Πρόσωπα - Αφιερώματα

Γιορτάζει ο Α/ΓΕΣ Αντγος Αλκιβιάδης Στεφανής – Ευχές για τα ανώτερα στο Ανώτερο Στέλεχος του Στρατού Ξηράς

Alkis_stefanis.JPG
Spread the love
  • 1
    Share

Στις 10 Μαρτίου 2016 το iPorta.gr έκανε ένα σεμνό, σύντομο αλλά κατατοπιστικό αφιέρωμα για την προσωπικότητα του Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή με αφορμή την είσοδό του στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας και τις ευχές μας να γίνει και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, για να πιάσουν τόπο οι κόποι και οι θυσίες σαράντα χρόνων, θεωρώντας αυτονόητο ότι θα γινόταν σύντομα Αρχηγός ΓΕΣ.

Οι ευχές του iPorta.gr έπιασαν τόπο και σε λιγότερο από 10 μήνες ο κ. Στεφανής έγινε Αρχηγός ΓΕΣ υπερβαίνοντας τον αναμενόμενο χρόνο και κάνοντας χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω του.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει την απόλυτη αποδοχή όλων: πολιτών, συναδέλφων, αποστράτων και πολιτικών.

Επιπλέον, απαρνήθηκε εξ αρχής το γραφείο του και κάνει επιτόπιες επισκέψεις σε όλες της Μονάδες της Αρμοδιότητάς του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι διαρκώς προσκεκλημένος ομόλογών του στο Εξωτερικό, λ.χ. ΗΠΑ ή Γερμανία μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής είναι αεικίνητος, οξυδερκής, οργανωτικός, πιστός στην αποστολή του, οριοθετεί ακόμα και υψηλά ιστάμενους αν χρειαστεί προκειμένου να μην του διαταράξει κανείς το δύσκολο έργο του, που πέραν των άλλων έχει και μια επιπλέον παράμετρο ευθύνης: ο κ. Στεφανής δεν αρκείται στην εξυγίανση του Στρατού Ξηράς κάνοντας βαθιές καινοτομίες, αλλά θέλει ο Στρατός Ξηράς να ωφελήσει τους πολίτες της Ελλάδας. Και αυτή η σημαντική παράμετρος, σύμφωνα με τις ενέργειές του, είναι στόχος ζωής: συνεργασία και σύμπνοια για το καλό της Πατρίδας σε βαθμό υπέρ του δέοντος.

Σήμερα, λοιπόν, 16 Αυγούστου 2017, που γιορτάζει ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, γιορτάζει η Πατρίδα, γιορτάζουν και οι ένστολοι του Στρατού Ξηράς.

Διότι ο Αντιστράτηγος Στεφανής – χωρίς να υπάρχει ίχνος κολακείας ή ακύρωσης των προηγούμενων Αρχηγών του ΓΕΣ – λειτούργει ως φύλακας άγγελος της Ελλάδας, των ακριτικών νησιών, των παραμεθορίων περιοχών της Επικράτειας νυχθημερόν, όπως απαιτεί η θέση του μα και η ιδιοσυγκρασία του.

Και πάντα επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο της αυτοδιάθεσης, που το λες και αυτοθυσία.

Διότι είναι ο ίδιος ο πρώτος και ο καλύτερος στρατιώτης του Ελληνικού Στρατού, ο οποίος απαιτεί το ίδιο και από τους υφιστάμενούς του. Στρατηγός ακέραιος και όχι του γραφείου, της χαραμάδας ή της πίσω πόρτας.

Χρόνια δημιουργικά, τολμηρά, υγιή, καλότυχα, ξεχωριστά, γεμάτα αγάπη και ευλογία, κύριε Αρχηγέ, Αντιστράτηγε Στεφανή!

Εμείς ως iPorta.gr [που είμαστε και γουρλήδες] επιμένουμε στην αρχική μας προσδοκία και ευχή: και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Για να καυχιέται η σύγχρονη Ελλάδα για τους ανθρώπους και πατριώτες της._

Για το iPorta.gr: Τζίνα Δαβιλά


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 1
    Share
SHARE
RELATED POSTS
Πέθανε ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος
Πάρτε θέση, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ο Κωστής Α. Μακρής απαντά σε 10 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.