ΕΥ ΖΗΝ

Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

fe260f0ad7a0cdbc2c5853d2bf9a65f0_XL.jpg
Spread the love

 

 

 fe260f0ad7a0cdbc2c5853d2bf9a65f0_XL.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aegean Cuisine

 

 

edab5e545cc8cf6a49faaa8a9ea6a3d0_XL.jpg

 

 

Μαϊντανοσαλάτα Σύρου

Νταϊάνα Κόχυλα

Τη συνταγή αυτή θα τη βρείτε στο βιβλίο AegeanCuisine

 

Υλικά

 

• 2 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

• 2 κ.γ. κάππαρη, στραγγισμένη και κομμένη

• 2 φλιτζ. χοντροκομμένο ξερό μπαγιάτικο ψωμί

• ½-1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

• Χυμό από 1 λεμόνι

• 2-3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί

• Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε

 

 

Εκτέλεση

 

• Σε ένα πολυμηχάνημα ή στο γουδί με ένα γουδοχέρι αλέθουμε ή κοπανίζουμε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κάππαρη μέχρι να γίνουν αλοιφή.

• Προσθέτουμε το ψωμί και ανακατεύουμε ή χτυπάμε στο πολυμηχάνημα, για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

• Ρίχνουμε αργά αργά το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξίδι εναλλάξ, χτυπώντας καλά ή κοπανίζοντας παράλληλα μετά από κάθε προσθήκη.

• Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει την υφή απαλής αλοιφής.

• Αλατοπιπερώνουμε.

• Σερβίρουμε πάνω σε καψαλισμένο ψωμί ή σαν ντιπ.

 

 

Από τα πιο γνωστά πιάτα της Σύρου, ένας μεζές που θυμίζει το ιταλικό πέστο χωρίς τα κουκουνάρια και το τυρί και φτιάχνεται με μαϊντανό αντί για βασιλικό.

Υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές, με μπαγιάτικο ψωμί και πατάτες ή κρόκο αυγού, που δίνουν σώμα στο ντιπ. Ορισμένες εκδοχές περιέχουν επίσης σκόρδο και ή κάππαρη.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ΑΚΟΣ στην υπηρεσία του ΓΕΣ-Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Στο Γκάζι γιγαντιαία τοιχογραφία έμπνευσης Leonardo Da Vinci από τον εικαστικό INO
Με έργο του Γιάννη Μόραλη συμμετέχει η Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου στο Μουσείο Μπενάκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.