iporta.gr

Μελεκούνι: κατοχύρωση της πατρότητας του ροδιακού γλυκίσματος, που ο Δήμαρχος δωρίζει στους Κινέζους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπως τα μελίσσια δουλεύουν αθόρυβα και ακούραστα, έτσι και οι παραγωγοί του παραδοσιακού μελεκουνιού  δουλεύουν για το θαυμάσιο και υγιεινότερο γλυκό χωρίς τυμπανοκρουσίες. 

 

Δώρο το Μελεκούνι της Ρόδου θα κάνει ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος κατά την προγραμματσιμένη επίσκεψή του στην Κίνα, ο οποίος έχοντας χορηγία 200 μελεκουνιών από την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, με ετικέτα τυπωμένη και στην κινεζική γλώσσα, θα προωθήσει το παραδοσιακό γλυκό της Ρόδου, την ίδια στιγμή που στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατατέθηκε ο φάκελος για την κατοχύρωση του τίτλου «Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης» (Π.Γ.Ε), που ουσιαστικά διασφαλίζει την πατρότητα του γλυκού που συμβολίζει την καλοτυχία, την αφθονία και την χαρά.

 

 

Αρωγοί της διαδικασίας στάθηκαν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου, ο οποίος φέτος παραχώρησε ένα όμορφο περίπτερο στην περιοχή των ταξί στο Μανδράκι στο σημείο των Πληροφοριών όπου θα εκτίθενται κάποια προϊόντα τοπικών παραγωγών με πρώτο το Μελεκούνι της Ρόδου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες δημιουργήθηκε η “Ομάδα Παραγωγών Μελεκουνιού” στη Ρόδο, της οποίας προεδρεύει ο κ. Νίκος Μελισσουργός, ο ιδρυτής της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, που εδρεύει στην Παστίδα.

 

Ο κ.Μελισσουργός θεωρεί γιορτή κάθε τι που γίνεται και αφορά στο μελεκούνι και στα προϊόντα της μέλισσας, ενώ κανένας πολίτης δεν μπορεί να αμφισβητήσει την σπουδαία προίκα που έχει ήδη δημιουργήσει για την Ρόδο και την τοπική παραγωγή μέσα από την Μελισσοκομική Δωδεκανήσου.

 

Τέλος, εν όψει όλων των προσπαθειών που καταβάλλει η νεοσύστατη Ομάδα Παραγωγών Μελεκουνιού παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν οτιδήποτε που αφορά στην ιστορία του Μελεκουνιού να επικοινωνήσουν με τους παραγωγούς ή τον κ Μελισσουργό στο 22410 48200.

 

Ο κ Νίκος Μελισσουργός με την σύζυγό του στο χώρο της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου

 

Ρεπορτάζ για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά