Πόρτα στις Εκλογές (Ρόδος)

Οι δηλώσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη Μπενέτου Σπύρου κατά Γιάννη Μαχαιρίδη

1

 

Με αφορμή την πρόταση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, για την ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών της Περιφέρειας με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο επικεφαλής της Νησιωτικής Ανατροπής και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Μπενέτος Σπύρου έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

«Αφού έγιναν στάχτη ανυπολόγιστες εκτάσεις στη χώρα μας, ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα, όταν οι όποιες πρωτοβουλίες της Αυτοδιοίκησης για την προστασία της φύσης έχουν πέσει στο κενό.

 

Σήμερα, με αλχημείες διαφόρων τύπων, ψάχνουμε να μεταφέρουμε προσωπικό από τη μία υπηρεσία στην άλλη και μάλιστα από ευαίσθητους τομείς και δεν αναδεικνύουμε το τεράστιο έλλειμμα για την Υγεία ειδικά στο νησιωτικό χώρο ούτε και την έλλειψη υγειονομικής θωράκισης στο Αιγαίο.

 

Μήπως, στο τέλος, θα χρειαστεί να μεταφέρουμε…πυροσβεστικά δια θαλάσσης από το ένα νησί στο άλλο ονομάζοντάς τα ασθενοφόρα;».

 

 

Τι έπραξε προηγουμένως ο κ Μαχαιρίδης

«Παρέμβαση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου για το θέμα λειτουργίας των Νοσοκομείων, έπειτα από την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας του Οδηγούς των Νοσοκομείων »

Με επιστολές τόσο προς την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όσο και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρενέβη ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιαννης Μαχαιρίδης, για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας τους οδηγούς των νοσοκομείων.

Ο κ. Μαχαιρίδης προτείνει την ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών της Περιφέρειας, όπου εδρεύουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω μέτρο προτάθηκε να ισχύσει για το απαραίτητο χρονικό διάστημα (ένας μήνας), καθώς το Μάιο ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος.


 

Οι επιστολές προς αρμοδίους

 

Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
κο. Δένδια Νικόλαο

 

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας οι οδηγοί των νοσοκομείων, τα Νοσοκομεία των νησιών μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την παρούσα επιστολή σας ζητώ να εξετάσετε την δυνατότητα οδηγοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συνδράμουν το Νοσοκομείο Ρόδου στη διεκπεραίωση υποθέσεων του, και όχι υποθέσεων του ΕΚΑΒ, για τις ακόλουθες 25 ημέρες.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει το Μάιο, προτείνουμε το να διερευνηθεί η δυνατότητα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στα Νοσοκομεία των νησιών Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου εδρεύουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες .
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

 


 

 

Προς: Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
κα Χριστιάνα Κολογήρου

Κυρία Γενικέ,
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας τους οδηγούς των Νοσοκομείων, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί σε δύσκολη θέση η λειτουργία των Νοσοκομείων.
Παρακαλώ όπως εξετάσετε την δυνατότητα διάθεσης από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οδηγών για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου και Σύρου για 25 ημέρες.

Με εκτίμηση
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Δύο νέα πρόσωπα στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου «Μπροστά το Ν. Αιγαίο»
«Ρόδος, πορεία ανατροπής» από τον Γιώργο Υψηλάντη για τον δήμο Ρόδου
Οι πρώτοι 171ας που θα στηρίξουν τον Στράτο Καρίκη για τον δήμο Ρόδου
1 Comment
 • Χρήστος Μαγγούτας
  9 Απριλίου 2014 at 07:27

  Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό σε περίοδο που δεν υπάρχει άμεσος ή υπάρχει μικρός κίνδυνος πυρκαγιών να μη χρησιμοποιούνται οι οδηγοί πυροσβεστικών για τα νοσοκομεία.
  Αυτό δε θα έκανε κάποια λογική επιχείρηση ή ας το πω αλλιώς, ένας έμπειρος στρατηγός: να στείλει βοήθεια εκεί που χρειάζεται πιο πολύ? Και το καλοκαίρι ας γίνει το αντίθετο: οι οδηγοί στρατιωτικών οχημάτων (δεν γνωρίζω αν η Ρόδος θεωρείται αποστρατιηκοποιημένη περιοχή) να βοηθούν την πυροσβεστική.
  Στον Καναδά ξέρω ότι οι υπάλληλοι του δημοσίου στέλνονται από τη μια παρεμφερή υπηρεσία στην άλλη, ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε φορά.
  Η Ελλάδα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την τόσο απλή κοινή λογική ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα στις δημόσιες υπηρεσίες?

Leave Your Reply

*