ΕΥ ΖΗΝ

Πατατοσαλάτα Νάξου

Η Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα στην Πόρτα
Spread the love

Η Αιγαιοπελαγίτικη Κουζίνα στην Πόρτα

 

 

Aegean Cuizine

 

 

 

 

 

 

Potato-Salad_Naxos-1030x360.jpg

 

 

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

 

Υλικά

 

• 1 κιλό πατάτες Νάξου ξεφλουδισμένες
• 3 σφιχτές, ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες από τον πυρήνα και κομμένες σε κομμάτια 3 εκ.
• 2 μεγάλα κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα, κομμένα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες
• ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή περισσότερο εάν θέλουμε
• 2 – 3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
• Αλάτι και πιπέρι
• 1 ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
• 4 – 6 παστά φιλέτα σαρδέλας, ξεπλυμένα

 

Εκτέλεση

 

• Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και βάζουμε να πάρουν βράση.
• Ρίχνουμε αρκετό αλάτι.
• Κατεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι τρυφερές όταν τις τρυπάμε με το πιρούνι.
• Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε αμέσως σε κρύο νερό.
• Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες 3 εκ. και τις βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
• Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια.
• Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί με σύρμα το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.
• Φυλάμε στην άκρη λίγες κουταλιές από το ντρέσινγκ και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα με το υπόλοιπο.
• Ανακατεύουμε απαλά.
• Για το σερβίρισμα, βάζουμε τα φιλέτα σαρδέλας διακοσμητικά πάνω από την πατατοσαλάτα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ που έχουμε φυλάξει.
• Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Οι πατάτες της Νάξου είναι από τα πιο φημισμένα λαχανικά στην Ελλάδα, σχετικά μικρές σε μέγεθος και με σφιχτή σάρκα. Η συνταγή αυτή αποτελεί προσαρμογή μιας κλασικής πατατοσαλάτας από μια ναξιώτισσα συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, την Κατερίνα Σιδέρη.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων
graffiti-1572543_960_720.jpg
25 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα των Στρούμφ!
Οκτώβριος 2019: αστρολογικές προβλέψεις, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.