Επικαιρότητα

Μιχάλης Κόκκινος: “Εμφανής η τάση επιστροφής των ομογενών στην Ελλάδα”-Τι λέει ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ

Στην Βηρυτό ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος για τα θέματα της Ομογένειας
Spread the love

Στην Βηρυτό ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος για τα θέματα της Ομογένειας 

 

 Ο Μιχάλης Κόκκινος είναι Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

 

 

 

 

 

Ο Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλης Κόκκινος μιλά στο CNN Greece για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, για την επιστολική ψήφο, για τα Ελληνικά σχολεία στο εξωτερικό, για την σταδιακή δημιουργία ΚΕΠ Αποδήμων στα Προξενεία και για την επιστροφή κάποιων ομογενών στην πατρίδα.

 

 

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο για τη δομή του νέου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

 

Πρώτα το ΣΑΕ και μετά η επιστολική ψήφος

 

Επόμενο βήμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι η επίλυση του θέματος της επιστολικής ψήφου των απόδημων. Σε ότι αφορά το ΣΑΕ τόνισε ότι θα έχει νέα διάρθρωση, θα υπάρχουν μεγάλες περιφερειακές οργανώσεις και θα συμμετέχουν και φιλέλληνες.

 

Ο κ. Κόκκινος επισημαίνει ότι θα εκφράζει όλους τους Έλληνες και θα προτείνει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.

 

Δεν θα κλείσουν ελληνικά σχολεία

 

Σε ότι αφορά το πρόβλημα των ελληνικών σχολείων, που κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο λόγω έλλειψης μαθητών, είπε ότι δεν θα κλείσει κανένα, αντίθετα, θα εκσυγχρονιστούν και θα αναβαθμιστούν. Στόχος δε της Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού, όπως είπε ο κ. Κόκκινος στο CNN Greece είναι η αναγνώριση των πτυχίων τους από τα κράτη που λειτουργούν.

 

Κάθε προξενείο και ένα ΚΕΠ

 

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος, ανακοίνωσε την επανασύσταση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών που θα διευκολύνουν στις συναλλαγές, τους Έλληνες της διασποράς.

 

Πρόκειται για απόφαση, όπως επισημαίνει ο κ. Κόκκινος, του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Το πρώτο βήμα γίνεται με την ηλεκτρονική διασύνδεση και τη δημιουργία κοινής βάσης δεδομένων των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών.

 

Η μεταφορά των δημοτολογίων έγινε πιλοτικά στο προξενείο του Ντίσελντορφ και στόχος είναι τα επόμενα χρόνια σε κάθε προξενείο να λειτουργεί και ένα ΚΕΠ για τους απόδημους.

 

Οι ομογενείς επιστρέφουν στην Ελλάδα

 

Τέλος σε σχετική ερώτηση του CNN Greece,o κ. Κόκκινος αποκάλυψε ότι υπάρχει επιστροφή ομογενών παρά την οικονομική κρίση.

 

 

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/p6rC89leaaI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
ΕΜΥ: ψυχρή εισβολή τις επόμενες ημέρες
4351467-1021x576.jpg
Τσίπρας: “Πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια σύνθετη ονομασία με ισχύ έναντι όλων” -Συνάντηση με Ζάεφ
Εφτά φορές ισόβια για τον serial killer της Κύπρου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.