Αναγνώστες

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με τον ισλαμισμό, τα ήθη και έθιμά του, της Δέσποινας Κοντάκη

Spread the love

 

222827_1689218872778_3158471_n.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δέσποινα Κοντάκη

 

 

 

 

mekka.jpg

 

 

 

Διάβασα κάπου ότι η Δανία αντιδρά και ”χωρίζει” τους πρόσφυγες που περνούν στο έδαφός της, οι οποίοι έχουν παντρευτεί με μικρά κορίτσια (παιδιά).
Δανός Ιμάμης δεν το δέχεται και ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει την απόφαση.

 

Κατά βάση ο πολιτισμός της Ευρώπης, αντιτίθεται σε αυτά τα βάρβαρα ήθη. Και δεν ξέρω αλήθεια αυτοί οι γονείς που εκπαιδεύονται από μικροί στο να δίνουν έτσι τα παιδιά τους, βορά στο στόμα του κάθε άνδρα ασχέτου ηλικίας αν λυπούνται αλήθεια όταν αυτά πνίγονται στα νερά του Αιγαίου. Ο πατέρας του Αϊλάν, λέγεται ότι ήταν και ο διακινητής και δεν θέλω να αναφερθώ και σε άλλες ειδήσεις περί αυτού του θέματος. Λίγο πολύ τις ξέρουμε οι περισσότεροι.

 

Αν λυπούνται, με την αντίστοιχη λύπη δίνουν τα ανήλικα κορίτσια τους, σε άνδρες, με τα διπλάσια ή τριπλάσια ή και κατά πολλές δεκάδες χρόνια διαφορά από εκείνα, μόνο για να νιώθει ασφάλεια όλη η οικογένεια; Όταν ακούς πατέρα να λέει ότι έδωσα το κορίτσι μου γιατί νιώθουμε πιο ασφαλείς να έχουμε έναν ”άνδρα” στην οικογένεια, τί είναι αυτό; Ο πατέρας δεν είναι ο άνδρας της οικογένειας; Αυτό κατατάσσεται στα ήθη και στα έθιμα του ισλαμισμού ή σε μια αγοραπωλησία-ανταλλαγή με εμπόρευμα ανθρώπινες ανήλικες ψυχές; Έχουμε δει και γάμους 80χρονων με κορίτσια 10 χρόνων.

 

Το δικό μας το μυαλό δεν μπορεί να συλλάβει όλη αυτή την αγριότητα, γιατί περί αγριότητας πρόκειται. Βολεύει πολύ κάποιους λαούς, η ευαισθησία των δυτικών στο θέμα των προσφύγων. Σκεπτόμενοι πάντα οι δυτικοί, τις αδύναμες ομάδες. Παιδιά και γυναίκες. Να πω και ηλικιωμένους; Ή εκείνους τους άνδρες που βιάζουν στην πραγματικότητα κορίτσια 9, 10 ή 11 χρόνων;

 

Είναι το ζητούμενο να ανοιχτούν μέτωπα με άλλες πολιτισμικές κουλτούρες, ήθη και έθιμα;

Δεν είναι το ζητούμενο κανένα μέτωπο. Μακάρι να τα λύναμε όλα με ένα μαγικό ραβδί. Όταν αφορά όμως ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν να κάνουν με το παιδί και την γυναίκα έχω την πεποίθηση ότι μέτωπα θα ανοιχτούν και δεν θα μπορέσουμε να τα εμποδίσουμε, για τον λόγο ότι συγκρούονται διαφορετικές ”παραδόσεις” αν πρέπει να τις λέμε ”παραδόσεις”.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.


The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Συνθήκη της Γραφής, του Παναγιώτη Δελλή
Μια σύντομη ιστορία, του Άγγελου Κουτσούκη
132039_154390207946263_1764777_o.jpg
Βαθιές αγάπες, της Κατερίνας Ευαγγέλου – Κίσσα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.