλεία για 70 χρόνια, μια σχολιασμένη έκδοση της αυτοβιογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ με τίτλο «Ο Αγών μου» » (Mein Kampf), έγινε διαθέσιμη προς πώληση στην Γερμανία και γρήγορα ξεπούλησε.

Ο Χίτλερ στο μανιφέστο του (που έγραψε στη φυλακή) μετά το αποτυχημένο «πραξικόπημα της μπιραρίας» το 1923, παρουσίαζε με κάθε λεπτομέρεια το όραμά του για την Ευρώπη. Μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πνευματικά δικαιώματα του “Mein Kampf” δόθηκαν από τους Συμμάχους στο κράτος της Βαυαρίας, το οποίο και απαγόρευσε την επανέκδοση. Παρ’ όλα αυτά, τα πνευματικά δικαιώματα έληξαν το 2015, πράγμα που επέτρεψε την επανέκδοση του βιβλίου.

 

Η λήξη των πνευματικών δικαιωμάτων ενθάρρυνε αυτομάτως ιστορικούς να επανεκδώσουν το βιβλίο. Η δική τους εκδοχή εμπεριέχει εμπεριστατωμένη ανάλυση της τρομολαγνείας των Ναζί, σαν συμπλήρωμα των ανακηρυγμένων προθέσεων τους. Σκοπός των ιστορικών που συμμετείχαν στη συγγραφή του είναι να φθείρουν την ναζιστική ιδεολογία στη συνείδηση όλων –και αυτών και μέχρι σήμερα είναι πιστοί σε εκείνη.

 

cnn.gr

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
31-173052ntaiselblum9.jpg
Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος-H αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μετά την 7η Απριλίου
Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη, ζωντανός ο ένας πιλότος, αναζητείται ο δεύτερος
Από τα Ιωάννινα με Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού ξεκίνησε η Σύσταση Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.