Πόρτα στις Εκλογές

Όλα τα νέα της Ρόδου

«Το αεροδρόμιο της Ρόδου δεν ιδιωτικοποιείται, αλλά παραχωρείται η λειτουργία του σε ιδιώτες για να αναβαθμιστεί η παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του νησιού» δήλωσε χθες σε συνέντευξη τύπου, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος από τη Ρόδο που βρίσκεται.

Ο κ. Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ενημερώσει την τοπική κοινωνία, υπογράμμισε πως το ταμείο κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις με τους ιδιώτες. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι πρόταση του υπουργείου είναι να μειωθούν τα τέλη που πληρώνουν οι αεροπορικές εταιρείες, προσθέτοντας πως η παραχώρησε σε ιδιώτες θα γίνει προς όφελος των επισκεπτών του νησιού και των πολιτών.
Σημειώνεται πως χθες το πρωί η δημοτική κοινότητα Παραδεισίου και ο σύλλογος εργαζομένων του αεροδρομίου πραγματοποίησαν ημερίδα στο Ακταίον για την ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή του, παρουσία του προέδρου της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων Βασίλη Αλεβιζόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι οι κυβερνήσεις σαμποτάρουν την ανάπτυξη των αεροδρομίων και ληστεύουν τα έσοδά τους, προσθέτοντας πως τα αεροδρόμια ανήκουν στο σκληρό πυρήνα του δημοσίου και δεν μπορούν να εκποιηθούν ή να κατασχεθούν.
Σχετικά με το ζήτημα ο υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος τόνισε πως ο κρατικός αερολιμένας Ρόδου, αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής κοινωνίας και καταλυτικό παράγοντα της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Ρόδου, αλλά και ολόκληρης της Δωδεκανήσου.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο κ. Φ. Χατζηδιάκος θα προτείνει τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, το οποίο θα διεκδικήσει δυναμικά τα δικαιώματα της τοπικής μας κοινωνίας αναφορικά με την αξιοποίηση του αεροδρομίου.

________________________________________
Δύο ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης επέλεξε ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης να είναι στο πλευρό τους ως χωρικοί αντιπεριφερειάρχες. Συγκεκριμένα, χθες ο κ. Μαχαιρίδης παρουσίασε τους κυρίους Δημήτρη Κρητικό και Γιάννη Δεκαβάλλα. Η ανακοίνωση όλων των υπολοίπων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.
Η παρουσίαση των υποψηφίων στο κτήριο της περιφέρειας, προκάλεσε την αντίδραση του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση τονίζει ότι ο κ. Μαχαιρίδης μετέτρεψε την περιφέρεια σε μαγαζί του, για να ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα, αντί να μισθώσει γραφεία για να στεγάσει την παράταξή του, όπως ορίζει η νομοθεσία και πάνω από όλα η ηθική, δύο τομείς οι οποίοι του είναι παντελώς αδιάφοροι.
«Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν είναι φέουδό του και δυστυχώς γι΄ αυτόν το «ηχηρό μήνυμα» που έστειλε είναι ότι… ο λύκος και εάν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του ούτε τη γνώση άλλαξε ούτε την κεφαλή του» τονίζει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Χατζημάρκος. αναφορικά με τη χρήση της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Ο επικεφαλής της παράταξης «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε τα εξής :
« Η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου που επέλεξε η παράταξή μας να ανακοινώσει τους δύο υποψήφιους Χωρικούς Aντιπεριφερειάρχες, όπως και όλο το κτίριο, ανήκει αποκλειστικά στον Δωδεκανησιακό λαό. Η ίδια αίθουσα έχει παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια άπειρες φορές σε σωματεία, συλλόγους, αρχηγούς παρατάξεων, πολιτικά κόμματα, υπουργούς κλπ προκειμένου να γίνουν αντίστοιχες συνεντεύξεις τύπου και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ να μπορούν απρόσκοπτα να κάνουν τη δουλειά τους.»
________________________________________
«Είμαι ένας εν ενεργεία περιφερειάρχης και με την ψήφο του λαού του νοτίου Αιγαίου θα είμαι μέχρι τις 31 Αυγούστου. Υπάρχουν σε εξέλιξη έργα και δράσεις που θέλουν την καθημερινή ενασχόληση. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες που έχουν να κάνουν με τον τόπο και τη διαχείριση των καθημερινών πραγμάτων». ερωτηθείς σχετικά χθες ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε:
________________________________________
Οι βασικές αρχές της παράταξης Ροδίων Οραμα με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Στράτο Καρίκη θα παρουσιαστούν τη Δευτέρα στις 8 και μισή το βράδυ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
________________________________________
Σε πλήρη αναδιοργάνωση του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου προχώρησε ο πρόεδρός του Κώστας Σαρρής, ο οποίος παραχώρησε όλες τις αρμοδιότητές του στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση, καθώς πλέον ο δικηγορικός σύλλογος Ρόδου θα διοικείται από έντεκα προέδρους που αναλαμβάνουν διαφορετικούς τομείς δράσης.
________________________________________
Κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα φαρμακεία της Ρόδου σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα. Σήμερα θα διημερεύσει το φαρμακείο του Βασίλη Μιχαλάκη στην Αγία Αναστασία, ενώ θα διανυκτερεύσει το φαρμακείο της Κωνσταντίνας Φανουράκη στη Νέα Αγορά. Τα φαρμακεία του Βασίλη Παπαμιχαήλ στην οδό Τσαβαρή και της Βασιλικής Γρεβενιώτου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτά έως τη μια και μισή το μεσημέρι. Επίσης τα φαρμακεία του Χρυσοβαλάντη Σταυρούλη στην Καναδά και του Ιωάννη Χατζηκώστα στην Αμμοχώστου θα είναι ανοικτά από τη μια και μισή το μεσημέρι μέχρι τις 8 και μισή το βράδυ.
________________________________________
Στη Ρόδο θα βρίσκονται σήμερα ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρης Κούκης και ο υποδιοικητής Βασίλης Αλευράς, οι οποίοι θα εξετάσουν την ετοιμότητα του αεροδρομίου Ρόδου ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
________________________________________
Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη η εργολαβική σύμβαση για την γέφυρα άνω διάβασης Αφάντου στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου.
Επίσης, υπεγράφησαν οι διακηρύξεις δύο ανοικτών διαγωνισμών για την δομητική αποκατάσταση και τις επεμβάσεις στο κωδωνοστάσιο του ιερού ναού της Παναγίας Φιλερήμου και για την αποκατάσταση των τριών πετρόκτιστων θερμοκηπίων στο φυτώριο Κοσκινού.
________________________________________
Αποστρατεύτηκε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Γιάννης Γαϊτανίδης. Καθήκοντα διοικητή μέχρι τον ορισμό νέου, θα ασκεί ο Ιωάννης Τσιτσικάς, με αναπληρωτή του τον Νικήτα Βενιό.
________________________________________
Στη Ρόδο θα βρίσκεται στις 4 Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση του κόμματος. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν σήμερα γνωστές σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει η τομεακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου.
________________________________________
Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιήσει σήμερα η Ενωση Ξενοδόχων Ρόδου στο ξενοδοχείο Mediterranean, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρός της Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, υπογράμμισε πως θα δώσουν οι ξενοδόχοι μάχη για να μην μειωθούν οι αφίξεις από τη Ρωσία.
________________________________________
Το ζήτημα της εγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και της ευρυζωνικότητας στα νησιά, έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.
________________________________________
Νωρίτερα θα στελεχωθούν με αστυνομικούς φέτος οι πύλες εισόδου της Ρόδου, όπως δήλωσε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, μετά και το αίτημα που κατέθεσε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
________________________________________
Τη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με ολοκληρωμένη και σε βάθος επιστημονική γνώση θα ,συνεχίσει να διεκδικεί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, όπως τόνσιε ο επικεγφαλής της σε Συνάντηση πραγματοποίησε με τον Κοσμήτορα και μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

________________________________________
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «ΣΤΗΡΙΖΩ» ο τομέας Υγείας της ΝΟ.ΔΕ Δωδεκανήσου επέλεξε τη Νότια Ρόδο για να προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής ιατρικές υπηρεσίες και διάφορες εξετάσεις.
Η ομάδα των ιατρών θα παρευρεθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου την Κυριακή στις 11 το πρωί.
________________________________________
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες για την καταπολέμηση της
διάδοσης των ναρκωτικών στην Κάλυμνο. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες.
________________________________________
Στην Τήλο θα βρίσκεται αυτό το σαββατοκύριακο η ιατρική αποστολή από την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.
________________________________________
Ως η καλύτερη χορωδία της 6ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών αναδείχθηκε η ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Η κατάταξή της αυτή της δίνει τη δυνατότητα να λάβει μέρος στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία τον προσεχή Μάιο.
________________________________________
Κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην αυριανή παγκόσμια εκστρατεία για την «Ωρα της Γης» απευθύνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ο οποίος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχει ενεργά.
________________________________________
Η ομάδα BABUSHKA παρουσιάζει στις 31 του μηνός και την πρώτη και 2 Απριλίου στην σκηνή του Rock n Roll Music Diner την παράσταση Σώπα, βασισμένη σε έργο του Ισπανού Carlos Ferrera και κείμενα της Αναστασίας Κορινθίου.
________________________________________
Στη Ρόδο θα βρεθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Αποστόλου Θωμά από την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου. Η υποδοχή θα γίνει με κάθε επισημότητα στο χώρο προ του Δικαστικού Μεγάρου σήμερα στις 6 το απόγευμα. Μετά την υποδοχή η πομπή θα καταλήξει στην Ιερά Μητρόπολη όπου θα τελεστεί Αρχιερατική Δοξολογία και θα ακολουθήσει η Ακολουθία των τέταρτων Χαιρετισμών. Η Τίμια Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού ως την Δευτέρα και αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία θα επισκεφθεί τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη Μονόλιθο. Ακολούθως θα πραγματοποιεί στάσεις στα γύρω χωριά για προσκύνημα.
________________________________________
Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Βιβλιοδράσεις για μια αντιρατσιστική εκπαίδευση» θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5 και μισή το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, το Λογοτεχνικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει αύριο στις 11 και μισή το πρωί εκδήλωση στο Ροδίνι, με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο. Στην εκδήλωση θα γίνει η απονομή βραβείων των μαθητικών Διαγωνισμών Εικαστικής Δράσης και Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες» που προκηρύχθηκαν από το Διεθνές Κέντρο.
________________________________________
Ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Άης – Γιώργης» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου διοργανώνουν αύριο στην Ιερά Μονή Θάρρι εκδήλωση με σκοπό να ενημερωθούν οι κάτοικοι των γύρω χωριών για την αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας.
________________________________________
Η τρίτη ομιλία του RICHeS – Studium Generale θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 το βράδυ στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με θέμα «Γκράφιτι σε μνημεία» και με ομιλήτρια την Νεκταρία Δασακλή, συντηρήτρια αρχαιοτήτων.
________________________________________
Τα εγκαίνια της έκθεσης των αποφοίτων του τμήματος Εικαστικών Τεχνών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010 – 2011 θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 7 το απόγευμα στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.
________________________________________
Τους μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς του σχολικού έτους 2013 – 2014, θα βραβεύσει το παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
________________________________________

Πεζοπορία στην κοιλάδα του Αίθωνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί από το τμήμα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμβολή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ροδιακό Δάσος».
Λεωφορείο της ΡΟΔΑ θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από την πλατεία Δημαρχείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων θέλουν να συμμετέχουν στην πεζοπορία.
________________________________________
O Ρ.Ο.ΤΑ. μέσα από το πρόγραμμά του «Ταξιδεύω και Προσφέρω» ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια που αφορά δωρεάν ιατρικές εξετάσεις, όλων των παιδιών και ηλικιωμένων της Δωδεκανήσου. Επόμενος σταθμός του προγράμματος, είναι η Σύμη αυτό το σαββατοκύριακο.
________________________________________
Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Παραδείσι την Κυριακή από τις 12 και μισή έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω διεξαγωγής διασυλλογικού αγώνα ποδηλασίας.
________________________________________
Ειδήσεις, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του σταθμού, www.palmos-fm.gr.

SHARE
RELATED POSTS
Κανάλια, ποτάμια και φράγματα, του Χρήστου Μαγγούτα
Η κίνηση Θεοδωράκη, η δημοκρατία του ‘χαβαλέ» και η ‘επανάσταση» του νεόπτωχου α-πολιτικού (μικρό-) αστού, του Δημήτρη Ρέζου
Τι θα ψηφίσω στις εκλογές, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.