Αναγνώστες

Η περιπέτεια του Σνούπυ και της Φουντίτσας (μέρος α΄), της Τζούλυς Γιαννοπούλου

july.jpg
Spread the love

 

 july.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Τζούλυ Γιαννοπούλου

 

 

 

 

 

C42.png

 

 

 

Η περιπέτεια του Σνούπυ και της Φουντίτσας!
Volume 1 out of 3

 

 

 

 

-Μ’αγαπάς;
– Σ’αγαπώ.
-Ακόμα;
-Πάντα…

 

 

***

 

Είχε ένα απαλό αεράκι, ανάλαφρο, μαγικό. Παρόλο που ήταν Απρίλης κι ο μεσημβρινός ήλιος έλουζε τα καστανόξανθα μαλλιά της, υπήρχε αυτό το γλυκό αεράκι που την ανατρίχιαζε καθώς καθόταν σε εκείνο το ξύλινο παγκάκι, σε μια πλακόστρωτη πλατεία κάπου στα νότια της Βιέννης. Το βιβλίο στα χέρια της πάσχιζε να μείνει όρθιο καθώς εκείνη άλλαζε θέση συχνά, προσπαθώντας τόσο να διαβάσει, όσο και να παρατηρήσει το κόσμο γύρω της.

 

Σκέφτηκε για μια στιγμή πόσο απρόσμενα βρέθηκε εκεί. Στη Βιέννη, στη πλατεία, στο παγκάκι. Αλλά πάλι, όλα απρόσμενα ήταν στη ζωή της. Οι σπουδές που εκείνη παράτησε, ο άντρας που παράτησε εκείνη, η οικογένεια που την αποκήρυξε.

 

Αλλά ήταν Απρίλης. ‘Ενας Απρίλης στη Βιέννη. Λίγο είναι;

 

‘Εστρεψε το βλέμμα στο μέσον της σελίδας, αλλά το μυαλό της ταξίδευε. Μάταια προσπαθούσε να συγκεντρωθεί. Κι εκείνο το αεράκι δε βοηθούσε. ‘Όχι, δε βοηθούσε καθόλου.

 

Η φουντίτσα που είχε ψηλά στο κεφάλι τρεμόπαιξε, καθώς κουνούσε το κεφάλι προσπαθώντας να συνετίσει τον εαυτό της. Συγκεντρώσουυυυ.

 

‘Αρχισε να διαβάζει ξανά, όσο ο κόσμος περνούσε γύρω της βιαστικός. ‘Αλλοι σκεφτικοί, άλλοι απόμακροι και μερικοί χαμογελαστοί. ‘Ομορφος που ήταν ο κόσμος τελικά, ακόμα και κλεισμένος μέσα στη γυάλα της καθημερινότητας.

 

Πέρασε η ώρα κι έφτασε εκείνη της φυγής. Μάζεψε βιαστικά τα πράγματα της και κίνησε για το ξενοδοχείο. Προσπαθώντας να φορέσει το σακίδιο στους ώμους της, της έπεσε το βιβλίο. ‘Εσκυψε να το πιάσει, όταν την πρόλαβε ένα χέρι που είχε ήδη σκύψει και ξεσκόνιζε το βιβλίο με επιμέλεια. ‘Ενας άντρας καθόταν γονατιστός και καθάριζε το βιβλίο με τα χέρια του, τρυφερά λες και κρατούσε μωρό. ‘Εμεινε να τον κοιτάζει από ψηλά αποσβολωμένη.

 

Εκείνος έστρεψε τελικά το πρόσωπο του και την κοίταξε. Ο ήλιος τον φώτισε ολόκληρο και το μόνο που κατάφερε να προσέξει ήταν πως είχε μακριά εως τους ώμους μαύρα μαλλιά. Της χαμογέλασε. Δεν ήταν σίγουρη αν το είδε ή το φαντάστηκε. Αλλά έτσι όπως ήταν γονατισμένος κι εκείνη όρθια, σκέφτηκε πως ένα μονόπετρο έλειπε τελικά.

 

Μια ζωή κάτι της λείπει τις πιο ακατάλληλες στιγμές…

 

– Ορίστε το βιβλίο σας. Μην ανησυχείτε, δεν έπαθε ζημιά. Ούτε καν λερώθηκε.

 

– Ευχαριστώ πολύ!

– Με λένε Σνουπυ. Εσάς;

– Ορίστε;

 

 

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ποιος κέρδισε την υποτροφία από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Θεσσαλονίκης
Ο φαύλος κύκλος της Ηλιθιότητας, της Αναστασίας Κατσικάκη
Οι αγορές ξέρουν…, του Γιώργη Χαγιά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.