Επικαιρότητα

Πανελλήνιες 2016: Πάνω οι Ιατρικές, πέφτουν οι υπόλοιπες

panelladikes-sxoleio-mathitis-708_0.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

panelladikes-sxoleio-mathitis-708_0.jpg

 

 

Ασανσέρ οι βάσεις

 

Αυτό προκύπτει από τα τελικά στατιστικά των Πανελληνίων 2016 που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το υπουργείο Παιδείας, μαζί με τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

 

Σε γενικές γραμμές φέτος αναμένεται να σημειώσουν πτώση όλες οι σχολές, ακόμη και αυτές που παραδοσιακά είχαν υψηλές βάσεις εισαγωγής, όπως οι Πολυτεχνικές, με τη μεγαλύτερη βουτιά να καταγράφεται στις Παιδαγωγικές που αναμένεται να πέσουν σε ιστορικά επίπεδα. Οι Νομικές Σχολές φαίνεται να συγκρατούνται, ενώ άνοδο φαίνεται να καταγράφουν οι Ιατρικές και οι παραϊατρικές σχολές. Επίσης, σε υψηλά επίπεδα αναμένεται να κρατηθούν και οι αστυνομικές, πυροσβεστικές και στρατιωτικές σχολές.

 

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις αναλυτικά

 

1ο πεδίο -Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών

Συγκεκριμένα, στο πρώτο πεδίο 1 στους 5 υποψηφίους δεν κατάφερε να πιάσει ούτε τα 7.000 μόρια! Αφού που κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 18.500 μόρια είναι μόλις 377 ενώ οι αριστούχοι, όσοι δηλαδή συγκέντρωσαν άνω ων 19.500 μορίων είναι μόλις 55!

 

Με αυτά τα δεδομένα, οι περιζήτητες Νομικές Σχολές του πρώτου πεδίου αναμένται να κινηθούν στα περσινά επίπεδα, με μικρές αυξομειώσεις.

 

2ο πεδίο -Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

Στις πολυτεχνικές Σχολές αναμένεται πτώση η οποία θα είναι πιο εντυπωσιακή στις πιο χαμηλόβαθμες σχολές, αλλά και στις ιδιαίτερα περιζήτητες που παραδοσιακά ήταν και οι πλέον υψηλόβαθμες. Και εδώ η πλειοψηφία των υποψηφίων συγκέντρωσε από 0 έως 7.000 μόρια. Συνολικά όσοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν άνω των 18.500 μορίων είναι μόλις 631 υποψήφιοι.

 

3ο πεδίο -Επιστημών Υγείας και Ζωής

Οι ιατρικές Σχολές, των οποίων οι βάσεις είναι ήδη υψηλές αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο. Στις ιατρικές σχολές, οι εισακτέοι φέτος θα είναι 1.055 και αυτό σημαίνει πως η βάση εισαγωγής της τελευταίας σχολής θα είναι τουλάχιστον 18.500 μόρια. Πέρυσι, στην ιατρική Αλεξανδρούπολης απαιτούνταν 18.174 μόρια για την εισαγωγή. Ανοδο θα σημειώσουν ακόμη και οι σχολές παραϊατρικών επαγγελμάτων καθώς και οι Γεωπονικές.

 

4ο πεδίο -Επιστημών της Εκπαίδευσης

Στο εν λόγω πεδίο οι βάσεις αναμένεται να πέσουν σημαντικά λόγω και των χαμηλών βαθμολογιών των υποψηφίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις 34 υποψήφιοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν περισσότερα από 18.000 μόρια!

 

5ο πεδίο -Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

Εκεί που αναμένεται μεγάλη πτώση είναι στις σχολές του πέμπτου πεδίου, δηλαδή στις σχολές Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής. Προβλέπεται, μάλιστα, ότι σε καμία από τις σχολές αυτές η βάση εισαγωγής δεν θα ξεπερνά τα 18.000 μόρια.

 

iefimerida.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Zaev: Θα παραιτηθώ από πρωθυπουργός αν η συμφωνία για το όνομα δεν εγκριθεί στο δημοψήφισμα – Δεν υπογράφει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Ivanov
Ο Γιώργος Γραμματικάκης φέρνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Μηχανισμό των Αντικυθήρων
Γραμματικάκης: “Η Ευρώπη θυμίζει το χάος της Επιστήμης”
Δίκη δολοφονίας Τοπαλούδη: Η Ελένη πάλεψε, κατέθεσε μάρτυρας

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.