Επικαιρότητα

Ισλαμιστές, πίσω από τη δολοφονία του Μπόρις Νέμτσοφ, «βλέπει» η Επιτροπή Έρευνας

Spread the love

Ως άλλα πιθανά κίνητρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνούν οι αρχές είναι η προβοκάτσια με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, η διαμάχη με την Ουκρανία, αλλά και προσωπικοί λόγοι

 

Ρώσοι αξιωματούχοι, εμπλεκόμενοι στην έρευνα της δολοφονίας του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νέμτσοφ, δήλωσαν λίγες μόνο ώρες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός από τους πιο ισχυρούς αντιπάλους του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, πως είναι πιθανό δράστες να είναι ισλαμιστές εξτρεμιστές.

 

Ως άλλα πιθανά κίνητρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ερευνούν οι αρχές είναι η προβοκάτσια με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Ρωσίας, η διαμάχη με την Ουκρανία, αλλά και προσωπικοί λόγοι. Την έρευνα, σημειώνεται, έχει αναλάβει η Επιτροπή Ερευνών, που υπάγεται κατευθείαν στον ρώσο πρόεδρο.

 

Ο Μπόρις Νέμτσοφ πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στην πλάτη από οπλισμένο άντρα που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, το οποίο διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα ώστε να μην κινήσει υποψίες. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Κρεμλίνο και μερικές δεκάδες μέτρα από τον Άγιο Βασίλειο, στην Κόκκινη Πλατεία στο κέντρο της Μόσχας, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την Παρασκευή.

 

Ο 55χρονος άντρας περπατούσε μαζί με μια Ουκρανή, με την οποία μόλις είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο στην Κόκκινη Πλατεία. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε.

 

Στην δήλωση της Επιτροπής Έρευνας αναφέρεται πως «το θύμα μπορεί να θυσιάστηκε από εκείνους που δεν ξέρουν πώς αλλιώς να πετύχουν τους σκοπούς τους», σε πλήρη αντιστοιχία με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ρώσου προέδρου που αποκάλεσε τη δολοφονία «προβοκάτσια».

 

SHARE
RELATED POSTS
«Μαύρος Γενάρης» για την οικονομία με κύμα λουκέτων και απολύσεων, του iPorta-ΐτη
albania.jpg
Περιπολίες από Ιταλούς καραμπινιέρους στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Απευθείας: Σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.