iporta.gr

Η α-συμπαθής Βάσω Κιντή, του Μάνου Στεφανίδη

    

* Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης  

και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 

 

 

 

 

 


Δεν συμπαθώ την κ. Κιντή γιατί ενώ είναι ακαδημαϊκή λειτουργός, ζηλεύει τις πολιτικές καριέρες και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει κομματική θέση και ανάλογο ρόλο μετακινούμενη ζαλιστικά σε όποιο “προοδευτικό” γκρουπούσκουλο ή κομματίδιο τής υποσχεθεί φέτα εξουσίας. Δεν είναι βέβαια η μόνη στον χώρο, είναι όμως η πιο κραυγαλέα…

 

Κάποιο ρόλο φάνηκε πως της επεφύλασσε ο Νόμος Διαμαντόπουλου γιαυτό και εξετέθη στις εκλογές του ΕΚΠΑ για το νεοπαγές Συμβούλιο Σπουδών, εξελέγη όμως τελευταία και με τεράστια διαφορά από τον πρώτο. Γεγονός που κάτι δηλώνει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει συχνά ορθές θέσεις σε σχέση με τα υπό διάλυση ΑΕΙ, μόνο που για εμάς τους ακαδημαϊκούς δασκάλους η συνέπεια λόγων και έργων είναι sine qua non προϋπόθεση για την όποια αξιοπιστία μας. Έτσι π.χ ενώ γράφει κάτι που κι εγώ επαναλαμβάνω κουραστικά πως δηλαδή τα ελληνικά ΑΕΙ έχουν φιαχτεί για τις καριέρες των διδασκόντων και όχι των διδασκομένων και πως βουλιάζουν στον αυτισμό και τον νεποτισμό, στην πράξη πράττει τα ακριβώς αντίθετα.

Θυμάμαι πως όταν συμμετείχαμε σε κοινό εκλεκτορικό σώμα για την προαγωγή τέκνου ενός τ. πρύτανη και παράγοντα της Δεξιάς ήμουν ο μόνος που καταψήφισα με την κ. Κιντή να καυτηριάζει μεν, να υπερψηφίζει δε. Δεν σας κρύβω την αλγεινή εντύπωση που μου προκάλεσε η στάση της και πόσο ηλίθιος αισθάνθηκα εν μέσω συναδέλφων που υπομειδιούσαν ειρωνικά. Όλα τα άλλα θα τα βρείτε στα έντυπα που αρθρογραφεί.

 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr