ΕΥ ΖΗΝ

Κοτόπουλο με Αμύγδαλο

fe260f0ad7a0cdbc2c5853d2bf9a65f0_XL.jpg
Spread the love

 

 fe260f0ad7a0cdbc2c5853d2bf9a65f0_XL.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Aegean Cuisine

 

 

Κοτόπουλο με Αμύγδαλο

 

 

ffc9a76e4f88b66c863df72bab4ef694-300x183.jpg

 

Υλικά

 

1 κιλό κοτόπουλο

5 σκελίδες σκόρδο

200 γρ. αμύγδαλα άσπρα

4 ώριμες ντομάτες

20 γρ. πελτέ

50 γρ. βούτυρο

100 ml ελαιόλαδο

400 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

50 ml κρασί

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα γουδί σπάμε τα αμύγδαλα μαζί με το σκόρδο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε το κρασί και κατόπιν την ντομάτα, τον πελτέ, το νερό, το βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και προσέχοντας να μη σωθούν όλα τα υγρά.

Μπορούμε να ζεματίσουμε το κοτόπουλο σε μερίδες κομμένο και να του αφαιρέσουμε την πέτσα πριν το τηγανίσουμε.

Θα ήταν προτιμότερο να το αλευρώσουμε πριν το τηγανίσουμε.

Εφόσον δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τομάτα πελτέ, χρησιμοποιούμε 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες και 100ml κόκκινο αρετσίνωτο κρασί.

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Σάν σήμερα τό 1901: Πώλινγκ, τοῦ Τάσου Γέροντα
Ρόδος: 6 Αυγούστου 2018- Ελευθερία Αρβανιτάκη-Θέατρο Τάφρου στις 9:30 μμ- Ηχητικό αρχείο
Σκίτσα Β. Παυλίδη παντού εναντίον πάσης φύσεως χυδαιότητας, της Τζίνας Δαβιλά [εικόνες]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.