Εκδηλώσεις

Η ελληνική μουσική ταξιδεύει στην Κίνα με την Αλεξάνδρα Γκράβας

alexgravas.jpg
Spread the love

 

alexgravas.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

H Aλεξάνδρα Γκράβας είναι μετζοσοπράνο διεθνούς φήμης και καριέρας. 

 

 

 

c30cb852-6ac6-466e-915f-519a8a82da44.jpg

 

2016 CHINA/GULANGYU GREEK MUSIC WEEK
03 TO 06 JULY

 

Η ελληνική μουσική ταξιδεύει στην Κίνα με την Αλεξάνδρα Γκράβας και το Greek Inspirations

3-6 Ιουλίου 2016

 

Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα της διεθνούς μετζοσοπράνο Αλεξάνδρας Γκράβας GREEK INSPIRATIONS, που έχει ήδη ταξιδέψει σε διάφορες χώρες του κόσμου, έδωσε την έμπνευση και αποτέλεσε την αφορμή για να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, εβδομάδα αφιερωμένη στην ελληνική μουσική στην Κίνα.

 

Συγκεκριμένα το εθνικό θέατρο της πόλης Σιαμέν (Xiamen) της περιφέρειας Gulangyu, γνωστή και με το όνομα “the piano island” προσκάλεσε την Αλεξάνδρα Γκράβας, που τα τελευταία χρόνια, έχει βάλει στόχο τη διάδοση της ελληνικής μουσικής στο εξωτερικό, να παρουσιάσει μαζί με τους εξαίρετους συνεργάτες της, το σημαντικό αυτό μουσικό γεγονός. Η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα έχει έτσι την ευκαιρία να παρουσιάσει το GREEK INSPIRATIONS, που ταξίδεψε το 2015 με μεγάλη επιτυχία στην Χιλή, Βραζιλία, Μεξικό, Γερμανία και Βρυξέλλες και στο κοινό της Κίνας.

 

Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Κωσταντινίδη, Κώστα Γιαννίδη. Η Αλεξάνδρα Γκράβας συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα της εβδομάδας και έργα των Κλάρα Σούμαν, Κλοντ Ντεμπισί, Χένρι Περσέλ, Κάρλος Γκουστάβο, Λούντβιχ Β. Μπετόβεν, Γιόχαν Μπραμς, Αντόνιν Ντβόρζακ και Άστορ Πιατσόλα. Ωστόσο το βάρος θα δοθεί στην ελληνική μουσική με το πρόγραμμα να διαφοροποιείται στις τέσσερις βραδιές που θα πραγματοποιηθούν συνολικά. Η διεθνής μετζοσοπράνο θέλησε να έχει στο πλευρό της κορυφαίους σολίστ όπως τον πιανίστα Πέτρος Μπούρας, την Δήμητρα Τριαναταφύλλου στο βιολί, την Μαρίνα Κολοβού στο βιολοντσέλο τον βαρύτονο Νικόλαο Ζιάζιαρη, καθώς και τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην Ελληνική εβδομάδα σολιστικά αλλά και σαν σύνολο, ώστε να εκπροσωπηθεί επάξια η ελληνική δημιουργία.

 

 

SHARE
RELATED POSTS
12088171_457549394432379_7216481462304247463_n.jpg
Εκδήλωση: Ιστορία στο έργο του Θανάση Βαλτινού
Τζόρτζιο Ντε Κίρικο σε ξενάγηση Μάνου Στεφανίδη στον Βόλο
sillogosanwgeinwnathinastoidaionantron-620x329.jpg
Πρόσκληση: Σύλλογος Ανωγειανών της Αθήνας “Το Ιδαίον Άντρον”- Για τα παιδιά της “Φλόγας”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.