Επικαιρότητα

Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Στην Βηρυτό ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος για τα θέματα της Ομογένειας

Στην Βηρυτό ο επικεφαλής της Γ.Γ.Α.Ε. Μιχάλης Κόκκινος για τα θέματα της Ομογένειας 

 

 

 Ο Μιχάλης Κόκκινος είναι Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

 

 

 

 

 

 

pasepon_1.jpg

 

Πέτυχε το στόχο του το διήμερο συναντήσεων (18-19 Ιουλίου) της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) με φορείς της ελληνικής πολιτείας καθώς όλοι αγκάλιασαν το όραμα τους και το έργο τους σχετικά με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

Οι συζητήσεις ήταν γόνιμες και εποικοδομητικές, και μέρος τους επικεντρώθηκε στο ζήτημα της γενοκτονίας και την προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισής της.

Ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας θεώρησαν, τα μέλη της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, την συνάντηση με τον Επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλη Κόκκινο.

 

Η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού χρηματοδότησε με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό το έργο της ΠΑΣΕΠΟΝ για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

Ο κ. Μιχάλης Κόκκινος συνεχάρη τους νεολαίους για το σπουδαίο έργο τους και τόνισε ότι θα τους στηρίζει συνεχώς και στο μέλλον στις μετέπειτα δράσεις τους. Αναφορά έκανε και στο ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

 

«Δεν μπορούν να ξεχάσουν αυτοί που έχουν υποστεί γενοκτονίες, όπως ο λαός των Ποντίων. Το έγκλημα που συντελέστηκε εις βάρος του λαού μας στον Πόντο ήταν ο ορισμός της Γενοκτονίας όπως αυτή ορίζεται στο Διεθνές Ποινικό Δίκαιο. Η ιστορία είναι αμείλικτη και λέει μονάχα την αλήθεια.

 

Σιγά σιγά θα πείσουμε τους ανθρώπους για αυτό το γεγονός για την ηθική αποκατάσταση των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα και με τόσο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο, για να ησυχάσουν οι ψυχές τους και να αναπαυθούν.

 

Το φως της κανδήλας το κρατούν συνέχεια αναμμένο οι άνθρωποι ως ένα είδος εξιλέωσης γιατί έχουν τον καημό ότι έχασαν κάποιον που δεν έχει αναπαυθεί ακόμα η ψυχή του» δήλωσε συγκινημένος ο Μιχάλης Κόκκινος.

 

Είχαν προηγηθεί στο πρόγραμμα συναντήσεων της ΠΑΣΕΠΟΝ, η παρουσία στην Ελληνική Βουλή, οι επαφές με τους Υφυπουργούς Παιδείας Θ. Πελεγρίνη και Εξωτερικών Γ. Αμανατίδη, η επίσκεψη στο διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και οι συναντήσεις με αντιπροσωπείες Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

 

Στην πρώτη επίσκεψή της στο Προεδρικό Μέγαρο, η ΠΑΣΕΠΟΝ συναντήθηκε με την Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου και πληρεξούσια υπουργό Β΄ του Υπουργείου Εξωτερικών, Αικατερίνη Κόικα (κάτω φωτογραφία), καθώς λόγω φορτωμένου προγράμματος ο Πρ. Παυλόπουλος δεν μπορούσε να είναι παρών.

 

«Είμαστε ενήμεροι για τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες που λαμβάνετε και είμαστε πάντα ανοιχτοί για να σας υποδεχτούμε. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ευαισθησία για τα θέματα που αφορούν τον ποντιακό ελληνισμό και στις δράσεις του σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα. Γι’ αυτό είμαστε μαζί σας σε ό,τι κάνετε», είπε στην αντιπροσωπεία η Αικατερίνη Κόικα.

 

Η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Γενοκτονίας: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εστιάζει στο γεγονός ότι εμείς δεν αναζητούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας με κάποια εκδικητικότητα ή επιθετικότητα, αλλά απλά για να μην ξεχνάμε. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται να μην τη διεκδικείς, γιατί η απαλοιφή της ιστορικής μνήμης ενδεχόμενα οδηγεί σε επαναλήψεις της ιστορικής βαρβαρότητας. Είναι θέμα ιστορικού δικαίου, και δικαίωσης εκείνων που χάθηκαν, των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να ορθοποδήσουν και να διαφυλάξουν όσα μπορούσαν».

 

Η ΠΑΣΕΠΟΝ προετοιμάζεται πια για το τελικό στάδιο της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας στην θα συμμετέχουν δεκατέσσερις νέοι από εννιά χώρες.

 

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα 24 με 31 Αυγούστου 2016, οι φιναλίστ θα παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής και το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου 2016 θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη για την τελική δοκιμασία.

 

Στις 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί Εναρκτήρια Εκδήλωση για την Ολυμπιάδα στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και αμέσως μετά οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν προκειμένου να αναδειχθούν οι τρεις νικητές. Στις 3 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ, η Τελετή Λήξης της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Στέγη για τα “αζήτητα” βρέφη από τα Παιδικά Χωριά SOS & την Περιφέρεια Αττικής με δωρεά του Ιδρ.Σ.Νιάρχος
w01-1835461229653.jpg
Πολλαπλάσια η ένταξη αντιπλημμυρικών έργων το διάστημα 2015-2017
avramopoulos.JPG
Δραματική προειδοποίηση Αβραμόπουλου για έξοδο της Ελλάδας από Σέγκεν

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.