Επικαιρότητα

Παγκόσμιος συναγερμός για το βρεφικό γάλα -ΕΟΦ: Δεν υπάρχει κρούσμα στη χώρα μας

w10-221911gala.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w10-221911gala.JPG

 

 

 

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας προχώρησε το Υπουργείο Υγείας με αφορμή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας της Γαλλίας, για παρτίδες προϊόντων βρεφικού γάλακτος που βρίσκονται σε κατάσταση ανάκλησης, λόγω της πιθανότητας να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα. Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο β’ αντιπρόεδρος του ΕΟΦ, Ηλίας Γιαννόγλου σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο οποίος τόνισε ότι «δεν υπάρχει κρούσμα από μολυσμένο γάλα στη χώρα μας».

 

To πρωί, την προσωρινή ανάκληση συνολικά 57 παρτίδων βρεφικού γάλακτος αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, που παράγει ο όμιλος Lactalis, καθώς υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα.

 

«Το μέτρο αυτό είναι προσωρινό, για προληπτικούς λόγους, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ και εξηγεί ότι το μέτρο αφορά σε παρτίδες βρεφικού γάλακτος που παρήχθη μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο εργοστάσιο της Κραόν.

 

«Οι καταναλωτές-γονείς καλούνται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, εφόσον έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν προληπτικά και να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρό τους για εναλλακτικό σκεύασμα.

 

Η ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή ήρθε σε επικοινωνία με την γαλλική εταιρεία Lactalis, η οποία επιβεβαίωσε το γεγονός ότι «η μόλυνση στο εργοστάσιο της Κραόν προκλήθηκε πιθανότατα στο διάστημα από την 1η έως την 6η Μαΐου, και πως ανάμεσα στις χώρες στις οποίες εξήχθησαν συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

 

Στο μεταξύ δέκα προϊόντα της ελληνικής εταιρείας Frezyderm περιλαμβάνονται στον κατάλογο που έδωσε στην δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

 

«Την ίδια στιγμή αποσύρονται τα προϊόντα από όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας», όπως δήλωσε ο Ιωάννης Δαγρές, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακοποιών.

 

Σε ανακοίνωση της η εταιρεία FREZYDERM επισημαίνει ότι «κάθε προϊόν, είτε παράγεται στις εγκαταστάσεις μας είτε στις εγκαταστάσεις των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου, δεν διατίθεται στους καταναλωτές εάν προηγουμένως δεν έχει ελεγχθεί σύμφωνα με τα δικά μας παράλληλα και πρόσθετα συστήματα ελέγχου».

 

Η ανάκληση, διευκρινίζεται είναι προσωρινή και προληπτική και έγινε παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπιστωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και κατά τη διενέργεια και των επιπρόσθετων ελέγχων που διενήργησε η ίδια η εταιρεία με την εισαγωγή τους.

 

Η Frezyderm δηλώνει ότι βρίσκεται σε συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΦ για το θέμα, ενώ υπεραμύνεται της πληρότητας και αξιοπιστίας των ελέγχων που διενεργεί σε όλα της τα προϊόντα.

 

Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται ο όμιλος Lactalis διέκοψε την λειτουργία των εγκαταστάσεών του προκειμένου να γίνουν πρόσθετες εργασίες καθαρισμού και απολύμανσης.

 

Πηγή: ΕΡΤ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Δημόσια κατήγγειλε από τη Ρόδο ο Στέλιος Κούλογλου τις κυρίες Ελ.Παππά, Αν.Κούλαρου και Γιάννη Κουρτάκη για ανάμιξή τους στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ
daisel-708.jpg
Ντάισελμπλουμ: «Οχι» σε διαγραφή χρέους -Σε 15 χρόνια τα ξαναλέμε
panelladikes-sxoleio-mathitis-708_0.jpg
Πανελλήνιες 2016: Πάνω οι Ιατρικές, πέφτουν οι υπόλοιπες

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.