Επικαιρότητα

Νίκος Κοτζιάς: H ελληνική πολιτεία συμβάλει στην ενότητα όλων των Ορθοδόξων-Αύριο στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ

Ν. Κοτζιάς: συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

 

Ν. Κοτζιάς: συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

 

Ο Νίκος Κοτζιάς είναι Υπουργός Εξωτερικών

και Ιδρυτής της Πολιτικής Κίνησης ιδεών και Δράσης  “Πράττω”

 

 

 

 

 

 

 

 

panorthodoxi_synodos_kotzias_vartholomaios.jpg

 


Η ελληνική πολιτεία συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα όλων των Ορθοδόξων εκκλησιών, δήλωσε κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο Χανίων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

 

Ο κ Κοτζιάς που παρέθεσε δείπνο στους προκαθήμενους των Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε:

 

«Η ορθοδοξία είναι κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας, της ταυτότητας της πλειοψηφίας των πολιτών μας και το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική πολιτεία συμβάλει με όλους τους τρόπους για την ενότητα και για την αγάπη και για τη συνεργασία των Ορθόδοξων Εκκλησιών όλων των Εκκλησιών και των κοσμικών.

 

Ερχόμαστε στην Κρήτη για να επιτελέσομε μια μεγάλη αποστολή, δήλωσε από την πλευρά ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος που έφτασε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Χανίων.

 

«Με πολύ συγκίνηση επισκεπτόμαστε σήμερα την Κρήτη . Ερχόμαστε να επισκεφθούμε όχι μόνο εθιμοτυπικώς την όμορφη Κρήτη αλλά για να επιτελέσομε μια μεγάλη αποστολή.

 

Η Αγία μας Εκκλησία αποφάσισε συνοδικώς στην Κρήτη να γίνει η μεγάλη Ορθόδοξος συνάντηση των Εκκλησιών μας.

 

Ερχόμαστε με πολύ συγκίνηση , θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να δούμε τα προβλήματα του κόσμου και της Εκκλησίας να τα προσεγγίζομε και να σταθούμε στο ύψος όπως πρέπει και αρμόζει στην εποχή μας και στο χριστιανικό της λαό».

 

Στα Χανιά έφτασαν το απόγευμα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο Σερβίας Ειρηναίος, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

 

Τους ιεράρχες και τις αποστολές τους υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

 Επίσης: 

 

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο θα συνεδριάσει στο Λουξεμβούργο θα συμμετάσχει ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς,, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

 

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνεται το Κοινό Ανακοινωθέν της ΕΥΕΔ/Επιτροπής για την Αρκτική, η συνολική πολιτική της Ένωσης για το Σαχέλ της Αφρικής, της περιοχής δηλαδή κατά μήκος και νότια της Σαχάρας, οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Γεωργία, καθώς και οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην πΓΔΜ.

 

Επιπλέον, ο κ. Υπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συζητηθεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με επίκεντρο τα αποτελέσματα της πρόσφατης Διάσκεψης των Παρισίων.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
 Τοποθέτηση Κώστα Αρβανίτη στη συνάντηση της GUE/NGL για την πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας
neoisyntaxi.jpg
Για 40 χρόνια ασφάλισης το ποσοστό αναπλήρωσης ορίζεται στο 60% του συντάξιμου μισθού
kontarinis-eurokinissi-n20.jpg
ΥΠΕΞ: Έκτακτα αυστηρά διαβήματα προς την Τουρκία για την προκλητικότητα στο Αιγαίο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.