Πόρτα στις Εκλογές

Καμίνης προηγείται στην Αθήνα, περίπατος οι εκλογές για τον Μπουτάρη

Spread the love

Σαφές προβάδισμα για το Δήμο Αθηναίων έχει ο Γιώργος Καμίνης ενώ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βελτιώνουν τα ποσοστά τους σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για το Δήμο Αθηναίων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, ο νυν δήμαρχος συγκεντρώνει το 21,9%, ο κ. Σπηλιωτόπουλος 14,9%, ο κ. Σακελλαρίδης 13,6%, ο κ. Κασιδιάρης 11,8%, ο κ. Κακλαμάνης 8,4%, ο κ. Καπερνάρος 4,7%, ο κ. Σοφιανός 4,6%, ο κ. Βαλλιανάτος 1,9% ενώ άλλον υποψήφιο επιλέγει 2,6%.

Με τεράστια άνεση και διαφορά δείχνει να επανεκλέγεται στη Θεσσαλονίκη Δήμαρχος, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis, ο Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως προκύπτει από τη Δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη Μακεδονία της Κυριακής, ο νυν Δήμαρχος συγκεντρώνει ποσοστά της τάξης του 30 %, αφήνοντας δεύτερο με μεγάλη διαφορα και ποσοστά μόλις 7 % το Γιάννη Ιωαννίδη. Ακολουθούν οι Σταύρος Καλαφάτης με 7 %, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με 2 %, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης επίσης με 2 % ενώ από 1 % συγκεντρώνουν οι Χρήστος Μάτης, Άρης Καζάκος και Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Στην έρευνα καταγράφεται επίσης απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνουν από 18,4 %, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,7 %. Τέταρτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 4,5 % και πέμπτο το ΚΚΕ με 3,4 %. Ποσοστά που δεν επιτρέπουν την είσοδο του στη Βουλή συγκεντρώνουν η ΔΗΜΑΡ με 2,2 % και οι ΑΝΕΛ που βρίσκονται στο ίδιο ποσοστό με τους Οικολόγους στο 1,8 %.

 

Σχετικά με το θέμα του μετρό όπου αποτελεί σημείο-αφορμή για τον αποδοκιμάσει ο κ Καλαφάτης, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης  καλεί για «δέσμευση σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο» για το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου καθώς και για τη συνύπαρξη του μετρό με τα αρχαία και λέει χαρακτηριστικά: «Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε το μέλλον, ούτε την ψυχή της Θεσσαλονίκης. Μετά τον κλαυσίγελω της τρύπας στη Νέα Εγνατία που σκότωσε εν τη γενέσει της κάθε κουβέντα για την ανάπτυξη ενός υγιούς μέσου μαζικής μετακίνησης, όπως το τραμ, μετά το φιάσκο της υποθαλάσσιας που στοίχισε στον Έλληνα φορολογούμενο 60 εκατ. ευρώ κερατιάτικα, το ανεκδιήγητο ελληνικό κράτος δεν επιτρέπεται να ξανααστοχήσει. Η πόλη απαιτεί να ξέρει: θα γίνει επιτέλους το μετρό;»

Ο κ. Μπουτάρης απευθύνεται, χωρίς να τον κατονομάσει, στον υποψήφιο δήμαρχο Σταύρο Καλαφάτη, που με δήλωσή του καταλόγισε ευθύνες στον δήμαρχο για τις καθυστερήσεις στο Μετρό. Μιλάει για «όψιμα αγωνιούντες για τη μοίρα της κοινοβουλευτικής εκλογικής τους περιφέρειας» και επισημαίνει:«Εφόσον υποστηρίζουν την ορθότητα της ψήφου τους με την οποία ενέκριναν τις συμβάσεις Σουφλιά (και τα photo opportunity του Γιωρίκα και του Κωστίκα) και μαζί μ’ αυτές, το σχεδιασμό σταθμών του μετρό κάθε 800 μέτρα και «μελετοκατασκευή-βλέποντας-και-κάνοντας» για τον αρχαιολογικό πλούτο στα έγκατα ενός αστικού κέντρου 23 αιώνων, να βγουν και να το πουν δημόσια. Διαφορετικά καλό θα είναι να πάρουν θέση για τα διλήμματα όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση στον οποία ακόμα ανήκουν».

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Στραγγαλίστε το καινούργιο, του Γιάννη Σιδέρη
Το χρώμα των εκλογών, της Τζίνας Δαβιλά
Ώδυνεν όρος και έτεκεν… ξεροπόταμο, του Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.