Χωρίς κατηγορία

Όλα τα νέα της Ρόδου

Για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί
Ανοιχτά ωστόσο είναι σήμερα τα φαρμακεία στα Δωδεκάνησα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που θα αλλάξει τα πάντα και στο συγκεκριμένο χώρο. Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν σήμερα, ενώ έχουν ήδη αποφασίσει συμμετοχή στη γενική απεργία της 9ης Απριλίου.
«Θα συμμετέχουμε στην παροδιακή απεργία» δήλωσε μιλώνατς στον Παλμό Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Φουτούλης Νίκος :
Απεργιακή εβδομάδα ξεκινά σήμερα για αρκετούς επαγγελματικούς κλάδους στη χώρα, ενώ κορύφωση των εργατικών κινητοποιήσεων αναμένεται την Τετάρτη 9 Απριλίου με την πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ


 

Σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου πραγματοποιήθηκε σήμερα αναφορικά με την συζήτηση που θα γίνει στις 9 Απριλίου στο συμβούλιο επικρατείας για τον δημοτικό φόρο. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να συνταχθεί οικονομική μελέτη όπου θα ενισχύσει τα επιχειρήματα για την διατήρηση του δηφοδω με την παρουσία της νομικής εκπροσώπησης.


Τον ισολογισμό απολογισμό του πρώην δήμου Αρχαγγέλου 2009-2010 συζήτησε η οικονομική επιτροπή σήμερα όπου απέστειλε με επιφύλαξη το θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Απριλίου .


«Φωτιά» μπαίνει στο τοπικό προεκλογικό σκηνικό, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Αποχώρησε από την περιφερειακή παράταξη του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, ο κ. Μανώλης Παλλάς, ο οποίος σε επιστολή του προς την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Έπειτα από την απρόσμενη και προσβλητική επίθεση που δέχθηκα δημόσια σε τοπική τηλεόραση από τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο, αρχηγό του Συνδυασμού «Νέα Εποχή για τα Νησιά μας», σας γνωρίζω ότι αποχωρώ από την παράταξή του και ανεξαρτητοποιούμαι.
Όλοι είμαστε γνωστοί στις μικρές κοινωνίες που ζούμε, και οι αξίες του καθενός από εμάς κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους συμπολίτες μας, που έχουν και τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο».
Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκινος στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το Σάββατο τόνισε ότι ο κ. Παλλάς ζητούσε να μην αναλάβει τη θέση του υποψηφίου χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τον θεωρούσε ικανό για Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
«Ίσως να ήθελε για τον εαυτό του αυτή τη θέση και πάλι. Διότι, θυμίζω ότι, τοποθετήθηκε από εμένα ως υποψήφιος χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου στις περιφερειακές εκλογές του 2010. Επίσης, στηρίχθηκε ως δήμαρχος Λινδίων με μια σειρά από έργα και χρηματοδοτήσεις» τόνισε ο κ. Κόκκινος, προσθέτοντας πως ο κ. Παλλάς βάζει «αυτογκόλ» και ρίχνει νερό στο «μύλο της παρακμής» και ευτυχώς γι’ αυτόν που η ”αχαριστία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα”.
Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Παλλά, υπογραμμίζοντας πως οι καρέκλες που κάθισε ήταν καρέκλες της προσφοράς στην τοπική κοινωνία με την ψήφο των συμπατριωτών του. «Ας δώσει την καρέκλα που του χάρισε ο Χατζημάρκος, και να κατέβει μια φορά με σταυρό στον στίβο για να φανεί και η δύναμη του. Κατά τα άλλα είναι ένας ευκαιριακός κρατικοδίαιτος, παλιάς κοπής τον οποίο πρέπει γρήγορα να απομακρύνει και η Νέα Δημοκρατία και ο Χατζημάρκος, τους οποίους κατηγορούσε μέχρι να πάρει την θεσούλα» τονίζει ο κ. Παλλάς.


Η κόντρα μεταξύ των κυρίων Κόκκινου και Παλλά δεν είναι η μοναδική στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Και αυτό διότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος καταγγέλλει την αντιπεριφερειάρχη Λίτσα Φτακλάκη, για το γεγονός ότι 50 ημέρες πριν τις εκλογές, έφερε σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας, για την οποία η ίδια εκτίμησε ότι 60 λεπτά είναι αρκετά για να εξετάσει 43 θέματα, «λίστα» προεκλογικών χρηματοδοτήσεων που συμπτωματικά «καλύπτουν» τη Ρόδο, τα χωριά της και τους μεγάλους Δήμους της περιφέρειας.
«Η Λίτσα Φτακλάκη μπέρδεψε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας με τις δαπάνες του προεκλογικού αγώνα της παράταξης Μαχαιρίδη και της ίδιας» τόνισε ο κ. Χατζημάρκος.
Από την πλευρά της η κ. Φτακλάκη, υπογραμμίζει σε γραπτή της δήλωση πως «Όσοι για λόγους εντυπώσεων επιχειρούν να καταστήσουν τον τουρισμό μέρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης προσφέρουν κακές υπηρεσίες στον τόπο», προσθέτοντας πως «Τα νησιά μας δεν θα πάνε μπροστά με πολιτικαντισμούς του χθες αλλά με πολιτικές που διαμορφώνουν δημιουργικά το Αύριο».


Έτοιμοι για την πρώτη δημόσια παρουσίαση των παρατάξεών τους είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρόδου Χατζής Χατζηευθυμίου και Στράτος Καρίκης. Και οι δύο προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία αλλά κανένας δεν έχει την κομματική στήριξη ούτε το χρίσμα.
Πρώτος θα κάνει παρουσίαση της παράταξής του ο Στράτος Καρίκης, σήμερα στις 8 και μισή το βράδυ στο Επιμελητήριο.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Χατζής Χατζηευθυμίου θα παρουσιάσει την παράταξή του και της βασικές αρχές του προγράμματός του σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 8 το βράδυ στο Ακταίον.


Την απαξιωτική στάση των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ που δεν παρέστησαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του, για την απόφασή του να προχωρήσει σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμβάσεις παραχώρησης των αεροδρομίων καταγγέλλει το περιφερειακό συμβούλιο νοτίου Αιγαίου.
Το Συμβούλιο τονίζει πως τα αεροδρόμια στο Νότιο Αιγαίο πρέπει να είναι και υπό τον έλεγχο των τοπικών κοινωνιών και να επιτραπεί η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών εταίρων στην διαχείριση των αεροδρομίων.
«Η ιδιωτικοποίηση ενός περιφερειακού αεροδρομίου θα πρέπει να συνδέεται με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη ευρύτερων περιοχών και τα οφέλη να διαχέονται στους πολίτες. Μαζί με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας αλλά και την προοπτική δημιουργίας νέων από τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν και θα αφορούν στις εμπορικές χρήσεις» τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στα αεροδρόμια Ρόδου και Κω.
Ο κ. Κόνσολας με υπόμνημά του προς τον υπουργό Μεταφορών ζητεί να γίνει σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να κλείσει ή να αναστείλει τη λειτουργία του κανένα αεροδρόμιο στα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά και του Νοτίου Αιγαίου.


Αποφασισμένοι να ακολουθήσουν το δρόμο της δικαιοσύνης είναι οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, αν μέχρι τις 5 Απριλίου δεν δοθούν λύσεις από το υπουργείο Υγείας στα αιτήματά τους, όπως αποφάσισαν στην τελευταία λαϊκή συνέλευση που πραγματοποίησαν.
«Προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι, αν θρηνήσουμε και πάλι θύματα, από τη βάρβαρη και αντιλαϊκή αυτή πολιτική, που εφαρμόζουν στον τομέα της υγείας, θα κινηθούμε κατά παντός υπευθύνου και με κάθε μέσο που διαθέτουμε» υπογραμμίζουν οι Νοτιοροδίτες.
Την πρότασή του για την υγειονομική κάλυψη στη νότια Ρόδου κατέθεσε γραπτώς ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σαββής, υπογραμμίζοντας πως θα μπορούσε ο Δήμος Ρόδου, μέσω της επιχείρησής του που διαχειρίζεται τις παραλίες, με αρκετά έσοδα μάλιστα και με σημαντικά σήμερα διαθέσιμα σε καταθέσεις, να δημιουργήσει υγειονομικά κέντρα για παράδειγμα στο Γεννάδι, στη Λίνδο και στην Κάμειρο.


Με άμεση παρέμβασή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, ζητά να κατατεθεί άμεσα νομοτεχνική βελτίωση στο πολυνομοσχέδιο που αφορά στην ένταξη στο καθεστώς της διαθεσιμότητας και στη συνέχεια τη μετάταξη οδηγών ασθενοφόρων αλλά και πληρωμάτων των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ασθενοφόρα τα νοσοκομεία Κω, Καλύμνου και Λέρου τα οποία μπορεί να φέρουν το χαρακτηρισμό του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας ταυτόχρονα, αλλά δεν αποσαφηνίζεται η εξαίρεσή τους.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά να υπάρξει σαφής νομοτεχνική βελτίωση που να εξαιρεί τα νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών που δεν διαθέτουν, ακόμα, σταθμούς του ΕΚΑΒ.


Για τα ιδιαίτερα θέματα που αφορούν στη νησιωτική Ελλάδα, στον τουρισμό και στην Υγεία, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Δ/νήσου Δημήτρης Γάκης, στη συζήτηση επί του «Πολυνομοσχεδίου» στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, το Σάββατο 29.03.14.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά σχολίασε τη διαδικασία του κατεπείγοντος που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι αποτελεί δείγμα εκφυλισμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, τη στιγμή που το πακέτο των 797 σελίδων αναρτήθηκε 10 μόλις ώρες πριν την έναρξη των εργασιών των επιτροπών.


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου η παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες παρά την παρέμβαση που έκανε το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” Νεκτάριος Σαντορινιός, υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο αυτό καταστρατηγούνται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των ιδιωτικών υπάλληλων στον τομέα του εμπορίου και οδηγούνται όλες οι μικρές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο.
Από την πλευρά της η τομεακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει πως το πολυνομοσχέδιο προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία.


Η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου, τα υδατοδρόμια και μια σειρά από θέματα τοπικής σημασίας, κυριάρχησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του υφυπουργού Μεταφορών, Δομών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Ο κ. Παπαδόπουλος ο οποίος προέβη σε εκτενή αναφορά για τις εξελίξεις σχετικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου επανέλαβε ότι πρόκειται για ‘παραχώρηση και όχι για ιδιωτικοποίηση’.


Ανοίγει και επίσημα από αύριο η τουριστική σεζόν στην περιοχή μας, καθώς καταφτάνουν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ. Αύριο και μεθαύριο προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Διαγόρας τα πρώτα αεροσκάφη της Ryanair και της Easyjet από την Αγγλία.
Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση ξενοδόχων, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η κλειστή συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τις αερομεταφορές και τον τουρισμό, που οργάνωσε για την ενημέρωση των μελών της η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης και ο Αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε πως είναι αυτονόητη η αξία των αερομεταφορών για τον τουρισμό, καθώς αποτελούν το οξυγόνο για να ζει και να αναπνέει ο τουρισμός στη Ρόδο. Με υπεύθυνο τρόπο, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου είναι δυναμικά παρούσα. Έχει λόγο και ρόλο. Κι αυτό είναι το σπουδαίο όφελος και για τα ξενοδοχεία μας και για το νησί μας, συνολικά.».


Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις προχώρησαν οι ξενοδόχοι των Κολυμπίων, οι οποίοι με δικό τους εξοπλισμό και προσωπικό καθάρισαν την περιοχή.


Στη Ρόδο θα βρίσκεται στις 4 Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος στο δημοτικό θέατρο Ρόδου στις 8 το βράδυ.


Τραγικό θάνατο βρήκε προχθές το απόγευμα μια 70χρονη στα Μαριτσά, όταν έπεσε από εσωτερική σκάλα του σπιτιού της. Από την μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι η θανούσα αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και κατά το χρόνο του περιστατικού ήταν μόνη της στο σπίτι. Την 70χρονη βρήκε ο σύζυγός της.


Με την ευκαιρία της καθιέρωσης του νέου ωραρίου επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, από την πρώτη Απριλίου, ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία οργανώνει συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στο Καστέλλο. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Τα εγκαίνια της 15ης έκθεσης του τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του πρώτου ΕΠΑΛ Ρόδου θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο.
Το σχολείο φιλοξενεί στην έκθεσή του έργα των μαθητών των δύο ειδικών σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας, του Ειδικού ΕΠΑ.Λ. και του ΕΕΕΕΚ Ρόδου, όπως επίσης και του γυμνασίου Καλυθιών.


Η ομάδα BABUSHKA παρουσιάζει σήμερα, αύριο και την Τετάρτη στην σκηνή του Rock n Roll Music Diner την παράσταση Σώπα, βασισμένη σε έργο του Ισπανού Carlos Ferrera και κείμενα της Αναστασίας Κορινθίου.


Μέσα από ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι που θα διαρκέσει επτά ημέρες, από τις 3 έως τις 9 Απριλίου 2014, κάθε βράδυ στις 8 στον Κινηματογράφο Παλλάς, θα φιλοξενηθεί το τέταρτο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκος του Eurochannel από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.


Η Λέσχη Ανάγνωσης Ρόδου, το βιβλιοπωλείο «Το Δέντρο», και οι εκδόσεις Ψυχογιός οργανώνουν συνάντηση με τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου «Άρια, Ο κόσμος από την αρχή» Δημήτρη Στεφανάκη το Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο το Δέντρο. Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΠΑΛΜΟΣ.


Η Θεατρική Ομάδα «Εξαίρεση» στηρίζει το σύλλογο SAVE AN ANGEL με το έργο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» το οποίο θα παρουσιαστεί στο θέατρο του 12ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου το Σάββατο στις 5 και μισή και στις 7 και μισή το απόγευμα και την Κυριακή στις 11 το πρωί, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανιώτη.
Τιμή εισόδου τρία ευρώ. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο σύλλογο SAVE AN ANGEL για τη στήριξη των δράσεών του.


Ειδήσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του σταθμού, www.palmos-fm.gr.

SHARE
RELATED POSTS
Το σχόλιο της ημέρας: επενδυτικό άστρο Παπαδημούλη, του Πάνου Μπιτσαξή
How exactly to Write An Individual Experience Essay with Trial Papers
Support Your High-Schooler Get Prepared To Apply For University

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.