Συνεργάτες

Η Έλλη του Κήπου

Spread the love

Με φωνάζουν Έλλη. Γεννήθηκα στις 15 Μαρτίου του 2012. Η μητέρα μου είναι ένας κατάμαυρος βελγικός λύκος και ο πατέρας μου ένας επισκέπτης λαμπραντόρ. Είχα άλλα πέντε αδελφάκια. Η κοπέλα με το ασημί αμαξάκι είχε πει πως ήθελε ένα λευκό βελγικό. Όταν διαπίστωσε ότι το μοναδικό λευκό σκυλάκι που είχε γεννηθεί ήταν αγόρι, το έβαλε στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου της και πήγε να φύγει. Σε εκείνο τον κήπο, η κυρία την παρακάλεσε να πάρει και εμένα, γιατί ήμουν όμορφη. Αρνήθηκε, στην αρχή γιατί την περίμεναν στο σπίτι άλλα τρία σκυλιά. Τελικά, μάλλον λύγισε, όταν της είπε ότι θα μείνω μόνη μου. Και μπήκα και εγώ σε εκείνο το πορτ-παγκάζ.

Βρέθηκα σε ένα μπαλκόνι μ’ένα μεγάλο ξύλινο σπιτάκι. Χώθηκα εκεί μέσα γιατί φοβόμουν να βλέπω τα άλλα σκυλάκια. Είχαν πολλές γλάστρες. Ανέβαινα συχνά σε αυτές για να βλέπω από κάτω, όταν δεν ήταν άνθρωπος στο μπαλκόνι. Ξαφνικά, ένα ξημέρωμα καθώς σκαρφάλωσα, έπεσα από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Μάλλον δεν χτύπησα γιατί έσκασα πάνω στον Άρη, τον σκύλο του ισογείου, ένα όμορφο και γεροδεμένο ντόμπερμαν που λειτούργησε ως μαξιλάρι. Έφυγα από αυτόν και με ξαναβρήκαν στο δρόμο. Με ανέβασαν στο σπίτι και απομάκρυναν τις γλάστρες από το μπαλκόνι που με βοηθούσαν να σκαρφαλώνω και να βλέπω τον κόσμο από ψηλά.

Μετά από ένα μήνα ήρθα στο κανονικό μου σπίτι. Και στον κήπο μου. Στην αρχή ζούσα με τον αδελφό μου τον Άξελ, ο οποίος μου έτρωγε όλο το φαγητό. Όταν ο Άξελ πήγε πίσω στην μαμά μας, χάρηκα γιατί χόρτασα φαγητό. Και μεγάλωσα!

Ζω στον κήπο μου ένα χρόνο. Παρατηρώ τα πάντα. Μέρα νύχτα. Τους ανθρώπους, τα πουλιά, τις μύγες, τις γάτες, τα φυτά. Και ακούω πολλά. Τόσα πολλά που θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας.


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
2cf6603.jpg
Μαρία Καρχιλάκη
Τζούτζη Μαντζουράνη
Δρ Δέσποινα Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.