iporta.gr

Justin Trudeau: «Μέριασε Πούτιν να διαβώ», του Χρήστου Μαγγούτα

 

 

 

 

 

 

Χρήστος Μαγγούτας

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν πρόκειται προεκλογικό τέχνασμα μια και η φωτογραφία δημοσιεύτηκε μετά τις εκλογές.

 

Από την αρχή δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι σωματικές επιδεξιότητες κάποιου με τις ικανότητές του ως πολιτικού. Επειδή όμως η φωτογραφία του γιόγκα και τα σχετικά σχόλια έχουν κάνει το γύρο του κόσμου γράφουμε κι εμείς κάτι να μη μας πάρει το Ποτάμι, θολό κατεβασμένο.

 

Η στάση λέγεται, στάση του παγωνιού (μακάρι νάξερα γιατί), δηλαδή mayurasana για όσους ξέρουμε ινδικά.

Η φωτογραφία δείχνει τον Τρυντώ σε μια στάση γιόγκα από τις πιο δύσκολες: να στηρίζεται μόνο στα χέρια του και το υπόλοιπο σώμα του να είναι οριζοντιωμένο.

 

Ως τώρα τη θέση του πιο αθλητικού πολιτικού την κατείχε ο Πούτιν κυρίως κάνοντας ιππασία. Ο Ομπάμα προτιμά το ταγκό.

 

Τώρα έχουν όλοι σκληρό ανταγωνισμό με τον πιτσιρικά πρωθυπουργό (“our boy” γενικά). Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη θεωρία, ότι δηλαδή η γυμναστική δεν έχει καμιά σχέση με τις πολιτικές ικανότητες και φέρνουν ως παράδειγμα την Άγκελα και Σόιμπλε, που μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους για το συμφέρον της χώρας της. Ο Γιώργος Παπανδρέου διείδε τον κίνδυνο και ζήτησε από το σπουδαιότερα μέλη τους κόμματός του βοήθεια. Αλλά ο Πάγκαλος και ο Μπενιζέλος έσπασαν το τραπέζι ή βούλιαξαν το δάπεδο στην πρώτη δοκιμή. Έτσι ανάλαβε αυτός να φέρει σε πέρας το σκληρό αυτό έργο: χρέωσε το ΠΑΣΟΚ €120.000 για εξοπλισμό ώστε να διαλύσει τους Γερμανούς αλλά του έβαλε τρικλοποδιά ο Σαρκοζί και μέτρησε αστέρια. Πάντως η τελευταία μας σκέψη είναι ότι ο Τσίπρας θα γίνει πολύ καλός – βασικά στις τούμπες που θα γυρίζει σαν ανεμοστρόβιλος. Στα ινδικά για όσους τα ξέρουμε: kolotoubasana.

 

Επειδή το αίμα νερό δε γίνεται το κουσούρι το κληρονόμησε από tον πατέρα του Πιερ Έλιοτ Τρυντώ, γνωστό για τις πιρουέτες πίσω από την πλάτη της βασίλισσας αλλά το παγώνι το ήξερε από το 1970 – βλέπε ένθετο στη βασική φωτογραφία.

 

Ο νεαρός βελτιώνει της ασκήσεις του με το να σηκώνει ψηλά το ένα χέρι κρατώντας κάποιο παιδί. Λίγο επικίνδυνο είναι αυτό αλλά τους συνηθίζει στην ασταθή ισορροπία της πολιτικής.

 

ΥΓ (Για να μη σας απογοητέψω: όλοι μπορούμε να το κάνουμε – με τη βοήθεια 3 φίλων μας)

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

  The article expresses the views of the author  

 iPorta.gr