iporta.gr

Ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός του κόσμου στο ΠΟΤΑΜΙ ως επικεφαλής του Επικρατείας

 

 

Τον άνθρωπο που είχε την ιδέα να δημιουργηθούν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο, επέλεξε ο Στ. Θεοδωράκης να στείλει απευθείας στη Βουλή. Ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης δεν έκρυβε χθες την έκπληξή του για την τιμητική πρόταση να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του «Ποταμιού». Αλλά όπως είπε στην «Κ», «είναι και μια τεράστια πρόκληση, καθώς το αντικείμενό μου είναι οι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο και αν κάτι χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο η χώρα μας, είναι μια εκ βάθρων αλλαγή σε όλη τη δομή της διακυβέρνησής της».

 

Ο κ. Καρκατσούλης, που έχει διακριθεί για τις προτάσεις του διεθνώς, θεωρεί ότι αμέσως μετά τις εκλογές πρέπει να τεθούν τρεις προτεραιότητες, τις οποίες έχει ήδη υιοθετήσει το «Ποτάμι» ως προτάσεις του για τη Δημόσια Διοίκηση. Η πρώτη είναι η άμεση υλοποίηση της υποχρέωσης της χώρας να καταργηθεί η πολυνομία. «Είναι αδιανόητο να εμπλέκονται 17 υπηρεσίες για να κλείσει μια παράνομη χωματερή και 11 διαφορετικοί φορείς που έχουν λόγο ακόμη και για μια απλή αποψίλωση σε ένα δασάκι», λέει και επικαλούμενος το απίστευτο παράδειγμα ότι η Ελλάδα έχει 451 φορείς που σχετίζονται με τη γεωργία, περιγράφει τη δεύτερη προτεραιότητα που είναι οι συγχωνεύσεις των οργανισμών. «Το τρίτο είναι, βέβαια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, που χρειάζεται, επιτέλους, και εμψύχωση ύστερα από πέντε χρόνια που διαβάλλεται», καταλήγει ο κ. Καρκατσούλης, υπονοώντας ασφαλώς και την έναρξη μιας ουσιαστικής αξιολόγησης.

 

Εκπληξη ήταν και η επιλογή του κ. Θεοδωράκη να τοποθετήσει με αλφαβητική σειρά τα πρόσωπα στη λίστα Επικρατείας, προκειμένου να καταδείξει την άδολη επιλογή τους να στηρίζουν το «Ποτάμι». Ετσι, μετά τον κ. Καρκατσούλη και τον τομεάρχη Οικονομικών κ. Θ. Σκόκο, που δυνάμει θα μπορούσε κι εκείνος να εκλεγεί αν το «Ποτάμι» έκανε μια δημοσκοπική ανατροπή, στη λίστα Επικρατείας ακολουθούν ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχ. Γραβάνης, η γιατρός που ίδρυσε την πρώτη μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών, διευθύντρια στο «Αγιος Σάββας», Αννα Ευφραιμίδου, η καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Πολιτισμού στο Χάρβαρντ Ιόλη Καλαβρέζου, ο γεωργός και πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Σπύρος Καχριμάνης, ο επικεφαλής οικονομολόγος της πλατφόρμας «Ευφυούς Εξειδίκευσης» της Κομισιόν Δημ. Κυριακού, η δημοσιογράφος και εκδότρια των εκδόσεων Ποταμός κ. Αναστ. Λαμπρία, ο πρέσβης επί τιμή Αλ. Μαλλιάς, ο αντεισαγγελέας Αρ. Πάγου Βασ. Μαρκής, η ψυχολόγος Γιούλη Μενουδάκου και ο επιχειρηματίας Στρατής Μούγερ.

 

«Η πρόκληση να αποκτήσει ένα εντελώς νέο κόμμα ρυθμιστική πολιτική δύναμη είναι τεράστια», σχολίασε ερωτηθείς ο κ. Αχ. Γραβάνης, χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του για την περίπτωση συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Προσωπικά, θεωρώ κόκκινη γραμμή και την ανάγκη ο επικεφαλής του υπ. Οικονομικών να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής», είπε και η πρόταση αυτή σημειώνεται ότι θα αποτελέσει μάλλον έναν ακόμη όρο που θα θέσει το «Ποτάμι» για να μετάσχει στην όποια κυβέρνηση.

 

Πηγή: η Καθημερινή