Επικαιρότητα

Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων – Κλείνει ο Ε65 έξω από την Καρδίτσα

trakter-1-1021x576.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trakter-1-1021x576.jpg

 

 

 

 

 

Την αρχή κάνουν στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Καρδίτσας οι οποίοι θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους και θα κλείσουν το νέο αυτοκινητόδρομο Ε65, έξω από την Καρδίτσα, στον Κόμβο Δέλτα. Σε διάλογο καλεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και σε συνέντευξη του στην «Αυγή», τονίζει: «Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι όλος ο αγροτικός κόσμος δεν έχει πρόβλημα. Τα στοιχεία της Eurostat όμως δείχνουν αύξηση, γεγονός μάλιστα πολύ ενθαρρυντικό εν μέσω κρίσης», δηλώνει μεταξύ άλλων ο κ. Αποστόλου.

 

Συνεχείς συσκέψεις θα γίνονται όλη τη βδομάδα από τους Αγροτικούς Συλλόγους προκειμένου να αποφασίσουν τα σημεία, που θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους.

 

Κοζάνη: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι αγρότες

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, σημείωσε πως υλοποιείται η απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συνέχιση των κινητοποιήσεων, με μπλόκα προς το τέλος του Ιανουαρίου.

 

Επίσης, αποφάσισαν να διοργανωθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο και κατά την διάρκεια της διοργάνωσης της Agrotica, στην Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Το μήνυμα από τους αγρότες της Κρήτης έστειλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, Μανούσος Σταυρανουδάκης, κατά τη συνάντηση της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, λέγοντας πως οι αγρότες της Κρήτης συντονίζονται με τους αγρότες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων είναι το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το υψηλό κόστος παραγωγής και οι χαμηλές τιμές των προϊόντων.

 

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Πόλεμος Ιράν – Ισραήλ επί συριακού εδάφους
fotia.jpg
Άγκυρα: Στους 37 νεκρούς ο απολογισμός – Αναμένεται αποτέλεσμα έρευνας
Παραχωρήθηκε στην “ΑΚΤΩΡ ΑΕ” η μαρίνα στον ‘Αλιμο. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.